Ce este ISP Throttling?

Ați avut vreodată momente în timpul ciclului dvs. lunar de facturare pe internet în care viteza dvs. de internet merge caputz? Sau poate că ați observat că internetul dvs. este mai lent când vizitați anumite site-uri web? Dacă da, s-ar putea să fiți victima ISP Throttling!


Ce este ISP Throttling?

Ce este ISP Throttling?

Nu vă faceți griji, accelerarea ISP nu este atât de înfricoșătoare pe cât pare. În esență, este momentul în care furnizorul de servicii de internet își reduce în mod deliberat lățimea de bandă. Există câteva motive pentru care lățimea dvs. de bandă ar fi accelerată, dar există și câteva moduri în care puteți remedia această problemă.

De ce ISP-ul tău ar putea să îți ridice lățimea de bandă

Există câteva motive cunoscute pentru care ISP-ul tău ar putea să îți amintească viteza de internet. Înainte de a le enumera, rețineți că unii ISP-uri vă vor spune cu siguranță că vă accelerează lățimea de bandă după un prag specific. Asigurați-vă că citiți amprenta fină a contractului dvs. pentru orice semn de lățime de bandă posibilă sau capace de date pentru a vă asigura.

 • Pentru a reduce congestia de internet în anumite perioade ale zilei. ISP-urile de viteză de internet în timpul orelor de trafic ridicat pentru a reduce cantitatea de date pe care trebuie să le prelucreze și pentru a economisi la achiziționarea de echipamente mai scumpe.
 • După ce ați atins un anumit nivel de lățime de bandă. Aceasta este o tehnică de marketing pe care ISP-urile o folosesc pentru a impune abonamente cu viteză mai mare.
 • Pentru a obliga site-urile de streaming să plătească mai mult pentru conexiunile cu viteză maximă Acest lucru se întâmplă atunci când ISP îți accelerează viteza de internet doar pe anumite site-uri.

Cum să aflați dacă lățimea dvs. de bandă este accelerată

Dacă un capac de lățime de bandă nu face parte din contractul dvs. cu ISP, este posibil să nu știți că furnizorul dvs. încetinește internetul dvs..

Dacă observați că viteza dvs. de internet este mai lentă în anumite perioade ale zilei / lunii, un test de viteză pe internet vă poate ajuta să aflați dacă ISP-ul dvs. vă accelerează lățimea de bandă. Păstrați un jurnal al rezultatelor, astfel încât să puteți compara viteze și să aveți dovezi de accelerare ISP pe termen de pregătire. Site-uri precum SpeedTest.net de Ookla și Fast.com de Netflix sunt instrumente excelente pentru a testa viteza Internetului.

Pentru a testa dacă ISP-ul dvs. vă accelerează viteza atunci când utilizați anumite site-uri (accelerație bazată pe tip), un test de modelare a traficului vă va ajuta să vă asigurați. Ce fac aceste instrumente este să verificați performanța diferitelor site-uri web și aplicații pentru a vedea dacă ISP-ul dvs. modelează traficul care intră sau iese din ele.

Asigurați-vă că vă conectați toate rezultatele și că efectuați testele dvs. la diferite ore și pe durata ciclului de facturare.

Cum să remediați ISP Throttling

Confruntați-vă cu ISP

Dacă contractul cu ISP-ul dvs. nu spune în mod explicit că are dreptul la limitări de date, atunci este în totalitate dreptul dvs. de a contacta ISP-ul dvs. și de a vă plânge de serviciul pe care îl primiți. Utilizați datele pe care le-ați salvat de la testele de viteză și testele de modelare a traficului pentru dovezi.

Majoritatea ISP-urilor vor rezolva problema pentru dvs. sau vă vor oferi viteze de internet mai rapide fără a plăti suplimentar. Este important să fim vocali atunci când plătim pentru un serviciu pe care nu îl primim cu adevărat, deci nu îi lăsați să scape de el!

Utilizați un VPN pentru accelerarea ISP bazată pe tip

Ce se întâmplă dacă se îndepărtează de ea? În cazul în care ISP-ul dvs. nu se angajează să rezolve viteza de accelerare a internetului, un VPN poate fi grația dvs. de economisire.

Întrucât un VPN redirecționează și tunelează traficul, ISP-ul dvs. nu va ști ce site-uri web accesați în prezent și nu va putea să vă accelereze viteza pentru anumite site-uri web.

Aș sugera să folosiți ExpressVPN pentru a vă ajuta. Este de departe unul dintre cele mai bune și mai complete VPN-uri din 2018 și are un serviciu de asistență pentru clienți de neegalat.

Cel mai bun VPN pentru remedierea accelerației ISP

Am discutat anterior care sunt VPN-urile care funcționează cel mai bine pentru prevenirea accelerației ISP, dar în cazul în care ați uitat:

 1. ExpressVPN
 2. NordVPN
 3. StrongVPN

Puteți citi recenziile noastre detaliate pentru fiecare ExpressVPN, NordVPN și StrongVPN aici.

Un lucru pe care trebuie să-l țineți cont este că, deși un VPN vă va proteja datele și vă va permite să operați anonim online, acesta nu afectează cantitatea de date pe care o utilizați pe lună. Dacă ISP-ul dvs. vă accelerează viteza de internet pe baza unei limite de date specifice, atunci VPN nu vă va putea ajuta.

ISP Throttling – Gânduri finale

Chiar dacă ISP Throttling poate fi un trai obișnuit de a trăi în „era virtuală”, mai ales acum că Neutralitatea Netă nu mai este, există întotdeauna modalități de a rezolva o astfel de problemă. Aveți răbdare, păstrați întotdeauna o evidență a testelor pe internet pe care le efectuați și fiți mai conștienți de contractul pe care îl semnați cu un furnizor ISP în viitor. Anunță-mă dacă ai abordat vreodată ISP-ul în comentarii de mai jos și cum ai reușit să rezolvi problema.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map