Мера јачине лозинке


Као што сви знамо, лозинке створени су да задрже оно што је приватно, приватно. Међутим, неки од вас немају тенденцију да стварају добре шифре којима би на крају компромитовали оно што им је драго на мрежи. Генерирање тврде лозинке може вам уштедјети пуно проблема у овој опасној интернетској ријечи. Али како можете бити сигурни да је то добра лозинка? Па, једноставно, користите ТхеВПНГуру-ов мерач снаге лозинке. Ево свега што треба да знате.

мерач лозинке тхеВПН.гуру

Како се користи мерач снаге лозинке

Мере јачине лозинке су показатељи који тестирају колико је лозинка јака када је корисник унесе. Показује колико је лозинка отпорна и колико се лако може пробити или хакирати. Али резултати које добијете не долазе насумично, постоји одређени критеријум на којем ради овај мерач. Има правила која додељују поене да ли је ваша лозинка довољно јака или не. Ово укључује потпуну комбинацију симбола, бројева, малих и малих слова. Ако користите имена, узастопне бројеве и слично, бодови ће вам се одузети и добићете лош резултат.

Добијате различите боје кад год се лозинка постави нагоре или надоле. У већини случајева, црвена боја значи да се може лако хаковати, зато будите пажљиви. Са друге стране, зелена боја је „Иди“ када је у питању колико је сигурна ваша лозинка. Дакле, ако желите тачно да знате како ради мерач снаге лозинке, погледајте шта је представљено у наставку:

1. Прво, када сте на страници Мерача лозинке, то ћете видети.

Гуру Генератор лозинки2. Једном када унесете лозинку, добићете резултате у боји. А коментар ће бити додан у наставку да покажемо колико је јак. У мерачу лозинке постоје четири нивоа:

Црвено: Када је ваша лозинка врло слаба и може да се хакује готово без напора.

Црвена лозинкаНаранџаста: Ово је показатељ да шаљете сигурнију лозинку, али још увек недовољно.

Оранге ПассвордЖута: Када је приступни код мало бољи, али и даље га је врло лако схватити.

Иеллов ПассвордСветло зелена: Сада је добра лозинка за употребу. Међутим, можете га учинити још бољим.

Светло зелена лозинкаТамно зелена: Лозинка коју сте унели је потпуно сигурна. Нико то неће моћи да испуца.

Тамно зелена лозинка3. Коначно, копирајте лозинку кликом на ову икону.

Копирајте нову лозинку

Како сачувати лозинку?

Бројила јачине лозинке су ефикасна у позивању корисника за буђење да постану јаке лозинке за важне налоге. Многе популарне интернетске странице почеле су са укључивањем таквих бројила на своје странице како би охрабриле кориснике интернета да креирајте јаче лозинке. Ови бројили су често приказани визуелним мерачима који су често обојени у боји и означавају да ли је лозинка коју сте изабрали слаба или јака на основу смерница веб локације.

Међутим, колико год било добро, то није довољно. Чак и са изузетно тешком лозинком, хакери и сајбер-криминалци могу да вас угрозе. Због тога би требало да предузмете додатне мере предострожности када приступате својим налозима.

Заштитите лозинку

Осим стварања јаке лозинке, постоје и ствари које требате учинити или избећи. Ево кратког свеобухватног прегледа ствари која се тренутно налази:

1. Ако поседујете неколико налога и превише сте лени да смислите различите лозинке, оне ће се касније вратити и прогонити вас. Морате да створите више од једне лозинке да бисте остали безбедни. У супротном, ако се један рачун хакује, сви остали ће бити угрожени.

2. Кажемо да квалитет прелази квантитет. Па, у овом случају, количина превладава. Покушајте да унесете лозинку дуже од 12 знакова. Ово је прилично добро и може постићи већи резултат на мерачу снаге.

3. Не уносите своје име или презиме у лозинку. То је прво на шта ће сваки хакер помислити када покуша да се домогне вашег налога.

4. Немојте чувати своје податке док користите веб прегледаче. Неки ће од вас тражити да сачувате своје податке за пријаву, само реците не.

5. Шта год да урадите, избегавајте слање лозинки на неком другом рачунару. То, наравно, укључује рачунаре у библиотекама и Интернет кафићима.

6. Јавни Ви-Фи може бити веома опасан, поготово ако користите свој банковни рачун. Па чекао бих да одем кући и тамо проверим свој рачун. Или једноставно, користите а Виртуелне приватне мреже.

7. Да ли сте икада чули Менаџери лозинки? Ове апликације чувају ваше лозинке тако да их не заборавите у будућности. То је прилично корисно ако сте лозинку коју сте направили било тешко запамтити.

8. Користите сигуран претраживач, посебно када посећујете финансијске веб локације. Препоручујем вам да идете анонимно сваки пут када то учините.

9. Мењајте лозинку редовно. Дајте му пет минута и измените неколико комбинација.

10. Укључите опцију аутентификације у 2 корака. Ово је веома важно ако желите знати када се ваш рачун хакује и користи на другом уређају.

11. Закључајте своје уређаје када немате везе. Не остављајте их на отвореном да било ко провјери шта сте спремили.

12. Пазите на лажну е-пошту. Они укључују везе које помажу да хакирају ваш уређај. Ако се веза из ваше банке пошаље на вашу е-пошту, предлажем вам да веб локацију посјетите ручно. Никада не кликајте на линкове.

13. Немојте слати детаље свог рачуна путем СМС-а или е-поште. Зашто бисте то ипак жељели учинити??

14. Пажљиво изаберите своје апликације. Хакери модификују ове апликације да би прикупили податке од корисника који их преузму.

15. Све ажурирајте, укључујући ваш оперативни систем и антивирус.

Мера јачине лозинке – сумирање

Ако желиш чувајте лозинку, требало би да започнете своје путовање тако што ћете прво створити снажно. Срећом, мјерач јачине лозинке може вам помоћи да то учините са лакоћом. Само сачекајте да бар посегне у тамнозелену зону и све сте спремни. Након што завршите, следите кораке које сам вам дао горе да осигурате лозинку коју сте направили. То је све.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map