11 modalități de securizare a conturilor dvs. de social media

Smartphone-urile și dispozitivele portabile au devenit norma în zilele noastre. Cu aceste dispozitive și conectivitate rapidă la Internet, oamenii au devenit mai ușor ca niciodată pentru a împărtăși momente prețioase din viața lor cu prietenii și familia, pe Facebook, Twitter, Youtube, Instagram, Snapchat, sau altul retele sociale. Aceasta este puterea social media. Doar câteva clicuri sunt suficiente pentru a posta și răspândi mesajele. Trump știe totul despre asta și deja creează locuri de muncă pe care America nu le-a văzut întâmplător de ani de zile, dar acesta este un alt subiect. Aceeași ușurință a facilitat, de asemenea, hackerii și infractorii cibernetici să aibă acces la conturile de social media. Nu folosiți cuvântul parola ca parolă, corect!?


11 modalități de securizare a conturilor dvs. de social media

11 modalități de securizare a conturilor dvs. de social media

11 pași pentru securizarea conturilor de social media

Dacă nu te-ai gândit până acum, iată 11 modalități de securizare a conturilor de social media și protejați-vă atât confidențialitatea, cât și securitatea.

Schimbați parola contului dvs. de social media în mod regulat

Obțineți obiceiul de a schimba parola contului dvs. de socializare în fiecare lună. Creați o parolă alfanumerică și asigurați-vă că utilizați una diferită pentru fiecare cont. Evitați să utilizați parole precum nume, date de naștere și alte astfel de informații prin care hackerii să poată avea acces ușor și să vă compromită conturile de social media.

Întrucât poate fi dificil să vă amintiți parolele, utilizați un manager de parole pentru a genera și stoca parole.

Apăsați butonul pentru o autentificare cu doi factori

Deși autentificarea cu doi factori a existat de câțiva ani, în ultimii ani a devenit extrem de populară. Pentru a accesa contul dvs. de socializare, autentificarea cu doi factori vă face să introduceți o altă informație. Se spune că 2FA, sau autentificarea cu mai mulți factori, este mai sigură decât parolele și, prin urmare, îți oferă liniște sufletească, chiar dacă hackerii îți fură parolele contului de social media. De fapt, specialiștii în securitate cibernetică susțin acest lucru autentificare cu doi factori vă poate proteja și conturile dacă aveți un malware pe sistemul dvs..

Verificați e-mailurile dvs. pentru conectări suspecte

Majoritatea platformelor de socializare, blochează orice încercare de conectare pe care o consideră suspectă și trimit imediat un e-mail către titularul contului, informându-i despre această încercare și solicitându-le să își schimbe parola. Asa de, stați cu ochii atenți la e-mailul dvs. și dacă primiți un e-mail pe care un hacker încerca să vă acceseze contul de social media, schimbați parola imediat.

Nu faceți clic pe URL-uri scurtate

Gândiți-vă de două ori să faceți clic pe linkurile scurtate, chiar dacă îl primiți de la o sursă de încredere. Uneori, puteți ajunge să o faceți, dar dacă antenele dvs. se ridică, închideți pagina web fără să faceți clic pe nimic. Această mișcare te va proteja de clicurile pe care le folosesc hackerii pentru a avea acces la profilurile de social media și alte informații sensibile.

Puteți utiliza următoarele site-uri web pentru a verifica adresele URL scurte înainte de a face clic pe ele.

 • CheckShortURL
 • Unfurlr
 • GetLinkInfo

Fiți conștienți de confidențialitatea dvs.

Amintiți-vă informațiile pe care le postați pe rețelele de socializare rămân pentru totdeauna. Așadar, nu postați nimic care să permită accesul la viața ta pentru infractorii cibernetici. Îl pot folosi pentru fraudarea inginerului social. Puteți schimba setarea de confidențialitate în conturile de social media, asigurându-vă doar prietenilor și familiei să vizualizeze informațiile pe care le postați. Puteți opri mesajele să nu fie disponibile și diverse.

Deconectați-vă din conturile de social media

Dacă aveți tendința de a utiliza telefonul mobil sau orice alt dispozitiv de mână pentru a accesa conturile dvs. de socializare, este prudent deconectează-te înainte de a face ceva. Aplicațiile pe care le-ați descărcat sau tehnologia bazată pe RFID vă pot compromite conturile de social media.

Curățați aplicațiile

Conturile dvs. de socializare pot avea aplicații la care ați putut avea acces în timp ce navigați. Aruncați o privire la aplicațiile dvs. și ștergeți orice nu mai folosiți sau nu vă amintiți descărcarea. Aplicațiile sunt o modalitate prin care hackerii adoptă atacurile de inginerie socială asupra conturilor de social media.

Acceptați solicitările prietenilor în mod selectiv

Veți primi multe solicitări pe rețelele de socializare de la persoane care doresc să vă „prieten”. Fii atent a cărui cerere accepți. Hackerii și cybercriminalii folosesc adesea această tactică pentru a-ți câștiga încrederea și apoi a avea acces la conturile tale.

Utilizați HTTPS pentru a vă conecta la Conturile dvs. de socializare

Nu folosiți altă adresă URL pentru a vă conecta la contul dvs. de socializare. Asigurați-vă că utilizați adrese URL HTTPS pentru a vă accesa conturile. Acest lucru va împiedica accesul la informații în timp ce acestea sunt transmise în cyberspațiu. Utilizați VPN ca o măsură de securitate adăugată și la navigarea pe web.

Închideți conturi vechi de socializare

Dacă aveți un cont de social media pe care nu îl mai utilizați, închideți-l. Nu riscați să lăsați date personale pe cont, deoarece aceste informații pot fi accesate de hackeri pentru a avea acces la celelalte conturi de socializare.

Nu utilizați funcția de conectare automată

Nu vă salvați parolele și detaliile de conectare pe browserul computerului. Dacă cineva accesează computerul sau dispozitivul de mână, acesta îi va permite accesul nelimitat la conturile de socializare. În schimb, faceți-i un punct pentru a vă autentifica și a vă deconecta întotdeauna după fiecare sesiune.

11 pași pentru securizarea conturilor de social media

Site-urile de socializare reprezintă o minunată platformă de rețea și comunicații. Cu toate acestea, conturile de social media pot fi hackate dacă nu luați măsurile de securitate adecvate. Pe lângă faptul că aveți un software anti-malware adecvat, urmați aceste modalități pentru a vă asigura conturile de social media.

Sunt niște oameni răi acolo. Nu trebuie să vizionați filmul fantastic și remarcabil Blackhat pentru a ști asta!

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map