Adevărul urât despre modul în care Facebook folosește datele dvs. private

Trăim într-o epocă de boom social media în care știrile false, conduse de managerii de social media plini de hubris, ne domină calendarul. Când vorbim despre site-urile de rețea socială, singurul nume care apare prima dată este Facebook – platforma care a schimbat modul în care lumea rămâne conectată și un furnizor masiv de știri false. Mai mult decât atât, este greu să găsești prea multe persoane care nu sunt pe Facebook sau care nu l-au folosit niciodată la un moment dat în trecut. Ușurătatea și comoditatea de a păstra legătura cu prietenii și familia prin Facebook sunt atât de mari încât majoritatea oamenilor nu se întreabă dacă informațiile lor private sunt folosite și exploatate de creierul lui Mark Zuckerburg. În esență, Facebook sunt vânzarea datelor dvs. private către cel mai mare ofertant, chiar dacă pretind altfel. Dar cât de exact o fac?


Adevărul urât despre modul în care Facebook folosește datele dvs. private

Adevărul urât despre modul în care Facebook folosește datele dvs. private

Există „Puțin” Confidențialitate în Politica de confidențialitate Facebook

„Colectăm conținutul și alte informații pe care le oferiți atunci când utilizați Serviciile noastre, inclusiv atunci când vă înscrieți pentru un cont, creați sau partajați, și trimiteți un mesaj sau comunicați cu alții. Aceasta poate include informații despre sau despre conținutul pe care îl furnizați, cum ar fi locația unei fotografii sau data creării unui fișier. De asemenea, colectăm informații despre modul în care utilizați Serviciile noastre, precum tipurile de conținut pe care le vizualizați sau pe care le angajați sau despre frecvența și durata activităților dvs. ”

Acesta este un fragment din politica de confidențialitate Facebook. În toată cinstea, majoritatea dintre noi nu se deranjează niciodată cu citirea politicilor de confidențialitate sau a Termenilor de utilizare atunci când vă înscrieți cu un serviciu pe Internet. Lucrul îngrijorător legat de politica de confidențialitate a Facebook este că conține pur și simplu o definiție largă a tipului de informații pe care le colectează atunci când utilizați serviciul lor.

Practic, Facebook știe totul despre tine. Aceasta include vârsta, e-mailul, numărul de telefon, locul de muncă, școala, prietenii, locurile pe care le vizitați și site-urile pe care le căutați. Toate aceste informații intră în reclame vizate. Dacă ați încercat vreodată să creați un anunț pe Facebook, probabil sunteți conștienți că puteți selecta publicul dvs. în funcție de interesele, vârsta, locația lor, printre altele.

Cum utilizează Facebook datele dvs. private – Elementele esențiale

Lucrul amuzant este că Facebook nu vă fură informațiile. Mai degraba, îl împărtășești de bună voie cu Facebook. Ai povestit pe Facebook totul despre tine, locația ta, locul de muncă, prietenii și, de asemenea, relația ta. De asemenea, ați oferit care sunt filmele dvs. preferate, ce echipe sportive susțineți și la ce școală ați fost.

Trebuie să vedeți reclame care apar în profilul dvs. pe baza a ceea ce v-au plăcut prietenii dvs. sau pe baza unei căutări Google pe care ați efectuat-o recent. Te-ai întrebat vreodată cum face Facebook acest lucru?

Este de fapt simplu. Când vă înscrieți pentru un cont pe Facebook, un cookie de urmărire este introdus în browserul dvs. web pentru colectarea tuturor datelor pe care le partajați online sau offline. Aceste date sunt vândute partenerilor de publicitate Facebook, astfel încât acestea să poată afișa anunțuri mai relevante pentru dvs. Și asta nu este totul.

De asemenea, Facebook vă poate recunoaște pe dvs. sau pe prietenii dvs. din imaginile pe care le încărcați și, de asemenea, poate face acest lucru chiar și cu fotografiile pe care le încărcați în altă parte pe web. Acest lucru se datorează capacităților de „recunoaștere a feței” pe care Facebook le folosește.

Acum, când te gândești la asta, asta te face inconfortabil? Dacă o face, nu ești de vină. Facebook depășește doar analizarea datelor profilului dvs. pentru a vă urmări complet pe web. Dacă vă conectați pe Facebook și apoi vă conectați pe alte site-uri web, Facebook știe acest lucru.

Mai mult, majoritatea oamenilor nu știu cum funcționează aceste lucruri, așa că atunci când află cum Facebook își exploatează informațiile private, sunt surprinși și speriați. Unele dintre cele mai controversate moduri în care Facebook a utilizat datele private ale utilizatorilor de-a lungul anilor au fost documentate de Time Magazine încă din 2014.

