Ce este deturnarea SIM – a fost explicat atacul de swap SIM

O amenințare din ce în ce mai mare este asupra noastră, iar oricine deține conturi valoroase este supus hackerii. Partea cea mai rea, datele dvs. vor cădea în mâini greșite din cauza celui mai de bază lucru pe care îl dețineți și acesta este numărul dvs. de telefon. Puteți cădea cu ușurință victima hackerilor care păcălesc rețelele mobile pentru a le oferi numărul de telefon pentru a fura informații precum numele de utilizator și a le vinde pentru Bitcoin. Un grup de infractori a folosit o tehnică cunoscută sub numele de SIM swapping sau deturnarea SIM pentru a fura bitcoin, alte criptocurrențe și conturi de social media. Această „înșelătorie în port” s-a răspândit ca un foc sălbatic pentru execuția sa ușoară și posibilitatea scăzută de a fi prinși. S-a dovedit a fi o activitate profitabilă, practicată de infractorii care așteaptă cu nerăbdare să câștige mare cu conturile bitcoin și criptomonede.


Ce este deturnarea SIM

Ce este deturnarea SIM

Ce este deturnarea SIM?

Pentru a fura un nume de utilizator, un cont sau datele de acreditare prin schimbul SIM. Trebuie să cunoaștem numărul de telefon legat de aceste conturi. Hackerii contactează furnizorii de telefoane celulare ale victimelor pentru a solicita noi cartele SIM. Aceștia vor transfera apoi numărul de telefon al țintei pe noua cartelă SIM și vor reseta parolele criptelor, băncii, investițiilor, social media, conturilor de e-mail și ale celor conectate la Amazon, Netflix și Hulu. Procedând astfel, escrocii ar bloca proprietarul acestor conturi. Drept urmare, proprietarul ar pierde controlul asupra datelor sale. Rețelele mobile sunt de vină și pentru acest lucru. Nu numai pentru înmânarea cu ușurință a numerelor, ci și pentru a nu fi foarte cooperanți atunci când placa de bază a solicitat date despre prevalența schimbului de SIM. Acești principali furnizori de telefonie mobilă sunt conștienți de schimbul de SIM. Cu toate acestea, ei nu vor doar să o admită sau să ofere informații despre aceasta.

Schimbarea SIM – o amenințare reală

Schimbarea SIM se referă la înșelăcirea rețelelor mobile în transferul numărului de telefon al „țintei” pe o cartelă SIM controlată de criminal. Poliția l-a arestat pe Joel Ortiz, studentul de 20 de ani, sub acuzația de schimbare sau deturnare de SIM. A strâns cinci milioane de dolari din hackingul de 40 de numere de telefon. De îndată ce primesc numerele de telefon ale victimelor, infractorii își resetează parolele și își piratează conturile, în special conturile de cryptocurrency.

Erin West, procurorul adjunct al districtului Santa Clara, a publicat o declarație în care a spus: „Acest lucru se întâmplă în comunitatea noastră și, din păcate, nu există o mulțime de reclamații la adresa forțelor de ordine. Am saluta oportunitatea de a analiza alte plângeri ale acestei întâmplări. Credem că este ceva foarte periculos. ”

Cum să vă protejați împotriva schimbării de SIM

Când a fost întrebat despre sentimentele de remușcare pentru deturnarea conturilor oamenilor, criminalul a spus: „Deloc, trist să spun. Le iau banii și îmi trăiesc viața. Vina lor pentru că nu stau în siguranță. Oamenii nu pot să se gândească la faptul că este nevoie de oameni cu înaltă calificare, cu instrumente de inginerie socială și tehnologie, pentru a elimina acest lucru de deturnare. Ei trebuie să ia în permanență toate măsurile de securitate necesare pentru a se proteja împotriva potențialelor amenințări. Iată cum pot evita amenințările schimbării de SIM:

Cont Harden

Rețelele mobile trebuie să dezvolte noi funcții de securitate care îngreunează hackerii să preia conturile și numerele de telefon.

Nu vă conectați numărul de telefon la conturile online

Ar trebui să eliminați numărul dvs. de telefon din orice cont care ar putea capta atenția hackerilor. Dacă hackerii dețin un număr de telefon, pot avea acces la toate conturile dvs. online.

Schimbați-vă setările de securitate

Autentificarea bazată pe SMS nu este la fel de sigură cum credeți. În schimb, utilizați 2FA bazat pe token.

SIM deturnare – rezumat

Un hacker care face schimb de SIM spune „cu un număr de telefon, puteți intra în fiecare cont în câteva minute și nimeni nu poate face nimic în acest sens”. Dacă cineva te abține prin deturnarea SIM înseamnă că ai ceva în căutarea hackerilor. Și ceea ce ei decid să facă cu conturile / numele de utilizator dvs. depind de ceea ce urmează. Indiferent dacă șantajează victimele sau vând nume de utilizator Instagram pentru bitcoin în cryptocurrency, schimburile SIM au lovit jackpotul. Ce au efectuat până acum transporturile mobile pentru atenuarea crizei? Absolut nu este suficient. Chiar dacă suntem de acord că este responsabilitatea transportatorilor de telefonie mobilă, aceasta nu ne scutește de propria responsabilitate pentru a ne proteja online.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map