Bitcoin vs. Bitcash – Tot ce trebuie să știți

Boom-ul Criptomonedă răspândit ca focul sălbatic nu cu mult timp în urmă. Mii de oameni au început să investească în Bitcoin, precum și alte forme de monedă digitală precum Bitcash, Ripple și Etherium a început să apară. Chiar dacă criptomonedele sunt din ce în ce mai des întâlnite, ce știi cu adevărat despre ei? 


Bitcoin vs. Bitcash - Tot ce trebuie să știți

Bitcoin vs. Bitcash – Tot ce trebuie să știți

În ghidul nostru, vă vom vorbi prin intermediul istoricul monedei digitale, modul de funcționare al acestora, și care sunt avantaje și dezavantaje de utilizare a diferitelor tipuri de monedă, cum ar fi Bitcash împotriva originalului Bitcoin. Dacă doriți o scurtă privire de ansamblu asupra lumii criptomonedei, faceți-vă confortabil pentru citit rapid.

Ce este Cryptocurrency?

CriptomonedăCel mai simplu mod de a descrie criptele este că acestea sunt o formă de numerar digital.

La fel ca banii din viața reală, au valoare, cu excepția faptului că nu sunt legați de a forma fizica, nici o autoritate centrală care le controlează sau le gestionează. 

Dezvoltatori din toată lumea s-au stabilit cryptocurrencies și o comunitate activă care le-a menținut și îmbunătățit tehnologia blockchain (despre care vom discuta în continuare.)

Înainte de a ne aprofunda în funcționarea criptomonedelor, este bine să știm de ce au fost create în primul rând.

Ce a cauzat apariția criptocurrențelor?

Criptocurrențele au apărut în urmă cu un deceniu și au fost dezvoltate pentru a combate Criza financiară creat de sistemul bancar tradițional. Mulți experți au asemănat această perioadă cu Marea Criză. Da, a fost atât de rău.

Băncile americane au început înmânarea creditelor la stânga și la dreapta pentru a câștiga mai mulți clienți, dar această decizie a provocat căderea lor. Mulți oameni nu au reușit să le plătească înapoi și, după un timp, afluxul redus de bani a făcut ca băncile să se prăbușească și dosar pentru faliment.

Mulți oameni au pierdut o mulțime de bani, în timp ce influența și puterea băncilor au început să se diminueze din cauza acestui dezastru. Acest lucru a inspirat o echipă de indivizi talentați să formeze un alt tip de activ financiar care a fost mai sigur. 

Bitcoin este născut

BTC a fost prima formă de succes a criptomonedei. Contrar credinței populare, au existat alte concepte formate despre numerar digital înainte de concepția Bitcoin, dar niciuna nu a fost la fel de popular sau la fel de eficient.

Bitcoin a avut ca scop prevenirea oricăror probleme care ar apărea din administrarea greșită a banilor convenționali prin introducerea mai multe caracteristici utile:

 • Confidențialitate și anonimat
 • Taxe de tranzacție accesibile
 • Descentralizare
 • Tranzacții mai rapide în străinătate
 • Oferta finită = mai puține probleme financiare precum inflația

Multe alte avantaje vin cu utilizarea criptomonedelor, dar acestea sunt cele mai importante.

Tehnologia blockchain

Fiecare criptocurrency utilizează o tehnologie numită blockchain, care, după cum probabil ați ghicit, constă dintr-o „Lanț de blocuri”. Blocurile sunt o formă de înregistrări grupate. Acestea trec la următorul bloc imediat ce se atinge memoria maximă pe blocul anterior. 

Le puteți imagina ca niște căsuțe pline cu date afișând fiecare tranzacție criptă de succes și detaliile lor. Fiecare bloc vine cu o marcă de timp care arată timpul de creare și proces.

Un blockchain este practic un forma descentralizată a unui registru care se întinde pe mii de servere și fiecare persoană din rețea are un separa copia blockchain-ului. Blocurile trebuie prelucrate pe scară largă pentru a deveni o parte a lanțului. Și asta servește ca cronologia pentru fiecare tranzacție anterioară.

Furci

Ce ziceti Bitcoin Cash? Folosește la fel blockchain la fel de Bitcoin? Răspunsul scurt este da. O face prin utilizarea de furci, unde codul blockchain original este numai actualizate pe noduri specifice.

Originalul rămâne același, în timp ce aceste noduri actualizate se separă de original cu formează blockchain-uri noi. Monedele formate ale acestor noi blockchain-uri sunt diferit și separat din original.

