Aplicații Android și iOS care vă riscă confidențialitatea

Confidențialitatea este capacitatea de a controla ce informații despre tine sunt disponibile pentru alții. Odată cu creșterea recentă a aplicațiilor pentru smartphone-uri, eliminăm în mod conștient și inconștient. În conformitate cu tendința dominantă, descărcați în mod constant aplicații noi pe smartphone-ul dvs. Android. Dar sunteți conștienți că acest exercițiu ar putea fi sursa unor probleme grave. Dacă aplicațiile sunt descărcate din surse necunoscute și neverificate, riscul este chiar mai mare. Indiciul de a putea descărca aplicații plătite fără costuri este, fără îndoială, irezistibil. Cert este că smartphone-urile Android ale Google sunt mai vulnerabile la atacurile hackerilor decât telefoanele Windows sau iOS iOS Apple. În acest ghid, vom arunca o privire asupra aplicațiilor care ar putea risca confidențialitatea telefonului dvs. Puteți găsi, de asemenea, o listă de aplicații care vă vor ajuta să vă protejați securitatea laptopului.


Aplicații Android și iOS care vă riscă confidențialitatea

Android & Aplicații iOS care vă riscă confidențialitatea

Cum afectează Androidul??

Un raport recent și exhaustiv despre aplicațiile Trend Micro dezvăluie că un nou malware cunoscut sub numele de Godless poate afecta aproape 90% din toate dispozitivele Android. Acest malware rădăcină Sistemul de operare fără ca utilizatorul să îl știe. Ulterior, hackerii își asumă controlul deplin asupra tuturor aplicațiilor nedorite instalate în telefon.

Raportul Trend Micro avertizează, de asemenea, că potențialele aplicații de operare Godless sunt disponibile pentru descărcare pe magazinul oficial Google Play.

Un alt raport publicat de echipa antivirus din Norton-ul Symantec subliniază că aproape 50% din toți utilizatorii indieni de smartphone-uri permit străinilor să acceseze datele lor mobile sensibile și contactele telefonului la aproape orice aplicație. Lucrul uimitor este că 40% dintre astfel de utilizatori de telefon au permis chiar accesul la camera telefonului lor. Raportul mai spune că auto-îngăduirea la majoritatea utilizatorilor a fost motivul principal pentru astfel de riscuri spirale.

Conform statisticilor publicate, există 48.000 de aplicații extraordinare disponibile pentru dispozitivele Android, iar aplicația primește permisiunea sistemului de operare prin intermediul telefonului mobil. Aceste permisiuni permit aplicațiilor să efectueze numeroase activități precum pornirea apelurilor telefonice, citirea SMS-urilor sau identificarea locației telefonului cuiva. Însă aplicațiile pot accesa și datele personale în scopuri ilegale.

În plus, aproximativ 5% din aplicațiile Android pot fi utilizate pentru a plasa apeluri la un anumit număr. Un alt 2% din aplicații pot transmite un SMS către un număr premium necunoscut fără o implicare a utilizatorului.

Chiar dacă majoritatea substanțială a acestor aplicații au fost dezvoltate cu intenții minunate sau altruiste, au existat și variații. O aplicație pentru phishing bancar numită Droid09 a fost identificată și eliminată din Android Market.

Lista aplicațiilor care îmbunătățesc confidențialitatea și securitatea Android

Puteți utiliza următoarele aplicații Android, toate disponibile pe Google Play Store, pentru a crește securitatea smartphone-ului.

 • ExpressVPN
 • Semnalizare mesagerie privată
 • Apel securizat
 • SSE – Aplicație de criptare universală
 • Crypt4All Lite (AES) 
 • Orbot: Proxy cu Tor 
 • AppLock 

Unghiul iOS

Ca și Android, iOS-ul Apple, de asemenea, nu este imun la astfel de amenințări. Într-un caz recent, Apple a fost acuzată într-un proces în care reclamantul a susținut că Pandora, serviciul Apple pentru streaming de muzică și alte câteva persoane au transmis informații personale ale utilizatorilor către anumite rețele de publicitate fără acordul lor..

De asemenea, a fost menționat în petiție că unele aplicații Apple vând în mod deliberat informații către rețelele publicitare care includ vârsta, locația, veniturile, sexul, orientarea sexuală, etnia și opiniile utilizatorilor. Pandora a primit o cerere de chemare în judecată pe măsură ce sonda avansează.

