Avast Antivirus este sigur de utilizat? O tranziție software-la-spyware

Avast este în jur de ceva timp. Ca Anti-Virus pe care îl știm cu toții, software-ul a oferit securitate de browser, software antivirus, securitate computer, firewall, anti-spam, anti-phishing și antispyware, printre alte servicii. La fel de credibil, Avast a exploatat peste 435 de milioane de utilizatori care caută securitate online finală. Cu toate acestea, în profunzime, software-ul pare să aibă unele intenții rău intenționate în privința vieții private.


Este Avast Anti-Virus sigur

Când îți pui încrederea Program antivirus, este o veste devastatoare să afli că poate face ceea ce se presupune că te protejează. stai te protejează de amenințările primite.

Cu toate acestea, așa cum arată rapoartele, software-ul s-a dovedit a fi interesat de dvs. activități de navigare în curs. S-ar putea colectarea datelor dvs. și apoi vânzarea acesteia către terți. Deci, întrebarea este: Cât de sigur este Avast Anti-Virus? Ce știm despre scandal? Aflați în articolul de mai jos.

Avast – Un software anti-confidențialitate?

Întotdeauna spun asta în articolele mele, iar acesta nu este diferit. stai oferă serviciile sale pentru gratuit, dar chiar sunt? Oricât de popular este un anumit produs, dacă este gratuit, întotdeauna este o captură.

De fapt, nu îl mai numim produs. De ce? Pentru că devii produsul principal în această ecuație. După cum a fost raportat, Avast colectează datele dvs. de navigare și le vinde terților.

Ceea ce este mai rău este că cantitatea de date colectate depășește ceea ce considerăm necesar sau adecvat, chiar și pentru extensii de securitate.

Colectarea acelei cantități de date pentru a ne servi mai bine? Îmi pare rău, dar acest lucru nu este deloc justificabil. Chiar dacă nu aveți Extensie instalată pe browserul dvs. mai există utilizatori care funcționează Avast Secure Browser.

Ei bine, băieți de vești proaste, Avast Online Security este implicit acolo. Nu veți găsi atât de ușor, deoarece este ascuns de lista de extensii și nu poate fi dezinstalat prin mijloace obișnuite.

Ce fel de date colectează Avast

Informațiile pe care le adună Avast sunt destul de mari alarmant. Dacă aveți extensia instalată pe browserul dvs., compania va putea recolta toate următoarele date:

Avast știe că californienii sunt obsedați Selfie Sticks de pe Amazon.com, precum și faptul că oamenii din Maine cumpără o mulțime de ulei de cocos. Dar cum? Toate aceste date sunt analizate de Saritura, o companie care este 65% deținute de Avast.

Ei folosesc datele pe care le colectează de la scanarea 150 de miliarde de adrese URL pe care utilizatorii lor le vizitează în fiecare lună. Liste de salturi „Date clickstream de la 100 de milioane de cumpărători online globali și 20 de milioane de utilizatori de aplicații globale” ca produs al său. Te las să analizezi spre ce se îndreaptă datele tale.Harta cu sărituri

Aceasta este o hartă detaliată Amazon.com valorile coșului de cumpărături după stat. Dacă se adună atât de multe informații, cât de sigură este confidențialitatea ta?

Ai nevoie de dovadă – Am primit-o

Când vizitați o pagină web în timp ce Extensie Avast este prezent pe browserul dvs., puteți face câteva lucruri pentru a afla cum este software-ul urmăriți-vă fiecare mișcare.

În browserul dvs., utilizați mouse-ul “Click dreapta” și se îndreaptă spre Inspecta. În continuare, veți vedea o solicitare către https://uib.ff.avast.com/v5/urlinfo de fiecare dată când o nouă pagină se încarcă într-o filă.Cerere Avast

În timp ce extensia este activată, ea trimite anumite date pentru a putea determina dacă pagina este rău sau nu. Este destul de evident, deoarece puteți vedea adresa completă a paginii în secțiunea date binare. Aceasta include partea de interogare și ancora. 

Dacă credeți că este totul, bine, gândiți-vă din nou. Nici nu trebuie să navigați la o pagină. Avast trimite, de asemenea, cererea ori de câte ori doriți comutați filele. Deci, practic, există în nici un caz.

Un browser a blocat Anti-Virus

Mozilla Firefox a făcut primul pas și produse blocate Avast și AVG pe oficial Site-ul suplimentelor. Scenariile sunt că Mozilla va adăuga extensiile la lista de blocuri pe care o menține sau va solicita Avast face modificări la extensii. În caz contrar, Mozilla nu poate reinstala extensiile.

Deocamdată, dacă încercați să căutați Avast pe site-ul suplimentelor, veți observa că nu iese nimic din el. Tot ce veți obține este un mesaj de eroare precizând:

„Hopa! Nu putem găsi pagina respectivă. ”Avast Nu este disponibil

Din câte știu eu, Mozilla nu a făcut o listă neagră extensiile. Cu toate acestea, sunt pe un Lista de blocati. Nu știm dacă Mozilla va primi extensiile înapoi, dar dacă Avast nu face ceva în acest sens preocupări de confidențialitate, Nu văd că produsul său se va întoarce curând.

