Ce este proiectul Google Fi? Este sigur de utilizat?

În aceste zile, oamenii necesită conectare la internet, indiferent unde merg. Este adevărat că conectivitatea la Internet este o cerință vitală. Fără aceasta, mulți oameni nu pot accesa o mulțime de servicii esențiale.


Care este proiectul Google Fi? Este sigur de utilizat?

Ce este proiectul Google Fi? Este sigur de utilizat?

De la rezervarea unui taxi până la găsirea indicațiilor pentru a rămâne în contact; Există multe lucruri pe care conectivitatea la Internet o face posibilă chiar și din mers.

Însă, de multe ori, rețeaua săracă face dificil să rămână conectat din mers, mai ales atunci când călătorești dintr-o țară în alta.

Acesta este motivul pentru care hotspoturile Wi-Fi au devenit atât de populare în rândul călătorilor. Deoarece datele mobile nu pot fi de încredere atunci când călătorești sau în afara țării, Wi-Fi este cea mai fiabilă modalitate de a rămâne conectat la Internet în timpul călătoriei. Sperăm că nu veți avea o experiență de călătorie precum cele din filmul ridicol Wrong Turn sau în filmul amuzant de vacanță!

Probleme de acces

Cu toate acestea, de multe ori este greu să obții acces Wi-Fi în multe locuri. Acest lucru pune oamenii într-un loc strâns. Pentru a ajuta la astfel de probleme, gigantul tehnologic Google a venit cu o soluție care le oferă oamenilor acces la diferiți transportatori și furnizori de servicii Internet din mers..

Google a numit serviciul Project Fi. Acționează ca un operator de telefonie mobilă care se conectează la diferiți transportatori pe baza puterii semnalului. Project Fi oferă servicii de telefon, mesagerie și date. Acum, Google a introdus și un serviciu VPN pentru a proteja conexiunea indiferent de operator.

Ce este proiectul Fi?

Project Fi a fost lansat în 2015 ca operator de rețea mobilă virtuală. Deși serviciul se adresează în special celor care călătoresc frecvent în întreaga lume, este de asemenea excelent pentru oricine dorește în permanență rețea și acoperire perfectă.

În mod normal, atunci când sunteți abonat la un singur operator de transport, nu există nici o modalitate de a utiliza rețeaua Wi-Fi sau celulară a unui operator de transport diferit dacă propria dvs. conexiune este lentă sau supărătoare. Chiar și atunci când utilizați un hotspot Wi-Fi în timpul călătoriei, nu există nicio garanție a capacității de acoperire sau a rețelei.

Toate aceste probleme sunt îngrijite de Project Fi, care este o aplicație mobilă disponibilă numai pentru dispozitivele Android One.

Cum funcționează Project Fi

Project Fi este un operator mobil virtual, deoarece nu are licențe de turn sau spectru. Utilizează rețelele Wi-Fi și celulare ale operatorilor de telefonie mobilă, cum ar fi T-Mobile, Sprint, Three și US Cellular. Toate aceste companii merg bine din cauza economiei americane în plină expansiune, dar acesta este un alt subiect.

Când vă conectați la Project Fi, telefonul și conexiunea dvs. de date vor fi printre aceste rețele în funcție de puterea semnalului și de acoperire.

De asemenea, apelurile telefonice comută între rețelele Wi-Fi și celulare, fie că călătoriți sau utilizați serviciul de acasă. În alte țări, Project Fi folosește rețelele disponibile la nivel local și servește acum peste 70 de țări din întreaga lume.

Pe ce dispozitive este disponibil Fi-ul proiectului?

Project Fi este disponibil numai pentru telefoanele Google de înaltă calitate, cum ar fi Pixel, Nexus și alte dispozitive Android One. Chiar dacă serviciul este încă destul de nou în comparație cu celelalte servicii Google, este popular și utilizat pe scară largă printre mulți utilizatori Google.

Dar există o problemă semnificativă atunci când comutați între diferite rețele. Când utilizați diferiți operatori de telefonie mobilă pentru a accesa servicii celulare și Wi-Fi, vi se aplică, de asemenea, diverse politici de confidențialitate.

Termenii și condițiile Sprint vor fi diferite de T-Mobile. Google nu deține niciuna dintre aceste rețele și nu poate controla termenii, condițiile sau politicile de confidențialitate.

De asemenea, nu poate controla modul în care aceste rețele gestionează datele utilizatorului. Prin urmare, Google a decis să-și consolideze securitatea și să introducă un VPN încorporat pentru a proteja utilizatorii care accesează Project Fi. 

Fi VPN este sigur pentru Google?

Fi VPN-ul Fi este automat, ceea ce înseamnă că va fi activat de fiecare dată când accesați Project Fi. Este de la sine înțeles că atunci când utilizați un VPN, trebuie să aveți încredere în el mai mult decât aveți încredere în furnizorul dvs. de servicii de internet, deoarece va vedea toate activitățile dvs. online.

Dar, având în vedere reputația Google în ceea ce privește colectarea datelor, VPN-ul lor poate fi de încredere?

Google oferă asigurarea că nu păstrează jurnalele de date ale utilizatorilor, dar poate utiliza metadatele pentru a îmbunătăți serviciile acestora. De asemenea, Google are această funcție VPN automată pe toate telefoanele Pixel, accesibilă prin pachetul Google Connectivity Services.

În acest serviciu, telefonul se conectează la orice punct de acces Wi-Fi deschis ori de câte ori se află în zona de acoperire, în timp ce VPN păstrează automat datele în siguranță. Fi VPN va funcționa cel mai probabil la fel.

Cu toate acestea, pentru majoritatea oamenilor, VPN Google este ca un oximoron. Google știe despre oameni mai mult decât o face cineva. Prin urmare, utilizarea unui VPN de către Google înseamnă doar predarea mai multor informații către companie în numele protecției.

Ce este un VPN și cum funcționează

O rețea privată virtuală este una dintre cele mai populare soluții de securitate Internet în aceste zile, deoarece oferă tipul de protecție pe care nu o face nici o altă aplicație.

Un VPN este o aplicație software pe care o puteți instala pe dispozitivul dvs. pentru a ascunde adresa IP originală și pentru a proteja datele. Acționează ca o barieră între dvs. și site-ul web pe care îl accesați, păstrându-vă datele și datele dvs. anonime.

În mod normal, vă conectați la un site web sau o aplicație prin serverul furnizorului de servicii de internet. Dar când utilizați un VPN, vă conectați mai întâi la serverul VPN, care apoi vă conectează la site-ul web sau la aplicația la care doriți să accesați.

Acest lucru se realizează cu procesul numit criptare, care presupune trecerea traficului dvs. de internet printr-un canal securizat la care aveți acces doar dvs. și serverul VPN. Aceasta înseamnă că nimeni altcineva decât serverul VPN și dispozitivul dvs. nu vă pot vedea activitățile online.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map