Ce este o VPN Fără politici de jurnal – De ce este crucială?

Persoanele conștiente de confidențialitate caută adesea VPN-uri care să le poată proteja de hackeri și ISP-uri. Cu toate acestea, utilizarea doar orice VPN nu este suficientă. Este important să aveți în vedere și politica de logare a companiei VPN. În urmă cu câțiva ani, doar clienții de afaceri foloseau VPN-urile și erau preocupați în principal de securitatea datelor lor. Acum, un număr mare de persoane conștiente de confidențialitate folosesc și VPN-uri. Prima lor prioritate este posibilitatea de a naviga pe internet în mod anonim. Cei mai buni furnizori de servicii VPN de pe piață sunt deja conștienți de acest segment de utilizatori și au început să le servească.


Ce este o VPN Fără politici de jurnal - De ce este crucială?

Ce este o VPN Fără politici de jurnal – De ce este crucială?

Clienții sunt conștienți de nevoia de a-și proteja anonimatul. Ei nu doresc să fie urmăriți sau monitorizați de către guvern sau de agențiile private de supraveghere. Inutil să spun, mulți dintre ei doresc să aleagă un serviciu VPN care nu păstrează deloc jurnalele.

Ce sunt jurnalele VPN?

Jurnalele constau din datele clienților stocate de companiile VPN. Acestea conțin informații cu privire la activitatea online a clientului. Când utilizați o conexiune VPN, întregul dvs. trafic este dirijat prin serverele lor sigure. Aceasta înseamnă că compania dvs. VPN este privată de tot ceea ce faceți online. Din acest motiv, este important să alegeți un VPN în care puteți avea încredere.

Tipuri de jurnal VPN

Jurnalele VPN se încadrează, de obicei, în trei mari categorii.

1. Jurnalele de conexiune

Jurnalele de conexiune sunt înregistrările simple care arată conexiunile de intrare și de ieșire la serverul VPN. De obicei, constau din:

 • Adresa dvs. IP (cunoscută și sub numele de adresa IP de intrare) – Aceasta este adresa IP pe care ISP-ul dvs. o atribuie computerului dumneavoastră.
 • Adresa IP de ieșire – Aceasta este adresa IP pe care compania VPN vi le atribuie.
 • Transfer de date – cantitatea de date care sunt încărcate și descărcate în timpul unei anumite sesiuni.
 • Timestamp – data de început și sfârșit a conexiunii VPN

Există unii furnizori VPN care mențin jurnalele de conexiune de ceva timp. Și există încă alți furnizori care nu mențin aceste jurnalele.

2. Informații generale despre clienți

Companiile VPN stochează de obicei unele informații generale despre clienții lor. Aceasta include:

 • Numele de utilizator și parola
 • Adresa dvs. de email și informațiile de plată (cardul de credit sau detaliile Paypal)
 • Istoricul achizițiilor – informații despre orice serviciu sau abonament achiziționat
 • Perioada de abonare – timpul rămas pentru abonare
 • Numele dvs. complet, adresa și țara

3. Jurnalele de utilizare VPN

O companie VPN are acces la aceleași informații pe care ISP le are. În majoritatea țărilor, ISP trebuie să vă înregistreze modul de utilizare a internetului. Dacă furnizorul dvs. VPN face acest lucru, de obicei, acestea vor avea un jurnal cu următoarele:

 • O listă cu toate site-urile / adresele URL pe care le-ați vizitat
 • Informații despre numele și dimensiunea tuturor fișierelor pe care le-ați descărcat cu valoarea lor de hash.
 • Protocoale și software utilizate – De exemplu, Netflix, Skype, BitTorrent etc.

Cu ajutorul acestor informații, ISP-ul sau Compania VPN vă poate da seama de multe detalii despre dumneavoastră. De exemplu, dacă vizitați o mulțime de site-uri de informații despre sănătate, ar putea fi un indiciu că aveți o problemă de sănătate. De asemenea, pot obține informații despre preferințele tale sexuale sau despre apartenențele politice. Acestea pot apoi să vândă aceste informații marketerilor. Rețineți că, dacă utilizați o companie VPN gratuită, cel mai probabil își finanțează afacerea prin vânzarea informațiilor private către părțile interesate.

Cât timp păstrează jurnalele unui serviciu VPN?

Astfel, VPN-urile economisesc unele date despre clienții lor. Dar pentru cât timp mențin aceste jurnale? Această durată este crucială pentru a determina confidențialitatea și anonimatul pe care îl veți primi de la VPN. De obicei, acest lucru variază de la un VPN la alt VPN. În timp ce unii nu păstrează deloc jurnaluri, alții pot stoca aceste date timp de 24 de ore, șase luni sau chiar mai mult.

Ce înseamnă Mey by Log Recycling?

Companiile VPN reciclează sau purifică jurnalele de date ale utilizatorilor din când în când. Rețineți că nu o fac totul simultan. Luați în considerare această situație. O companie VPN menține jurnalele utilizatorilor timp de 30 de zile. Acestea vor avea întotdeauna datele dvs. în fișierul lor pentru cele mai recente 30 de zile. Asta înseamnă că, la sfârșitul perioadei de 30 de zile, nu vă vor șterge toate datele. Mai degrabă, în a 31-a zi, vor șterge datele dvs. pentru prima zi. În acest fel, acestea vor avea întotdeauna datele dvs. timp de 30 de zile.

Este important să alegeți un VPN fără logare?

Oamenii se întreabă adesea dacă este important să alegeți o VPN fără jurnale, mai ales că există o mulțime de furnizori VPN care nu se loghează. Dacă sunteți în căutarea confidențialității și securității, atunci da, este extrem de important să selectați un furnizor care nu vă atacă.

Pentru a rămâne anonim pe internet, alegeți un VPN care utilizează adrese IP partajate și menține jurnalele de conexiune doar 30 de zile sau mai puțin.

Un IP comun este folosit de mai mulți utilizatori în același timp. Drept urmare, o VPN nu poate identifica un utilizator individual. Acestea fiind spuse, un VPN care nu păstrează jurnalele oferă cu siguranță mai mult anonimat și protecție.  

De ce VPN Fără politica de jurnal este crucială – Gânduri finale

Pentru a afla informații despre politica de logare a unei companii VPN, vizitați site-ul web și citiți politica de confidențialitate și termenii și condițiile lor. De asemenea, consultați recenziile lor online pentru a vedea ce au spus alții despre VPN. De exemplu, au existat cazuri de PureVPN și Hide My Ass care împărtășesc detaliile clienților lor cu autoritățile federale.

Dacă doriți să vă ascundeți în spatele unui VPN pentru a menține anonimatul, asigurați-vă că obțineți o VPN care vă oferă anonimat. Aruncați o privire la revizuirea furnizorilor noștri de servicii VPN Best No Logs.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map