8 sfaturi pentru remedierea vitezei de conexiune VPN lente

Există o concepție greșită acolo care te face să crezi că utilizarea VPN poate duce la o experiență de navigare web mai lentă. Internetul a devenit o parte atât de integrantă a vieții noastre, încât acum este imposibil să ne imaginăm cum am reușit să trăim vreodată fără el. Pe măsură ce tehnologia evoluează, accesibilitatea noastră la internet se va îmbunătăți și ea. De exemplu, luați în considerare cazul smartphone-urilor și routerelor wireless. Ne țin conectați 24 × 7.


7 sfaturi pentru remedierea vitezei de conexiune VPN lente

8 sfaturi pentru remedierea vitezei de conexiune VPN lente

VPN rapid sau promisiuni goale

Accesați site-ul web al oricărui furnizor și vă vor promite viteze super-mari. Dar aceste promisiuni sunt reale? Nu toate companiile VPN oferă aceeași viteză. Unele VPN sunt grozave pentru streaming de videoclipuri, iar altele nu sunt atât de bune. De unde știți furnizorul VPN, credeți că este cel mai bun oferă viteze corecte?

Vă vom anunța să testați viteza VPN. Dar înainte de a începe, asigurați-vă că selectați un VPN care oferă o garanție de returnare a banilor. Acest lucru este important, deoarece dacă nu vă plac viteza unei anumite companii, ar trebui să vă puteți rambursa banii. Cele mai importante companii VPN oferă o rambursare de până la 30 de zile, așa că ar trebui să fii gata să încerci fără niciun risc.

Cum se testează viteza VPN?

Iată ce ar trebui să faceți pentru a determina cât de rapid este conexiunea dvs. VPN.

Primul pas

Pentru început, ar trebui să știți cum să testați viteza rețelei dvs. Speedtest.net vă poate ajuta aici. Accesați site-ul Speedtest.net și începeți testul. Acesta va începe să ping pe rețeaua dvs. și vă va anunța viteza de descărcare și încărcare a rețelei dvs. în cel mai scurt timp.

Asigurați-vă că nu utilizați o conexiune Wi-Fi. Conexiunile wireless crește șansa de conflict, reducând astfel viteza finală. Dacă este posibil, verificați viteza cu un cablu Ethernet pe desktop sau datele mobile de pe telefon.

preparare

Înainte de a începe testul, asigurați-vă că rulează doar aplicații critice, cum ar fi antivirusul. Ieșiți din toate celelalte aplicații, deoarece acestea pot îmbunătăți resursele dispozitivului.

Puteți verifica toate aplicațiile de fundal care rulează pe sistem și să le ieșiți.

Cum se testează

Verificați viteza dispozitivului dvs. fără a rula VPN. Puteți face acest lucru vizitând Speedtest.net sau site-uri web similare. ExpressVPN au un test de viteză integrat și în aplicația lor VPN. Notați viteza. Acum începe VPN-ul și testează din nou viteza. 

 1. Faceți acest lucru de mai multe ori pe zi pentru a afla dacă viteza scade la anumite ore.
 2. Rulați VPN pe mai multe servere. Majoritatea VPN-urilor dau viteze bune pe serverele lor din SUA și Marea Britanie.
 3. De asemenea, rețineți că utilizarea diferitelor protocoale VPN va provoca, de asemenea, o variație a testelor de viteză.

Observați scăderea vitezei înainte și după conectarea VPN. De asemenea, conectați-vă la serverul de lângă dvs. De exemplu, dacă sunteți în Suedia, conectați-vă la un server suedez pentru a vedea viteza pe care o obțineți. Serverele locale oferă viteze mai bune în general. În cazul în care veți obține viteze de descărcare și încărcare lente, consultați acest ghid despre cum puteți îmbunătăți vitezele VPN.

Diferite servere pentru scopuri diferite

Unii furnizori VPN au servere speciale pentru scopuri specifice. De exemplu, furnizorul dvs. VPN poate oferi servere de streaming pentru vizionarea de videoclipuri online și servere de jocuri pentru jocuri online.

În conformitate cu cerințele dvs., acestea vor reduce nivelul de criptare pentru a crește viteza. În loc să vă conectați la o anumită țară, puteți încerca conectarea la serverele lor speciale. Acest lucru vă va oferi viteze sporite.

Nevoia de securitate suplimentară atunci când mergeți online

În timp ce accesul constant la internet oferă cu siguranță multe avantaje, aceasta prezintă și o serie de pericole potențiale. Din fericire, oamenii sunt acum conștienți de aceste amenințări și iau măsurile adecvate pentru a rămâne în siguranță.

Infracțiunile informatice au devenit o amenințare reală pentru siguranța și confidențialitatea noastră. Oricine folosește internetul îi poate fi pradă. Pentru a-și proteja datele împotriva infracțiunilor informatice, mulți utilizatori de internet utilizează acum rețele private virtuale sau VPN-uri.

VPN-urile păstrează datele noastre în siguranță pe internet prin utilizarea criptării

VPN-urile vă protejează datele și confidențialitatea împotriva criminalității informatice. Când efectuați o tranzacție bancară online sau trimiteți un e-mail privat printr-o rețea wireless, ciberneticii cu anumite cunoștințe tehnice vă pot intercepta cu ușurință datele. VPN-urile împiedică acest lucru să cripteze traficul. Chiar dacă hackerul reușește să intercepteze fluxul de date, el nu va putea să îl decripteze. Prin adăugarea unui strat suplimentar de protecție, un VPN vă va asigura că informațiile dvs. sensibile nu ating mâinile greșite.

