Ce este un Keylogger și cum să preveniți infecția

A keylogger poate fi definit ca un software sau dispozitiv hardware care păstrează înregistrarea fiecărei taste pe care o apăsați pe tastatură. Este capabil să capteze toate parolele, mesajele personale, numărul de carduri de credit, de asemenea, tot ceea ce se întâmplă să tastați. Acum este periculos în ceea ce privește surprinderea apăsării tastei. Keylogger-urile sunt, în general, instalate de malware. Acestea pot fi instalate și de soții gelosi și suspecti, de părinții protectori sau chiar de angajatori care doresc să monitorizeze activitățile angajaților lor. Se știe că spionajul corporativ utilizează pe scară largă și cheylogger-urile hardware.


Ce este un Keylogger și cum să preveniți infecția

Ce este un Keylogger și cum să preveniți infecția

Cum intră cheyloggerii în computer?

Pe orice computer mediu, majoritatea keyloggerilor sunt sub formă de malware. Dacă computerul este compromis, programul malware include de obicei o funcție sau un cheylogger, să zicem, un troian care va descărca keylogger-ul ca și alt software periculos și dăunător. Popularitatea, din păcate, a keylogger-urilor continuă să crească, deoarece permit cu ușurință infractorilor să sufere ilegal numere de cărți de credit, parole precum și alte date confidențiale și confidențiale..

Software-ul pentru înregistrarea apăsărilor de taste este, de asemenea, instalabil de către cineva din cadrul unei organizații. Părinții de protecție instalează de obicei software-ul keylogger pentru a monitoriza tot ceea ce tipul copiilor lor. Același lucru este valabil și pentru soțul suspect atunci când este preocupat de înșelăciunea partenerului său. Cu toate acestea, există legi care reglementează dacă acest act este legal sau ilegal, în funcție de întinderea cheiloggingului și a competenței.

Hardware Keyloggers

Unii keyloggers pot fi implementați ca dispozitive hardware în întregime. Desktop tipic vine cu o tastatură care se conectează la spatele computerului printr-un cablu USB.

Dacă cineva deconectează cablul USB al tastaturii și atașează un dispozitiv USB special între portul USB al desktopului și conectorul USB al tastaturii, dispozitivul începe să funcționeze ca keylogger. În calitate de intermediar, acesta interceptează toate semnalele tastaturii, le stochează pe dispozitiv și, ulterior, trece toate tastele la computer, făcând totul să pară normal.

Programul de securitate al computerului este imposibil să detecteze keylogger-ul, deoarece funcționează în întregime în hardware. Mai mult, dacă computerul este ascuns sub un birou, dispozitivul ar trece neobservat în totalitate. Dacă dispozitivul de înregistrare este înlăturat în liniște, nu ar exista nicio urmă de activitate suspectă de rețea sau de software de keylogging.

Dacă cheylogger-urile hardware sunt preocuparea principală, verificați înapoi computerul pentru a vă asigura că nu există dispozitive cu aspect suspect sau străine conectate între computer și cablul tastaturii. Keyloggerul seamănă mai mult cu un adaptor și este ușor de identificat.

Cum funcționează Keyloggers?

Software-ul de înregistrare prin apăsarea tastei este ca un băiat din spate care urmărește fiecare apăsare tastată. Software-ul scanează un fișier pentru anumite tipuri de text. De exemplu, ar putea căuta secvențe de numere asemănătoare cu numere de carduri de credit, încărcându-le pe serverul rău intenționat pentru utilizare abuzivă ulterior. Software-ul de blocare a tastelor poate fi combinat, de asemenea, cu alte programe de monitorizare a computerului, pentru a lua notă de ce a fost tastat când a fost vizitat site-ul web al băncii pentru a-ți fura parola.

De asemenea, este posibil să scanați istoricul complet al jurnalului pentru a verifica ce navigați și să tastați online. Anumite programe de monitorizare a computerului combină adesea și un program de captură de ecran pentru a captura capturi de ecran a celor afișate pe ecranul computerului la un moment dat.

Prevenirea infecției

Software-ul de înregistrare prin apăsarea tastei este practic malware într-o formă diferită. Astfel, software-ul de keylogging poate fi evitat în același mod în care sunt evitate alte malware. Trebuie să aveți grijă de ce descărcați și să folosiți și să utilizați un program antivirus fiabil și solid care să împiedice keyloggerii să intre în fray. Practicile de bază pentru securitatea computerului mențin infecția cu keylogger la atingere.

 • Când navigați pe site-urile băncii, folosiți tastatura ecranului pentru a introduce ID-ul de utilizator și parola, mai degrabă decât să folosiți tastatura computerului. Cu toate acestea, aceasta nu este din nou o metodă absolut neperformantă, deoarece există mulți keylogger care monitorizează mai multe forme de introducere a textului. Pentru o securitate suplimentară, utilizați întotdeauna VPN când faceți servicii bancare online.
 • Folosiți antivirus: instalați un program puternic antivirus, în special atunci când folosiți Torrent pentru a descărca software sau jocuri video. Nu descărcați nimic suspect de la dezvoltatorii de software necunoscuți. Instalați acele lucruri care sunt necesare și utilizați o alternativă software bazată pe web care nu trebuie să fie instalată pe computer. Iată o listă cu cele mai populare programe antivirus din 2017.
 • Utilizați mașini virtuale: Programele precum vmware și caseta virtuală permit rularea mai multor sisteme de operare pe un singur computer simultan. Instalați tot ce este în siguranță în principalul sistem de operare al computerului, în timp ce instalați tot ce poate avea acces un keylogger în mașina virtuală.
 • Linux: recunoscut și acceptat oficial ca una dintre cele mai bune metode de protecție împotriva programelor spyware, keyloggerilor și virușilor! De obicei, keylogger-urile de Windows sau mac-urile oferă mai multe opțiuni, iar Ubuntu este o alegere îmbucurătoare. Dezavantajul este însă că Linux este adesea incompatibil cu software-ul care rulează pe Mac și Windows, ca și jocuri populare. Dar atât caseta virtuală cât și Vmware funcționează pe Ubuntu. Aceasta implică faptul că puteți rula o mașină virtuală Windows sub Ubuntu.

Gânduri finale

Keyloggerii sunt într-adevăr un concept îngrijorător. Acestea se încurcă în confidențialitate și vă pot pune probleme grave în cazul în care informațiile dvs. personale vor cădea în mâinile greșite. Luați măsuri preventive pentru a vă asigura că nimeni nu vă invadează computerul în mod ilegal și să profite nejustificat de ignoranța sau nevinovăția dvs. cu privire la astfel de probleme.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map