S-ar putea să vă întrebați de ce au fost create aceste noi criptomonede în primul rând. Bine, Bitcoin nu este exact un sistem perfect și o parte din comunitatea sa și-a dorit ceva mai bun.

Formarea de bani cash Bitcoin

Bitcoin Cash sau BCH a fost format pe data de 1 august 2017, după ce membrii comunității Bitcoin au fost nemulţumit cu protocolul original. 

După o serie de dezbateri, au decis să creeze un întreg criptocurrency nou care are o limită de bloc de 8MB, unde originalul avea doar 1MB. Dimensiunile mai mari ale blocului au permis mai multe tranzacții procesate pe bloc, ale căror avantaje și dezavantaje vor fi discutat mai departe în.

Prețurile fluctuante

La fel ca banii din viața reală, valoarea criptomonedelor crește și scade cu timpul. Acestea se schimbă în funcție de cât sunt solicitate, adoptate și utilizate. Putem analiza schimbarea lor de valoare în raport cu valoare creștere și rentabilitate (randamentul investițiilor.)

Atât Bitcoin cât și numerar Bit au o valoare anume. Bitcoin, fiind cea mai veche și mai stabilită formă de criptomonedă, deține cea mai mare valoare și domină a o mare parte din piața criptelor (67,59% la 16 septembrie 2019), în timp ce Bitcash deține doar 2,11%.Cota de piață Bitcoin

Bitcoin Cash a fost creat acum doar doi ani. Deși cei mai mulți au presupus că va capta o mare parte din cota de piață a Bitcoin, poziția dominantă a pieței a fost într-o continuă scădere de la apogeul 13 noiembrie 2017, la 9,74%. 

Conform CoinMarketCap, prețul Bitcoin a scăzut 0,37% în ultima perioadă de tranzacționare de 24 de ore, în timp ce Bitcoin Cash a crescut 4,22%. Bitcoin are, în general, mai mult fluctuație stabilă a prețurilor, după cum puteți vedea din graficul de mai jos.Grafic Bitcoin

Nevoie de ajutor?

Multe site-uri disponibile oferă informații actualizate despre piața criptografică ca CoinMarketCap, TradingView, și CryptoCompare dacă doriți să urmați singur tendințele de criptomonedă.

Piața criptoanelor este din ce în ce mai congestionată, cu noi forme de criptovalută încercând să urce pe rând. Dar Bitcoin domnește suprem ca moneda de top, Bitcoin Cash urmând acest proces Locul 4. Asta înseamnă că Bitcoin este cea mai bună formă de criptomonedă? Nu neaparat.

BCH vs. BTC: avantajele și contra

Acum aveți o ușoară idee despre ce sunt ambele. Ce spuneți, aruncăm o privire la avantaje și dezavantaje a fiecăruia? În regulă atunci. Sa mergem.

Bitcoin Cash

Îl vom lăsa cu noul venit. Acolo te duci:

 • avantaje

Acesta este mult mai ieftin decât Bitcoin, de aceea este mai ușor să ții cont. Taxele de tranzacție sunt, de asemenea, mai mici. În prezent, are o taxă de tranzacție medie de $ 0,00396, in timp ce Bitcoin este de 1.045 USD. Taxa medie de tranzacție a Bitcoin suferă de vârfuri mari (cu cea mai gravă ființă) 63,85 USD la 22 decembrie 2017). Pe de altă parte, Bitcoin Cash a fost constant pe Partea inferioară de la concepția sa:

A fi mai ieftin și mai rapid face ca Bitcoin Cash să fie mai prietenos cu comerțul în general.

 • Dezavantaje

În timp ce o dimensiune crescută a blocului oferă avantaje, are un efect secundar posibil reducerea rezistenței rețelei la atacuri exterioare precum și centralizarea.

De asemenea are încredere mai mică a investitorilor în comparație cu Bitcoin, iar „rata de penetrare și adopție a pieței” este mai puțin dominantă. Acest lucru provine de la faptul că este mult mai nou pe piața criptomonedelor decât Bitcoin.

Tranzacționarea este mai puțin viabilă în ceea ce privește perechile de tranzacționare disponibile – efectele cumulate ale acestor dezavantaje scade prețul și rata de adopție a Bitcoin Cash.

Bitcoin

Acum pentru gigantul din industrie. Iată care sunt meritele și demersurile Bitcoin.

 • avantaje

Fiind sursa originală, Bitcoin acționează ca moneda de bază pentru întregul sistem de criptomonede. Acesta este ceea ce restul criptomonedelor se tranzacționează și este tranzacționabil practic la fiecare schimb (are cele mai multe perechi de tranzacționare.) 