O VPN va încetini conexiunea la Internet?

Acest lucru nu se întâmplă întotdeauna, dar este o posibilitate. Un VPN vă poate încetini viteza de conectare din mai multe motive.

Serverele VPN ar putea fi ocupate

VPN-urile gratuite sunt aproape întotdeauna supra-populate. Asta înseamnă că prea multe persoane le folosesc, dar nu au suficientă lățime de bandă. Dacă sunteți pe un server gratuit, vă veți confrunta cu siguranță cu probleme de viteză. Cu toate acestea, VPN-urile plătite, cum ar fi ExpressVPN și NordVPN, oferă viteze mari, chiar și pentru jocuri online și streaming video.

Protocoale VPN

VPN-urile folosesc protocoale diferite pentru criptarea informațiilor. În funcție de nivelul de securitate pe care îl alegeți, viteza de conectare poate scădea. Dacă alegeți un nivel mai mare de criptare, cum ar fi criptarea de 256 biți, viteza de conectare va scădea cu siguranță. Cu toate acestea, criptarea pe 256 biți înseamnă criptare și siguranță la nivel înalt. Criptarea pe 128 de biți este ceva mai puțin sigură; cu toate acestea, nu va avea niciun impact real asupra vitezei de conectare.

Trebuie să găsiți nivelul potrivit de criptare pentru scopul dvs. Dacă deschideți site-uri web sensibile, este o idee bună să utilizați OpenVPN cu criptare de 256 biți, dar dacă intenționați să transmiteți videoclipuri, criptarea la nivel scăzut va fi o alegere mai bună.

Hardware-ul dvs. nu poate suporta criptarea

Dacă utilizați un dispozitiv vechi, criptarea poate consuma prea mult din puterea procesorului. Aceasta va încetini nu numai conexiunea la internet, ci și funcționarea generală a aparatului. Dacă aveți o mașină veche, asigurați-vă că vă actualizați hardware-ul.

Alegeți un server care este prea departe

Distanța dintre locația dvs. reală și locația fizică a serverului VPN cu care vă conectați poate încetini viteza de internet. Se știe că serverele îndepărtate oferă viteze mai mici decât serverele locale.

Cum să te descurci cu viteze de conexiune VPN lente

Dacă întâmpinați problema vitezei tot timpul, iată câteva etape de depanare care vă pot ajuta.

Alegeți un furnizor de servicii VPN premium

În multe cazuri, viteza de descărcare lentă pe care o înregistrați atunci când navigați pe web folosind VPN V sunt rezultatul serverelor VPN supraîncărcate. Dacă utilizați o VPN gratuită, mai mult ca sigur veți suferi de viteze de conectare VPN lente. Pentru a obține viteze mai rapide, înregistrați-vă cu un serviciu VPN care oferă utilizatorilor servere VPN premium.

Modificați portul sau protocolul VPN

Când utilizați VPN, software-ul se conectează la serverele VPN pe un anumit număr de port utilizând un protocol specific. Unele rețele limitează viteza de conectare a anumitor protocoale sau porturi. Continuați să schimbați portul / protocolul până aflați cea mai rapidă combinație.

Alegeți un alt server

Alegeți un server care nu este prea departe. Acest lucru vă va crește automat viteza. Alegerea altui server vă poate ajuta, de asemenea, să depășiți orice probleme de congestie.

Alegeți o conexiune cu fir

Dacă utilizați o conexiune Wi-Fi, viteza dvs. ar putea fi limitată. Acest lucru se datorează faptului că conexiunile wireless transmit date pe un canal partajat. Aceasta poate duce la viteze mai mici. Conexiunile cu fir, pe de altă parte, acceptă viteze mai mari. Conexiunile cu fir sunt, de asemenea, mai sigure decât conexiunile Wi-Fi.

Reporniți routerul / modemul sau comutarea dispozitivelor

Scurgerile de memorie pot determina încetinirea routerului sau a modemului în timp. Veți putea depăși problema vitezei prin simpla repornire a routerului / modemului. Unele dispozitive nu pot oferi viteze mari, deoarece sunt încărcate de criptarea grea a unui tunel VPN. Dispozitivele Android, iOS și router-urile de generație veche, aparțin acestei categorii. În astfel de cazuri, cel mai bine este să comutați la un dispozitiv cu un procesor mai rapid.

Încercați să dezactivați temporar software-ul local de securitate

Software-ul dvs. antivirus sau firewall poate reduce viteza de trafic VPN. Dezactivează temporar software-ul de securitate pentru a vedea dacă asta ajută.

Încercați să vă conectați dintr-o altă locație

Este posibil să existe o problemă cu conexiunea dvs. la furnizorul de servicii de internet. Este ușor să determinați acest lucru. Încercați doar să vă conectați la internet din alt loc, cum ar fi casa vecinului sau o cafenea.

Reporniți dispozitivul

Dispozitivul dvs. ar fi putut rămâne fără memorie sau resurse și acesta ar putea fi motivul pentru „oboseală”. Repornirea poate îmbunătăți viteza de conectare.

Cum să te descurci cu viteze de conexiune VPN lente

Este puțin probabil să observați vreo schimbare reală a vitezei de conectare atunci când utilizați un VPN. Dacă conexiunea la internet este rapidă, conexiunea VPN va fi rapidă. Atâta timp cât ai o conexiune rapidă și stabilă, orice încetinire va fi neglijabilă. Și dacă întâmpinați probleme cu viteza lentă, urmați sfaturile menționate în acest post.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map