În trecutul recent, 101 aplicații populare pentru Android și iOS au fost aduse sub scaner. Descoperirea uluitoare a fost că 56 dintre acestea au transmis efectiv ID-ul dispozitivului unic al telefonului către alte companii, fără a avea cunoștință sau permisiunea utilizatorului. 47 de aplicații au dezvăluit locația telefonului, în timp ce 5 au trimis sex, vârstă, precum și alte date personale. Versiunile Android și iOS ale unui joc video cunoscut sub numele de Paper Toss erau cunoscute că au transmis numărul de identificare al telefonului către cinci companii publicitare.

Dacă aceste telefoane vor face lucrurile pe cont propriu, de ce să nu-i faci proprietarului un sandwich de curcan!

Concluzia este că mai multe date personale sunt trimise de aplicațiile iOS decât aplicațiile Android. Acest lucru a devenit acum un motiv de îngrijorare majoră în întreaga lume, deoarece tot mai multe date continuă să se scurgă în mâinile greșite, ceea ce duce la o creștere alarmantă a infracțiunilor informatice, în special la hacking.

Din nou, dacă aceste telefoane pot face acest lucru, de ce nu alegeți să spălați mașina proprietarului pentru ele! Ce zici de un lucru care este de fapt pozitiv pentru proprietar!?

Aplicații de securitate și securitate iOS

 • Semnal
 • Telefon silențios
 • Wickr
 • Telegramă
 • LastPass
 • Browser cu ceapă
 • 1Blocker

Permisiunile aplicatiei

Atunci când un utilizator descarcă aplicații din Play Store, acesta din urmă arată tot ce este de accesat pe telefonul utilizatorului. Chiar dacă acesta nu este un risc de securitate pentru copii, este cu siguranță un risc important de confidențialitate. Permite aplicației să acceseze date și hardware pe telefon, ceea ce este posibil să nu fie necesar pentru aceasta. Singura modalitate de a preveni acest lucru este să citiți cu atenție lista de acces. Apoi, scoateți-le pe cele nedorite și nu descărcați-le. Funcția Permisiunile aplicației poate fi utilizată pentru a controla dacă fiecare aplicație are acces individual la camera, microfonul și lista de contacte a telefonului..

Facebook, Twitter și Social Media Dilemma de confidențialitate

În ciuda efortului Facebook de a proteja mai bine confidențialitatea utilizatorilor săi, există, cu siguranță, un element al riscului de confidențialitate implicat de fiecare dată când descărcați aplicația socială populară pe smartphone. Motivul din spatele acestui fapt este că Facebook efectuează în mod constant teste pe utilizatorii săi, în mare parte fără știrea lor. De exemplu, Facebook folosește locația dvs. atunci când face sugestii de prietenie. Nici măcar nu vă puteți înscrie pe Facebook folosind un nume imaginar. Dacă încercați să faceți acest lucru, Facebook vă solicită să furnizați un cod guvernamental!

Te-ai putea întreba de ce companiile globale precum Facebook, Twitter sau Google ar putea pune în pericol confidențialitatea utilizatorilor lor. Totul se reduce la bani. Adunând mai multe informații despre dvs., aceste servicii vă vor putea bombarda cu anunțuri orientate către utilizator.

Oamenii care împărtășesc în mod liber și de bună voie informații private, cum ar fi e-mailul lor, numărul de telefon, locația și chiar numărul de securitate socială este totuși cea mai îngrijorătoare tendință a tuturor. Studiile au arătat că oamenii vor dezvălui online mai multe informații personale decât față în față.

Măsuri de protecție

Am publicat recent un articol care acoperă pe larg toate măsurile pe care le puteți lua pentru a proteja și confidențialitatea și securitatea smartphone-ului. Cu numărul tot mai mare de magazine de aplicații terțe și neoficiale, câteva smartphone-uri care au propriile lor aplicații, îi atrag pe utilizatori prin reduceri și aplicații gratuite. Nu uitați, orice aplicație descărcată dintr-o sursă necunoscută și care nu se află în temeiul magazinului Google Play original este un potențial risc.

Acest lucru se datorează faptului că aceste magazine nu verifică adesea astfel de aplicații pentru probleme de confidențialitate, securitate și malware. Aplicațiile de încărcare laterală, de asemenea, de pe orice site web sunt, de asemenea, un risc potențial, deoarece nu are idee dacă cineva a modificat codul de bază al aplicației. În mod similar, înrădăcinarea este, de asemenea, evitată cel mai bine, deoarece înlocuiește orice restricție de securitate introdusă de producătorul telefonului sau dezvoltatorul de software. Fii atent acolo!

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map