Ce este Shadowsocks? Explicatiile de subteran din China au fost explicate

Dacă citiți acest articol, probabil că ați auzit despre un instrument nou care poate accesa site-uri blocate cu geo … în China! Cunoscută sub denumirea de Shadowsocks, această „tehnologie” este disponibilă de ceva vreme, dar recent a reușit să ajungă la curent. Citiți mai departe pentru a afla ce este Shadowsocks, cum funcționează, dacă ar trebui să-l utilizați și de ce este atât de popular în China continentală.


Ce este Shadowsocks? Explicatiile de subteran din China au fost explicate

Ce este Shadowsocks? Explicatiile de subteran din China au fost explicate

Ce este Shadowsocks?

Shadowsocks este o tehnologie pro-open-based bazată pe proxy care a apărut în 2012 după ce Xi Jinping a preluat funcția în China. Funcția sa de bază este evitarea cenzurilor și restricțiilor online. În cea mai mare parte a existenței sale, a fost folosit în primul rând de dezvoltatorii chinezi pentru a ocoli Marele Firewall din China, fără a fi prins.

Până acum, bine? Grozav. Se va complica puțin, dar poartă-mă puțin.

Cum funcționează Shadowsocks?

Deci, Shadowsocks rulează pe un protocol de internet deschis, numit SOCKS5.

Folosește acest protocol pentru a redirecționa selectiv o parte din trafic. Unii furnizori VPN oferă și acest protocol, în special pentru utilizatorii care doresc să cripteze și să reorienteze în mod selectiv traficul lor. Cu toate acestea, Shadowsocks nu este un VPN.

Gândiți-vă la el ca la un proxy super-avansat. De obicei, proxy-urile te conectează la un alt computer, numit server proxy și apoi te conectează la internet. În acest fel, veți putea utiliza serverul proxy pentru a accesa conținut geo-blocat din întreaga lume. Cu toate acestea, Marele Firewall din China este capabil să detecteze proxies. Întrucât Shadowsocks este ceva care poate sări în continuare pe firewall, trebuie să facă altceva decât un simplu proxy, corect?

Dreapta. Vezi, Shadowsocks folosește HTTPS pentru a deghiza traficul. Acum, amintiți-vă, nu tot traficul dvs. va fi redirecționat, ci doar ceea ce este necesar pentru a accesa conținutul geo-blocat. Folosind HTTPS, acest instrument vă asigură că traficul redirecționat nu poate fi diferențiat de traficul normal de internet. În acest fel, tehnologia Firewall nu vă va putea scoate și nici un ISP sau un sistem de supraveghere terță parte.

Cu alte cuvinte, utilizatorii Shadowsocks din China continentală pot ocoli cu ușurință Marele Firewall fără ca cineva să știe despre el.

Care este diferența dintre VPN și Shadowsocks?

Mulți oameni par să creadă că Shadowsocks este un fel de VPN nou. Acest nu este cazul. După cum am menționat mai sus, Shadowsocks este mai mult un proxy avansat decât noul VPN.

Principala diferență între cele două servicii constă în funcțiile lor de bază. VPN-urile sunt create pentru a oferi securitate, confidențialitate și anonimat. Acesta este motivul pentru care ambele criptează datele dvs. și redirecționează întregul trafic. Capacitatea unui VPN de a accesa conținut geo-blocat este rezultatul traficului redirecționat. Nu este funcția de bază a VPN.

Shadowsocks este diferit. Pentru unul, acesta a fost creat special pentru a ocoli Marele Firewall din China. Confidențialitatea și anonimatul nu sunt prioritare cu această tehnologie, deoarece funcția ei de bază este de a ocoli cenzura. Atât VPN-urile, cât și Shadowsocks pot accesa conținut geo-blocat, dar ambele se ocupă de el în moduri diferite. Un VPN folosește pur și simplu un server pentru a redirecționa tot traficul dvs., Shadowsocks maschează o parte din traficul dvs. folosind HTTPS și îl redirecționează printr-un proxy.

Pot suna similar, dar nu sunt la fel.

Ar trebui să folosesc Shadowsocks?

Din nou, Shadowsocks a fost făcut pentru a ocoli cenzurile. Dacă se întâmplă să trăiești într-o țară sau regiune cu reglementări serioase de cenzură online, ar putea fi foarte mult instrumentul potrivit pentru tine.

Pentru rezidenții din țări ca China, Cuba, Arabia Saudită, Iran, Vietnam, și Tunisia, Purtările de umbră ar putea ajunge să fie grația de economisire a multor utilizatori pentru accesarea site-urilor blocate geo.

Cu toate acestea, dacă grija dvs. este centrată pe confidențialitate, acesta nu este instrumentul pentru dvs..

Iată cum puteți decide dacă ar trebui să utilizați Shadowsocks sau nu. Puneți-vă una singură întrebare: Cine este cea mai mare amenințare a mea?

Dacă răspunsul tău este ISP-ul tău, atunci da, Shadowsocks ar funcționa pentru tine. Veți putea accesa conținutul dorit fără ISP-ul dvs. să vă dați seama ce faceți. Cu toate acestea, dacă răspunsul tău a fost guvernul tău, atunci poate rămâne la un VPN bun Ol. În timp ce guvernul chinez a blocat o mulțime de aplicații VPN, există unele VPN-uri care încă funcționează în China.

Încă o dată pentru oamenii din spate: Shadowsocks este un instrument folosit în zonele cu restricții severe de internet pentru a ocoli geo-blocurile fără a lăsa ISP-ul dvs. să știe ce faceți. Nu este un instrument de securitate cibernetică. Nu veți fi anonimi. Nu vă protejează confidențialitatea online.

Ce este Shadowsocks – Gânduri finale

Aceasta a fost o explicație foarte simplificată a ceea ce este Shadowsocks. Amintiți-vă, această tehnologie a fost dezvoltată de către și pentru dezvoltatori, deci este un efort foarte tehnic de a intra în. Acestea fiind spuse, puteți găsi software de uz comercial aici și acolo. Dacă doriți să descărcați software gratuit, asigurați-vă că o faceți dintr-o sursă de încredere. Până la urmă, nu vrei să termini cu un sistem infestat cu malware, nu-i așa??

Spuneți-ne în comentarii dacă există întrebări pe care le puteți avea cu privire la acest interesant instrument de ocolire a cenzurii. Vom face tot posibilul să răspundem la toate întrebările dvs..

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map