Да ли је Битцоин безбедан и законит за употребу?

Криптовалуте су невероватна нова опција улагања која се све више поставља у све свет. Упркос неколико недостатака и хакерских догађаја, тржиште расте све јаче него икад, а све више људи и институција почињу да крипто валуте доживљавају као одрживу могућност улагања. Међутим, највећа питања која се постављају на читавом тржишту односе се на сигурност и анонимност. Природно, пре него што уложе свој тешко зарађени долар у крипто валуту попут Битцоина, људи желе да знају да ли је сигурно то учинити. Да ли је Битцоин безбедан и законит за употребу?


Да ли је Битцоин безбедан и законит за употребу?

Је ли Битцоин сигуран и законит за употребу?

Је ли Битцоин сигуран и законит за употребу?

С обзиром да се Битцоин заснива на Блоцкцхаину, који је видљив свима који се одлуче да користе Битцоин софтвер, постоји ли начин да заиста остане анониман док обавља трансакције путем ове популарне крипто валуте?

Да бисмо одговорили на ова два питања, прво морамо разумети како функционишу традиционални системи улагања и плаћања. Па, заронимо унутра.

Битцоин вс. Банкс

Када размишљате о банкарској бризи, вероватно размишљате о централизованој институцији са разним гранама града, државе, земље или света, зар не? Битцоин је управо супротно од тога. Традиционалне банке, кредитне институције и друга финансијска предузећа захтевају да имате сву потребну папирологију да бисте се квалификовали за њихове услуге.

Међутим, за коришћење Битцоина све што вам треба је е-новчаник. Затим можете користити своју кредитну картицу да размените свој фијат новац за Битцоине. Не можете користити име, телефон, адресу, е-маил адресу или чак интернетску везу да бисте могли користити Битцоине. Због тога је за људе који желе анонимно извршити плаћање Битцоин далеко боља и сигурнија опција од традиционалних медија.

Чињеница која се често погрешно разуме

Честа заблуда о Блоцкцхаину је та што вам омогућава да видите ко је власник колико. Ова претпоставка је само упола тачна. Иако дефинитивно можете видети који новчаник садржи колико новца, не постоји прави начин сазнања ко је власник новчаника и где се они налазе.

Могли бисте тврдити да ако корисник Битцоина користи интернетску везу, може се пратити с њима релативно лако. Међутим, истина је да будући да софтвер Битцоин не захтева да имате активну интернетску везу, сваки корисник може одлучити да остане без праћења.

Један повратак

Међутим, постоји један проблем са Битцоин-ом и то је да када је обављено плаћање, и пошиљалац и прималац могу међусобно да знају адресе е-новчаника. У суштини, када обављате трансакције, ви се скидате са маске и открива се ваш идентитет. Дакле, Битцоин није апсолутно анонимни систем трансакција. Али сви се можемо сложити да је далеко сигурнији и анонимнији од већине традиционалних инвестицијских и трансакционих медија.

Излаз

За оне који су заинтересовани да из било којег разлога остану анонимни, постоји више начина да их се не може пратити. Су:

 • Алтцоинс
 • Миксери
 • Трговине као што су Цоињоин

Погледајмо сваки од њих детаљније, тако да знате како можете да их употребите да остану практично анонимни.

Алтцоинс

Алтцоини су било која друга криптовалута која се сматра популарном заменом за Битцоин. Можете инвестирати у такве кованице путем својих Битцоин куповина и на тај начин људима знатно отежати проналазак. Такође можете да измените своје алтцоине за Битцоинс, што додатно усложњава процес за све сноопере.

Имајте на уму да морате одабрати само популарне Битцоин супституенте који су довољно раширени да се не истичу од осталих трансакција. Ако можете, потражите алтцоин који је посебно озбиљан у погледу приватности његових корисника. Такође, најбоље је обавити различите, по могућности мање количине, како бисте додатно прикрили своје трговачке активности.

Миксери

Миксери су друга најбоља опција за Битцоин анонимност, јер оне у основи укључују трговање истом количином Битцоина између било која два новчаника. Будући да је количина битцоина иста, али њихов траг на мрежи се мења, тешко је знати ко је користио миксер, чак и за две стране које су у њему умешане.

Једини проблем ове методе је тај што овај објекат углавном пружају централизовани пружаоци услуга. Али ако мало знате своју технологију, атомске замене и други крипто-алати могу се користити у исту сврху.

Јоинмаркетс

То су у основи талиште битцоина и других крипто валута. Људи обједињују своје инвестиције и узимају исти износ, само са различитим изворним кодовима за сваки новчић послан и враћен назад. Дакле, ово је срамотнији начин анонимности ваших Битцоина. Једна од недостатака компаније Јоинмаркетс је та што они раде само са великим дечацима или популарним крипто валутама које се сматрају вредним да их се спомиње у истом даху као и сам Битцоин.

Како безбедно користити битцоине?

Дакле, сада знате неке важне технике анонимизације. Сада се можемо позабавити како заштитити новчаник од шпијунирања владе, хакера и других онлајн претњи на које бисте требали бити опрезни:

Диверсифи

Можда већ имате два банковна рачуна. Дакле, исто бисте требали урадити и са својим Битцоинс новчаницима. Направите најмање два и одредите употребу за сваку.

Остану у току

Битцоин има своје безбедносне системе и они се редовно ажурирају. Проверите да ли имате најновију верзију која ће вам пружити основни ниво сигурности.

Омогућите двофакторску шифру аутентификације

Ово можда није решење Форт Кнок-а, али може бити неопходно. Набавите подешавање двофакторске провјере аутентичности. Добићете или јединствени код или ћете имати биометријски ид као отисак прста.

Искористите нове адресе Битцоин за сваку нову трансакцију

Ово делује као анонимност колико и за сигурност. Ако користите нове изворне кључеве, тада би било буквално тешко као пакао да вас нађете, а још мање кршите сигурност вашег новчаника.

Користите ВПН

ВПН-ови пружају неке од најснажнијих безбедносних мера доступних на интернету данас. Набавите једну од боље плаћених и сачувајте своје Битцоин инвестиције сигурним и анонимним. За детаљни преглед најбољих ВПН-ова које можете користити приликом плаћања путем Интернета путем Битцоин-а или других крипто валута, погледајте ову рецензију.

Је ли Битцоин законит за употребу?

Тешко је потући се људима који тргују Битцоин-ом због његове анонимне природе. Људи могу трговати и бавити се овом крипто валутом без откривања својих података. Максимална контрола коју влада може вршити не дозвољава људима да користе битцоине у куповини ствари на мрежи. Кина је управо виртуелну валуту учинила нелегалном, што значи да не можете отворено трговати Битцоин-ом у Кини.

Русија је са друге стране легализовала Битцоин. Они такође покушавају да регулишу вађење Битцоин-а. Без обзира да ли је легално користити Битцоин или не, разликује се од земље до државе, али генерално гледано, не бисте требали имати никаквих правних проблема због куповине, продаје и улагања у Битцоин.

Да ли је Битцоин безбедан и законит за употребу? – Последње мисли

Битцоин као инвестициони и трансакциони медиј може донијети огромне користи, али морате знати како га користити. Уз све горе наведене податке и правилну употребу истих, заиста можете постати анонимни и безбрижно уживати у чудима сигурног Битцоин трансакција..

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map