4G vs WiFi – Care este mai sigur de utilizat?

Ar trebui să folosesc 4G sau WiFi pentru acces la internet sigur și sigur? Trăim într-o lume în care știrile despre escrocherile de pe Internet, conturile bancare pirate și furturile de identitate sunt auzite aproape în fiecare zi. Primim mesaje și avertismente de la diverse surse de încredere care speră să creeze conștientizare cu privire la „phishing” și este aproape ca și cum termenul „siguranță digitală” este un oximoron.  


Întrucât din ce în ce mai mulți oameni vin sub umbrela Internetului și devin dependenți de acesta pentru muncă, divertisment și desfășurarea de sarcini monotone precum plata facturilor și rezervarea biletelor etc., este important să învățăm cum să ne protejăm datele.

4G vs WiFi - Care este mai sigur de utilizat

4G vs WiFi – Care este mai sigur de utilizat

Schimbarea scenariilor de internet

Odată cu avansările tehnologice, 2G a evoluat la 3G și acum la conexiuni la Internet 4G. Avem și opțiunea de a ne conecta la internet prin Wi-Fi, deci care dintre aceste opțiuni este cea mai sigură?

Din păcate, nu există un mod 100% sigur de acces la Internet. După cum spune Robert Morris, un criptograf „Cele trei reguli de aur pentru a asigura securitatea computerului sunt: ​​nu dețineți un computer; nu-l porniți; și nu-l folosiți. ” Acest lucru arată că internetul nu este într-adevăr un loc sigur. Dar, întrucât a nu o folosi nu este o opțiune pentru niciunul dintre noi, să aruncăm o privire asupra căilor către conectivitatea la internet, pe care le avem la dispoziție.

4G vs WiFi – Să comparăm

Date celulare, cum ar fi o conexiune 4G – Conectarea la Internet prin intermediul furnizorului de date mobile printr-o conexiune 4G este mai sigură decât WiFi-ul public, deoarece datele transmise sunt criptate. În multe țări, Internetul mobil este considerat mai rapid decât în ​​bandă largă tradițională.

Wi-Fi public – Folosirea Wi-Fi sau Wi-Fi publică disponibilă în hoteluri, aeroporturi, mall-uri etc. este foarte periculoasă și nu există nicio garanție că datele dvs. sunt sigure. Wi-Fi public nu necesită nicio identificare pentru a vă conecta la o rețea și, deși acest lucru este benefic pentru o persoană obișnuită, este benefic și pentru un hacker. Infractorii cibernetici se plimbă tot timpul și există o probabilitate ridicată că ar putea să îți adulmeze datele.

Oricine poate deveni un hacker

Software-ul de hacking este disponibil gratuit online și oricine știe unde să caute îl poate găsi. Nu este necesară o tehnologie specială pentru hacking. Orice computer cu conexiune Wi-Fi poate fi folosit de un hacker și utilizează adesea magazine de cafenea, mall-uri și aeroporturi, etc. O conexiune Wi-Fi de acest fel permite unui hacker să se poziționeze între dvs. și terminalul de conexiune și, prin urmare, să intercepteze toate e-mailurile pe care le trimiteți împreună cu informațiile cardului dvs. de credit etc. Aceste locații au sute de persoane care se conectează la același Wi-Fi și dacă sunteți unul dintre ei, puteți risca să vă compromiteți datele.

Cu toate acestea, este mai complicat pentru un hacker să-și pirateze telefonul mobil. Din nou, nu este imposibil și datele 3G și 4G pot fi compromise și ele, dar hackingul unei rețele mobile este dificil și presupune utilizarea tehnologiei și echipamentelor speciale și poate fi mai scump.

VPN – Soluția cea mai sigură

Există mai multe amenințări asupra datelor dvs., dar există o singură soluție bună – Utilizarea unei rețele virtuale private (VPN). Un VPN vă permite să deveniți anonimi pe Internet. Cu un VPN, tot traficul dvs. este criptat cu securitate la nivel înalt, ceea ce nu este ușor de fisurat. Creează un tunel securizat pentru trecerea datelor dvs., sursa acestuia fiind aproape imposibil de urmărit. Am publicat recent o recenzie a celor mai buni furnizori de servicii VPN la care vă puteți înscrie.

Dacă toate acestea sună copleșitoare, amintiți-vă doar că conexiunile private Wi-Fi sau rețelele Wi-Fi care sunt disponibile pentru o rețea închisă (cum ar fi cea pe care o găsiți acasă sau într-un birou) sunt relativ sigure. Astfel de conexiuni sunt protejate prin parolă și pot fi utilizate fără prea multe griji. Când sunteți departe de Wi-Fi privat (când călătoriți), opriți Wi-Fi și folosiți rețeaua dvs. mobilă.  

VPN adaugă un nivel suplimentar de siguranță

Utilizați un VPN prin rețeaua celulară, deoarece aceasta este cea mai sigură opțiune și vă ajută să vă îmbunătățiți securitatea online, păstrând astfel datele și parolele private și la îndemâna hackerilor. Întrucât un VPN criptează datele care lasă computerul, devine dificil pentru hackeri să-l distrugă. De fapt, există multe VPN-uri care asigură criptarea de 256 biți, care este dificil chiar și pentru agențiile guvernamentale. Dacă vă apreciați siguranța, asigurați-vă că primiți un VPN care oferă protecție de înaltă calitate, indiferent dacă utilizați 4G sau WiFi pentru acces la internet.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map