Ce se întâmplă dacă nu împărtășiți nicio informație?

S-ar putea să credeți că eliminarea informațiilor despre profil sau lăsarea goală a profilului dvs. ar putea fi mai puțin îngrozitoare. Studiile dezvăluie că nu este așa. Trebuie să partajați câteva informații de bază pentru a crea un cont, cum ar fi vârsta și locația dvs..

Dacă Facebook nu găsește alte informații în afară de aceasta, acesta va viza prietenii tăi. Astfel, veți avea anunțuri care apar pe profilul dvs. în funcție de ceea ce le-au plăcut prietenilor. Veți fi înștiințat despre fotografiile pe care prietenii dvs. le-au încărcat și despre modificările recente ale profilului lor. Agenții de publicitate pot utiliza datele dvs. demografice minime, împreună cu datele prietenilor, pentru a vă trimite reclame.

Nu există nicio modalitate de a opri această exploatare a datelor cu caracter personal?

Gândul că informațiile dvs. private sunt vehiculate pe web este deranjant. Ce actualizări frecvente ale Facebook la setările de securitate și confidențialitate îi determină pe oameni să se întrebe dacă există într-adevăr vreun mod de securizare a contului dvs.? Este bine când Facebook îți găsește prietenii de la școala veche sau îți recomandă produse pe care le-ai putea găsi utile, dar urmărirea a tot ceea ce faci pe web nu este ceva cu care să fii confortabil.

Există pași pe care îi puteți face pentru ca datele dvs. să fie mai sigure. Câteva dintre modalitățile de a vă proteja confidențialitatea sunt următoarele:

 • Ștergeți contul de Facebook: Pentru o liniște sufletească completă, vă puteți șterge contul de Facebook permanent. Pentru a face acest lucru, urmați acești pași.
 • Mergeți incognito: Cel mai simplu mod de a împiedica browserul dvs. să stocheze orice date ale activităților dvs. online este să utilizați modul „privat” în timp ce navigați pe web.
 • Cunoașteți setările contului Facebook: Majoritatea oamenilor cunosc doar unele dintre setările de bază de pe Facebook. Dacă săpați mai adânc bine găsiți există setări pe care le puteți regla pentru a vă asigura contul mai sigur.
 • Una dintre aceste setări este renunțarea la reclame. Puteți face acest lucru făcând clic pe pictograma „blocare” atunci când sunteți conectat la Facebook și apoi selectând „vezi mai multe setări”. Veți vedea fila „Anunțuri” în bara laterală, faceți clic pe ea, apoi faceți clic pe „Editați” sub „Site-uri terțe” și schimbați setarea pe „Nimeni”. Următorul, faceți clic pe „Modificați” în „Anunțuri” & Prieteni și alegeți „Nimeni”. Acest pas va dezactiva afișarea reclamelor pe profilul dvs..
 • Urmărirea blocurilor: Pentru a împiedica Facebook să vă urmărească activitățile pe Web, puteți instala software terță parte. Acest software va bloca orice urmărire și vă va anunța, de asemenea, dacă există încercări de urmărire a activităților dvs. Două dintre cele mai populare aplicații software pentru blocarea urmăririi sunt DoNotTrackMe și Ghostery.
 • Instalați un VPN: O rețea privată virtuală poate suna scump, dar este de fapt cel mai sigur mod de a proteja confidențialitatea online. Dacă finalizați înregistrarea cu un serviciu VPN, vă rugăm să vă lăsați departe de VPN-urile „gratuite”, cum ar fi Hola. Acești furnizori de servicii VPN compromit adesea confidențialitatea dvs. în loc să o protejeze. Accesați VPN-uri dovedite, cum ar fi ExpressVPN sau BulletVPN dacă vă puneți în valoare securitatea și datele personale. 

Modul în care Facebook folosește datele dvs. private – Înfășurați

Social media este un rău necesar în aceste zile. Fiți conștienți de informațiile pe care le partajați online și de modul în care acestea sunt utilizate de site-urile de socializare pentru a vă proteja mai bine securitatea. La sfârșitul zilei, serviciile online „gratuite” sunt o raritate. În cele mai multe cazuri, un produs care se face publicitate ca fiind gratuit te transformă în produs. În cazul Facebook, agenții de publicitate sunt clienții, iar utilizatorii Facebook sunt produsul de vânzare. Nu uitați, Facebook deține și Instagram și Whatsapp. Pe de altă parte, Google a achiziționat Youtube cu ani în urmă. Combinați toate aceste servicii împreună și gândiți-vă la toate datele private pe care le colectează în permanență. adevărul urât nu există nicio confidențialitate online.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map