Ce este supravegherea internetului și cum să o evităm

În aceste zile, din ce în ce mai greu, utilizatorii de Internet își pot exercita libertatea online. Unii mai mult decât alții. Creșterea activităților de cenzură, supraveghere și monitorizare este ceea ce îi limitează pe utilizatorii online să exploreze web-ul mondial atât în ​​siguranță, cât și în mod liber. Guvernele și ISP-urile sunt cele responsabile cu adoptarea legilor și reglementărilor care sprijină sistemele de supraveghere. În consecință, utilizatorii de internet se simt descurajați să intre online. Cu toate acestea, acest inconvenient poate fi atenuat cu un furnizor de servicii VPN. În acest articol, veți afla mai multe despre supravegherea pe Internet și despre cum puteți evita acest lucru cu un VPN.


Ce este supravegherea internetului și cum să o evităm

Ce este supravegherea internetului și cum să o evităm

Ce este supravegherea pe internet?

Pe scurt, supravegherea pe Internet este monitorizarea activității computerizate a utilizatorilor și a datelor stocate pe un hard disk sau a datelor transferate pe Internet. Supravegherea este adesea realizată în mod furtiv de către guverne, corporații, organizații criminale sau chiar persoane fizice. Practic, supraveghere înseamnă că datele dvs. online și traficul de internet sunt monitorizate și înregistrate de către terți. Motivele care stau la baza supravegherii variază. Guvernele folosesc marile companii tehnologice pentru a facilita colectarea lor de informații private. Chiar dacă companiile nu doresc să predea informații despre clienții lor, în multe cazuri, precum ANS, nu au de ales decât să respecte cerințele lor. Aceasta înseamnă că există posibilitatea ca companii precum Google, Facebook sau Yahoo să colaboreze cu autoritățile. Guvernele efectuează supraveghere din motive pretinse de securitate națională, împiedică acte teroriste, își spionează cetățenii, colectează date etc..

Cum să evitați supravegherea Internetului cu un VPN

Indiferent dacă sunt motoare de căutare, guverne sau hackeri, există o modalitate prin care informațiile dvs. sunt aproape imposibil de monitorizat. Un furnizor de servicii VPN este o metodă sigură pe care ai putea încerca să evadezi activitățile de supraveghere și monitorizare. Cu alte cuvinte, este singura ta șansă de a obține confidențialitate online. Un VPN este un serviciu pe care îl puteți utiliza pentru a vă menține securitatea online și pentru a vă proteja confidențialitatea atunci când sunteți pe Internet. De asemenea, acest software se bazează foarte mult pe protocoale puternice de criptare care fac posibilă confidențialitatea online. Un VPN securizează tot traficul și datele online și se asigură că niciun terț nu poate ști ce faceți online. În plus, o VPN vă ascunde adresa IP curentă și o înlocuiește cu una furnizată de serverul localizat în țara în care v-ați conectat. Iată, deci, cum puteți evita supravegherea internetului folosind un VPN:

 1. Înscrieți-vă cu un furnizor VPN (de preferință ExpressVPN).
 2. Descărcați și instalați aplicația VPN pe dispozitivele pe care le utilizați.
 3. Lansați aplicația.
 4. Conectați-vă la serverul unei țări în care nu există supraveghere.
 5. Utilizați internetul liber și scăpați de supravegherea guvernului.

ExpressVPNeste un VPN foarte sigur și o alegere excelentă pentru a evita supravegherea. Mai mult, folosește AES (Advanced Encryption Standard) cu taste de 256 biți – cunoscute și sub denumirea de AES-256. De fapt, guvernul american și experții în securitate din întreaga lume utilizează aceeași criptare pentru a proteja informațiile clasificate. În plus, chiar dacă un terț dedicat a fost capabil să compromită computerul sau serverul VPN în timpul unei sesiuni, atacatorul nu va putea decripta niciun trafic din sesiunile anterioare. Pentru mai multe informații despre alți furnizori de servicii, asigurați-vă că vă uitați la tabelul de mai jos.

Lista primelor 10 țări cu supraveghere pe internet

Majoritatea țărilor au agenții guvernamentale care monitorizează ce fac internauții online. De exemplu, Agenția de Securitate Națională a SUA (ANS) este responsabil pentru monitorizarea, colectarea și procesarea informațiilor la nivel global în scopuri de informații străine. Un alt exemplu este sediul comunicărilor guvernamentale (GCHQ), care este o organizație de informații și securitate responsabilă cu furnizarea de informații de semnal (SIGINT) și informații guvernului Regatului Unit. Iată o listă a țărilor de top cu supraveghere.

 • Statele Unite ale Americii
 • Regatul Unit
 • Rusia
 • India
 • China
 • Arabia Saudită
 • EAU
 • Coreea de Nord
 • Curcan
 • Australia

Protejați-vă confidențialitatea

Credem cu tărie că confidențialitatea este sacră. Niciun terț nu ar trebui să aibă autoritatea de a o încălca indiferent de situație. Puterea de a naviga pe internet în siguranță și fără a fi nevoie să vă faceți griji pentru că terții vă spionează este un drept democratic al vostru. Chiar dacă ați fost localizat într-o țară în care se aplică supravegherea și cenzurile, puteți să le evitați în continuare cu un furnizor de servicii VPN. În cele din urmă, protejați-vă confidențialitatea, păstrați-vă datele în siguranță și rămâneți în siguranță cu un VPN.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map