Dar după Avast, compania este lucrând la îndeplinirea cerințelor. Puteți vedea acest lucru într-o declarație pe care au lansat-o în urmă cu ceva timp:

„Am implementat deja unele dintre noile cerințe ale Mozilla și vom lansa versiuni actualizate suplimentare care sunt pe deplin conforme și transparente conform noilor cerințe. Acestea vor fi disponibile ca de obicei în magazinul Mozilla în viitorul apropiat. ”

Sunt transparente până la urmă

În lor Politica de Confidențialitate, Avast afirmă că da colectați informații despre utilizatorii lor. Urmărește câteva dintre datele despre recoltele Avast dacă utilizați produsul lor:

 • Date de facturare include numele dvs., adresa de e-mail, numărul cardului de credit și, în anumite circumstanțe, adresa de facturare și numărul de telefon. În majoritatea circumstanțelor, produsele și serviciile noastre sunt achiziționate de la un furnizor de servicii terț de încredere, revânzător sau magazin de aplicații. În aceste condiții, datele dvs. de facturare sunt prelucrate de către terța parte relevantă și primim doar un subset al acestor date pentru a păstra înregistrări comerciale corespunzătoare.
 • Date de cont include numele, adresa, adresa de e-mail, numărul de telefon, fotografia, data nașterii, sexul și interesele, iar aceste date sunt utilizate pentru a înregistra un cont la Avast.
 • Datele despre produse includ două sub-categorii:
  • Date despre dispozitiv include informații despre sistemul de operare; hardware; orașul / țara dispozitivului; jurnalele de erori; browser-ul; reţea; aplicații care rulează pe dispozitiv, inclusiv produsele Avast; și
  • Date de serviciu include informații despre utilizarea produsului și evenimentele Avast.

Aplicația Avast vă avertizează

Avast COO Ondřej Vlček explică:

„Suntem conștienți de faptul că unii utilizatori nu doresc niciun fel de date – oricât ar fi de generice și depersonalizate – pentru a fi utilizate în analiza pieței. Acesta este motivul pentru care, în timpul instalării produselor noastre, afirmăm clar ce informații colectăm și ce facem cu acesta și oferim utilizatorilor noștri posibilitatea de a renunța la colectarea acestor date. ”

Tehnic, ceea ce Vlček spune este adevărat. Când instalați Avast Anti-Virus, software-ul vă avertizează că o parte din datele dvs. vor fi colectate. Iată ce veți obține în momentul lansării fișierului de instalare:Politica de confidențialitate Avast

Bine, și dacă ai refuza? Avast va înceta să funcționeze? Software-ul aruncă datele dvs. și nu le folosește niciodată și nu le vinde terților? Ei bine, nu. Avast va colecta datele dvs. în orice mod.

Cu toate acestea, singura diferență este că dacă tu Accept, stai păstrează și agregă date raportat de extensia browserului, în timp ce dacă declin, aceasta aruncă datele după utilizare. În orice caz, software-ul va folosi datele dvs., indiferent dacă vă place sau nu.

Notă importantă

„Avast în sine nu neagă că colectează date, dar directorul executiv al companiei susține că nu există încălcări de confidențialitate, deoarece Avast vinde informații anonimizate, lipsite de orice este legat de datele personale ale utilizatorilor.”

Avast își rezervă dreptul de a utiliza datele dvs., oricum doresc, inclusiv oferind-o unor terți fără nume pentru „analitice de tendință”. Acolo apare nota de mai sus. Dacă Avast vă anonimizează datele, cred că vă protejează confidențialitatea, nu este?

Poti sa il inchizi?

Răspuns rapid, da puteți dezactiva funcția. În primul rând, permiteți-mi să vă arăt ce puteți face despre acestea pe pagina lor cerere, atunci vom merge către extensie.

 1. În primul rând, lansați Aplicația Avast Anti-Virus și navigați la Setări.Ecran de pornire Avast
 2. În Ferestre Setări, mergi la General urmat de intimitate.Confidențialitate Setări Avast
 3. Acum, la sfârșitul paginii, veți găsi tot ce are legătură colectare de date.Setări de confidențialitate Avast (1)
 4. In cele din urma, dezlega totul astfel încât Avast să nu recolteze datele și să nu le stocheze.Dezactivați Colecția Avast

Acum știți cum să dezactivați colectarea de date în timp ce utilizați butonul Aplicație Avast. În continuare, vă voi arăta că trebuie să o dezactivați dacă operați cu un extensie. Apropo, este destul de simplu și necesită doar câteva clicuri aici și acolo. Verifică:

 1. Pe browserul dvs., care este cel mai probabil Crom, faceți clic pe butonul Pictograma Avast în partea dreaptă sus a ecranului.Activați extensia Avast
 2. Atingeți butonul Pictograma roții pentru a naviga către Secțiunea Setări.Introduceți Setări Avast
 3. Derulați în jos și veți găsi „Permite partajarea datelor de utilizare cu terțe părți pentru analiză.”Permiteți utilizarea datelor
 4. Acum, dezactivați funcția, și vei fi bine.Dezactivează caracteristica

Navigare web anonimă este ceva ce toată lumea ar trebui să aibă. Doar pentru că vi se oferă cea mai recentă tehnologie de securitate, nu oferă Avast dreptul de a recolta datele.

proces de dezactivare este foarte ușor de urmărit așa cum puteți vedea mai sus. Cu toate acestea, există o modalitate mai eficientă de a vă proteja confidențialitatea de la colecția de date Avast – Doar dezinstalați software-ul, pentru început.

Avast este sigur de utilizat? – Gânduri finale

Așa cum am menționat, stai este un lucru extraordinar Anti-Virus pe care o folosesc multă lume pentru a-și proteja dispozitivele împotriva amenințărilor primite. in orice caz, intimitate de asemenea, vine prima dată când vine vorba de navigarea pe internet și colectarea datelor utilizatorilor este ceva ce un astfel de software ar trebui să evite dacă nu este necesar.

Compania a menționat că vă anonimizează traficul astfel încât să nu se mai întoarcă te identific. Tu ce crezi? Este adevarat? Este unul dintre cele mai reușite și eficiente Anti-virus o amenințare la confidențialitate? Împărtășește-ți gândurile în comentariile de mai jos.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map