Acesta domină mai mult de jumătate din întreaga piață a criptelor (67,6%) și rămâne Standarde de aur într-o industrie în expansiune rapidă și foarte competitivă. Din cauza masivului său baza de utilizatori și capacitate mai mare de piață, Bitcoin își păstrează valoarea mult mai bine decât Bitcoin Cash.

Având cele mai pline noduri de pe piața cripto, îl face incredibil greu de atacat de către instituții și guverne centralizate.

 • Dezavantaje

Bitcoin este mult mai scump si are rate mai mari de tranzacție. De asemenea, tranzacțiile sunt de obicei Mai lent. Aceasta face o alegere groaznică pentru achizițiile generale.

Un alt dezavantaj minor este faptul că echipa de dezvoltare a Bitcoin nu are un front mai puternic unit în comparație cu alte echipe. Acest discurs interior, împreună cu baza sa de utilizatori masivi, s-ar putea încheia împiedicând procesul său de îmbunătățire

Investiții cu Cryptocurrency

Este destul de ușor să spunem că diferiți oameni au interes să cumpere criptomonedă. Fiecare are motivele sale. Indiferent dacă este pentru anonimat sau doar pentru a face profit, investind în Bitcoin, Bitcash sau orice fel de criptocurrency pot fi o idee bună. Haideți să vorbim despre câteva „urme și moduri”.

1. De unde le cumpăr?

Nu vă cunoașteți drumul? Te voi ajuta cu asta. Permite prima dată să o dea cu de unde puteți cumpăra cryptocurrency.

Schimburi de criptocurrency

Aceste unități adesea vin cu o taxă pentru gestionarea tranzacției, așa că nu uitați să vă faceți cercetează și găsește unul care ți se potrivește. Aceste două sunt cele mai populare:

 • Coinbase

Acest lucru este foarte popular în rândul investitorilor de criptocurrency din SUA, deoarece conectarea contului dvs. bancar este relativ ușoară. Coinbase percepe a Distribuție de 0,5% a achiziției și o taxă suplimentară care depinde de care regiune ești înăuntru și tipul de plată folosit.

 • Binance

Considerat cel mai mare schimb de criptomonede din lume volum, Binance percepe o taxă de retragere și o sumă suplimentară Taxa de 0,1% pentru fiecare meserie. Există reduceri disponibile, deci asigurați-vă că le verificați. În Binance, de obicei, criptocurrențele sunt schimbate între ele. Cu toate acestea, trebuie să opțiuni să le cumpărați cu un card de credit pentru un preț.

Schimburi de broker

Oamenii angajează deseori brokeri pentru beneficiile pe care le are rezerve mai mari de lichiditate, reduceri mai mici și taxe de răspândire, și mai multe perechi de criptocurrency negociabile. Iată doi dintre cei mai buni brokeri cripto:

 • Plus500 

Plus500 oferă multe avantaje, cum ar fi numeroase opțiuni de plată (cum ar fi Paypal,) Depozite minime de 100 $, A opțiune live chat, și a proces rapid de înscriere.

 • eToro

eToro oferă multe optiuni de plata, A depozit minim de 200 USD, și un excelent echipa de suport.

Alte modalități prin care poți investi în BTC

Vreau mai mult? Ai inteles. Verificați următoarele.

 • ATM Bitcoin

Funcționează la fel ca ATM-urile pentru numerar fizic. Radar ATM monedă are mii de bancomate în toată NE.

 • Schimburi P2P

Utilizatorii pot posta reclame care menționează rata de schimb dorită și metoda de plată pentru Bitcoins Alți utilizatori pot răspunde la reclame cu opțiunea de a se întâlni personal și de a plăti bani lichizi sau folosind online banking pentru a comercializa direct.

 • Fonduri de niveluri de gri

Puteți obține ambele Bitcoin și Bitcoin Cash prin scară de gri, un manager de active pentru moneda dvs. digitală. În timp ce aceste acțiuni costă mai mult decât valoarea reală a monedei, nu trebuie să vă faceți griji depozitare sau punerea în aplicare securitate suplimentară.

Câteva sfaturi înainte de a bloca în achiziție

Înainte de a lua orice decizie, vă recomand să aruncați o privire asupra urmând sfaturi. Sunt foarte sigur că veți avea o perspectivă diferită în această privință:

 • Aveți informațiile de bază la îndemână

Ta SSS, număr de cont bancar, poză de identitate, parole în portofelul digital, etc. Procesele de tranzacție și înregistrare în Crypto necesită datele dvs., așa că cel mai bine este să fie pregătit.

