Activați verificarea în doi pași pentru contul dvs. Google aproape instantaneu

Internetul se sperie. Nu este de mirare că mai mulți oameni caută modalități de a-și proteja datele și conturile online. Ceea ce mulți oameni nu par să știe este că Google are o opțiune care adaugă un nivel de securitate contului dvs. numit Verificare în doi pași. Citiți acest articol pentru a afla ce înseamnă asta și cum îl puteți activa în Google.


Activați verificarea în doi pași pe contul dvs. Google aproape instantaneu

Activați verificarea în doi pași pe contul dvs. Google aproape instantaneu

Cum să activați verificarea în doi pași a Contului dvs. Google

Pentru a face rularea mingii, vă voi arăta cum să transformați 2FA Google (autentificarea cu 2 factori este mai întâi un mod mai frecvent de a spune verificarea în doi pași). După aceea, voi discuta unele dintre lucrurile pe care trebuie să le știi despre acest proces.

Pentru a activa opțiunea de verificare în doi pași a Contului Google, urmați acești pași simpli:

 1. Conectați-vă la contul Google și accesați conectarea & Fila Securitate sau accesați pagina de destinație pentru verificarea în doi pași Google.
 2. Derulați în jos la secțiunea intitulată „Conectare la Google” și faceți clic pe fila „Verificare în doi pași”.
 3. Faceți clic pe „Începeți”. Conectați-vă din nou la contul dvs..
 4. Alegeți tipul de verificare cu care sunteți cel mai confortabil. Puteți obține un prompt Google pe telefonul dvs., puteți utiliza o cheie de securitate fizică sau puteți opta pentru opțiunea „mesaj text sau apel vocal”. Voi explica mai jos diferența dintre aceste opțiuni.
 5. Urmați instrucțiunile Google pentru a activa verificarea în doi pași.

Cele 3 tipuri de verificare Google în doi pași:

Prompt Google:

Aceasta este o opțiune sigură și sigură pentru utilizatorii individuali care sunt într-adevăr preocupați de confidențialitatea contului lor. Dacă optați pentru opțiunea Prompt Google, va trebui să descărcați o aplicație numită „Google Authenticator”. Ori de câte ori doriți să vă conectați la contul dvs., Google vă va trimite o singură cheie de autentificare de utilizare a aplicației. Veți folosi această cheie pentru a vă autentifica.

Mesaj text sau apel vocal:

O opțiune mai ușoară decât Google Prompt, acest lucru vă va solicita să vă sincronizați numărul de telefon cu contul dvs. În funcție de metoda pe care o preferi, Google îți va trimite textul pentru cheia de autentificare sau o va transmite prin apel. Deși o opțiune ușoară, vă sugerez să mergeți pentru metoda de apel în loc de SMS. Motivul pentru asta este că SMS-urile nu sunt în totalitate atât de sigure. Există multe forme de atacuri care pot fura date SMS direct de pe telefon. În ciuda acestui fapt, aceste atacuri necesită mult efort în numele atacatorului. Utilizatorii obișnuiți nu trebuie să vă faceți griji cu privire la această opțiune. Dacă sunteți de conducere superioară, jurnalist sau activist politic, vă sugerez cu siguranță să vă lăsați departe de această opțiune.

Cheie de securitate:

Această opțiune este de departe cea mai sigură formă de 2FA pe care o puteți utiliza. Această opțiune poate fi puțin prea mare pentru utilizatorii obișnuiți. Opțiunea cheie de securitate Google va necesita o cheie fizică pe care trebuie să o utilizați pentru a vă verifica contul. Aceasta este opțiunea perfectă pentru persoanele care au mai multe șanse de a fi hacked, cum ar fi jurnaliștii, activiștii politici / sociali, directorii generali de administrație, administratorii băncii, etc..

De ce ai avea nevoie de verificare în doi pași

Nu este un secret că internetul devine din ce în ce mai periculos. Auzim în mod regulat știri despre noi atacuri, atât în ​​rândul utilizatorilor obișnuiți, cât și asupra companiilor de mai multe milioane de dolari. Una dintre cele mai ușoare modalități prin care un hacker vă poate accesa informațiile este „plimbându-vă prin ușa din față”, adică folosind propria parolă pentru a vă autentifica în conturile dvs..

În esență, o parolă este un nivel de securitate care interzice oricui altcineva decât dvs. să acceseze conturile. Cu toate acestea, oamenii nu sunt foarte de încredere când vine vorba de creații cu parole. Majoritatea oamenilor tind să folosească parole ușor de reținut, simple sau simple. Majoritatea oamenilor utilizează aceeași parolă (sau cu mici variații) pe mai multe conturi. Acesta este unul dintre motivele pentru care atacurile din dicționar, un mod foarte simplu și rudimentar de a obține parola cuiva, încă funcționează până în prezent.

Puteți să vă faceți viața mult mai ușoară și mult mai sigură, pur și simplu nefiind unul dintre acești oameni. Niciodată să nu aveți o parolă cu o lungime mai mică de 8 caractere sau să vă folosiți numele sau numele vreunei rude / prietene / animale de companie pe care le aveți. Asigurați-vă întotdeauna că aveți o parolă complet nouă și unică pentru fiecare cont pe care îl creați. Există multe instrumente și aplicații diferite pe care le puteți găsi care vă ajută să creați parole unice complexe și să țineți evidența tuturor detaliilor contului dvs. diferite (aceste aplicații se numesc Administratori de parole). Dacă vă îngrijorează faptul că aceste conturi sunt hackate, puteți chiar să scrieți parolele pe o bucată de hârtie și să le păstrați în portofel în orice moment. Dacă nu este digital, nu poate fi hacked, corect?

Tipuri comune de verificare în doi pași

Teoretic, ar putea exista o multitudine de opțiuni pentru 2FA. În ciuda acestui fapt, există 4 tipuri de verificări care sunt utilizate cel mai frecvent. Google folosește 3 dintre aceste tipuri de verificare (verificare SMS / apel, aplicații de autentificare și chei de securitate fizică). Cel de-al patrulea tip, cunoscut sub numele de 2FA bazat pe Push, este similar cu opțiunea pentru aplicația Authentication, dar oferă un pic de securitate. 2FA bazate pe împingere vă protejează împotriva înșelătoriei de phishing … dacă sunteți atenți. De obicei, acest tip de verificare vă va trimite un prompt care spune că cineva încearcă să se conecteze la contul dvs. Personal trebuie să aprobați conexiunea pentru ca acest lucru să se întâmple. Majoritatea 2FA-urilor bazate pe Push vă vor arăta, de asemenea, o locație estimată pentru încercarea de conectare, ceea ce înseamnă că vă puteți da seama cu ușurință dacă sunteți hacked sau nu, văzând dacă locația se potrivește cu a dvs..

Activați verificarea în doi pași Google – Gânduri finale

Pentru a spune acest lucru, trebuie să începeți să vă gândiți la securitatea online mult mai mult. Verificarea în doi pași Google este o modalitate solidă pentru a adăuga un nivel de securitate în contul dvs. Google. Dacă sunteți un utilizator de internet obișnuit, vă sugerez să mergeți cu opțiunea Prompt de autentificare, deoarece este opțiunea mai sigură și mai puțin complicată de utilizat. Pentru utilizatorii de internet care doresc cu adevărat să-și ducă securitatea online la nivelul următor, luați în considerare abonarea la un serviciu VPN pentru a vă asigura conexiunea la internet și pentru a vă proteja de eventuale atacuri.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map