 • Evitați să folosiți un card de credit

Finanțarea investițiilor prin împrumuturi din surse cu dobândă mare este o idee proastă.

 • Fiți conștienți că investițiile cripto nu au asigurare

Societatea pentru protecția investitorilor în valori mobiliare nu asigură Cryptocurrency în caz de furt sau eșec (câteva schimburi, cum ar fi Coinbase, au propria lor poliță de asigurare.)

 • Asigurați-vă că tranzacțiile online sunt efectuate cu un conexiune sigură și privată la internet. (Încercați un VPN credibil).
 • Dacă platforma de schimb dorită nu oferă criptomoneda preferată, puteți pur și simplu cumpără Bitcoin mai întâi și schimbă-l pentru moneda preferată.

2. Cum pot stoca criptocurrency?

Puteți să vă păstrați monedele în două tipuri de portofel digital:

Portofel cald

Furnizorii sau schimburile consacrate oferă acest tip de portofel Stocare in cloud care poate fi accesat prin internet. Schimburile oferă portofele calde la îmbinare. Mulți preferă să folosească portofele calde ale terților care pot fi utilizate pe diferite platforme. 

Tranzacțiile sunt de obicei mai rapid pentru portofele fierbinți. Dar fiți conștienți că portofelele fierbinți cu Bitcoin au un risc mare de a fi piratat. Asigurați-vă că alegeți o platformă de schimb care oferă asigurare, sau cel puțin un plus de securitate. 

Iată câteva surse populare pentru portofele fierbinți:

 • Blockchain

Nu provine din schimbul valutar, reducând riscul de a fi un obiectiv de hacking. 

 • Coinbase

Vine cu o asigurare care acoperă pierderile cauzate de furturi, furturi, transferuri false și încălcări ale securității.

 • Electrum

Software unic care vă permite să stocați moneda pe computer.

 • Miceliu

Un portofel fierbinte mobil atât pentru utilizatorii iOS, cât și pentru Android. 

Portofel rece

Portofelele reci oferă măsuri suplimentare de securitate că portofelele calde nu au. Acestea sunt sub formă de dispozitive portabile care vă pot stoca moneda. Iată câțiva furnizori populari de portofel rece:

  • Ledger Nano: Similar cu o unitate flash, aceste portofele pot costa $ 60- $ la 120
  • Trezor: Portofele reci foarte mici, care costă $ 80- $ la 170

Nu uitați să utilizați parole puternice, de asemenea autentificare cu doi factori pentru conturile de portofel digital de schimb valutar.

3. Cum îmi administrez investiția?

Nu uitați că fiecare investiție are riscuri potențiale. Monede digitale sunt supuse unor riscuri relativ mai mari, deoarece sunt mult mai noi în comparație cu alte forme de investiții consacrate, cum ar fi obligațiuni sau acțiuni. Iată câteva moduri în care poți reduce riscurile:

 • Diversifică-ți portofoliul

Probabil ați auzit despre asta înainte, mulți investitori au folosit acest mod tactic înainte de nașterea criptomonedelor. De investind în numeroase surse, aveți o șansă mai mare de a vă menține investițiile în care monedele lucrative pot compensa cele eșuate.

 • Jucați jocul „Cumpărați și rețineți”

Este atât de simplu pe cât sună. Cumpărați niște criptomonede si doar așteptați ca valoarea lui să crească. Aceasta este considerată o formă pasivă de investiții care depășește adesea omologul său activ. De asemenea, este mai puțin costisitor comisioane mai mici de tranzacție.

Așa cum am menționat în părțile anterioare, piața monedei digitale este extrem de volatil, cu prețurile în continuă stare de flux. Aceste câteva strategii cheie pe care le-am menționat vă pot ajuta gestionează-ți investiția pe o piață volatilă.

Acordat, este posibil să nu fie cel mai rapid mod de a câștiga din investițiile dvs. pe termen scurt, dar în general funcționează mai bine pe termen lung. Acest lucru este excelent pentru începătorii care doresc să se afunde în lumea criptomonedelor.

Bitcoin vs. Bitcash – concluzie

Există o mulțime de lucruri de învățat despre cryptocurrencies ca cum să le dobândești, sau riscuri asociate acestora. Dar sperăm că ghidul dvs. v-a oferit o anumită înțelegere despre ce sunt criptomonedele, cum funcționează și cum să investiți cu ele în siguranță.

Dacă există ceva ce nu poți înfăptui capul, dă-ne un strigăt în comentariile de mai jos și vom arunca un pic de lumină în această privință.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map