Ce este VPN? Ghid pentru începători

O rețea privată virtuală, VPN pe scurt, este un sistem de rețea privată care a fost și este încă utilizat în principal de către companii protejați-le traficul de ieșire și de intrare pe Internet. În esență, aceste companii folosesc VPN ca instrument pentru protejați-le confidențialitatea precum și pentru a proteja datele lor sensibile de potențialele pericole online. În ultimii ani, utilizarea VPN a crescut și în gospodării datorită capacității VPN de a adăuga un strat suplimentar de securitate online. Dar acesta nu este singurul motiv pentru care utilizatorii de internet casual utilizează VPN. VPN vă permite, de asemenea, să ocoliți restricțiile geografice si acces site-uri web cu restricții geo și canale de streaming asta ar fi de obicei geoblocked pe teritoriul tău. Voi discuta în detaliu această parte în acest articol.


Ce este VPN? Protejați confidențialitatea online ocolind restricțiile regionale

Ce este un VPN? Protejați confidențialitatea online ocolind restricțiile regionale

Ce este un VPN? Cum protejează confidențialitatea online?

Probabil ați văzut termenul VPN în timp ce configurați setările de rețea pentru iPhone sau Android. Cand tu conectați-vă la un server VPN, conexiunea dvs. la Internet este criptat. Ta adresa IP reală este mascat și schimbat. Astfel, protejându-vă confidențialitatea împotriva agenții guvernamentale, hackeri, sau alți ochi indurerați care doresc să ascultă cu privire la activitatea dvs. online.

Cum să începeți?

Pentru a începe, trebuie să vă abonați la un serviciu VPN. Odată cu creșterea preocupărilor de confidențialitate, a existat și un impuls în numărul furnizorilor de VPN. Începătorii trebuie să fie conștienți că nu toate VPN-urile sunt egale. Unele VPN-uri ieftine sau gratuite pot fi, de asemenea, false și pline de lacune care vă pun în pericol securitatea online.

Înainte de a alege un VPN, luați sfatul altor utilizatori VPN și asigurați-vă că citiți recenzii despre cele mai populare servicii VPN. Cele mai bune nu vor fi ieftine, cel puțin gratuit, dar vă vor oferi o gamă largă de funcții și opțiuni. Iată o listă a furnizorilor noștri de servicii VPN preferați:

Ce trebuie să căutați atunci când alegeți un serviciu VPN?

Câteva dintre lucrurile de care trebuie să țineți cont atunci când alegeți un serviciu VPN sunt:

 • Preț: Deși nu trebuie să alegeți cea mai scumpă opțiune de pe piață, nici nu alegeți ceva ridicol de ieftin. Căutați un VPN care să ofere securitate maximă, funcționalitate de confidențialitate și opțiuni de configurare la un preț rezonabil.
 • Viteză: Utilizarea unui VPN mănâncă automat în viteza de conectare din cauza timpului de procesare necesar de criptare. Acest lucru înseamnă că trebuie să alegeți un VPN care să ofere o viteză rapidă și stabilă, care să nu fie afectată de cerințele de criptare.
 • intimitate: Toate VPN-urile pretind că oferă confidențialitate, dar unele VPN-uri gratuite sau ieftine sunt de notorietate pentru păstrarea jurnalelor de activitate ale utilizatorului. În acest sens, este întotdeauna înțelept să alegeți un furnizor VPN de renume care este cunoscut pentru respectarea confidențialității utilizatorilor.
 • Ușurință în utilizare: Un VPN ar trebui să fie ușor de configurat și utilizat chiar și pentru cel mai tehnic utilizator – chiar dacă numele tău este Harry Solomon sau Napoleon Dynamite!
 • Securitate: Cât de bun este furnizorul VPN în prevenirea accesului la hackeri și infractorii cibernetici? Aceasta este o întrebare majoră la care trebuie să se răspundă pentru a determina valoarea unei VPN.
 • Numărul de servere / țări: Dacă aveți nevoie să vă conectați la servere din întreaga lume, cu cât un număr de țări are mai multe servere VPN, cu atât mai bine.
 • Numărul de conexiuni simultane: În timp ce unele VPN vă permit să conectați un singur dispozitiv la un serviciu simultan, servicii mai scumpe permit conexiuni multiple simultane. Cu cât mai mult, cu atât mai bine.

Avantajele unui VPN

Există mai multe avantaje ale utilizării unui VPN. Unele dintre acestea sunt:

 • Criptare automată: Cu un VPN, toate informațiile transferate online sunt păstrate private și criptate. Când vă conectați printr-un VPN, datele dvs. trec printr-un tunel securizat. Chiar dacă cineva încearcă să intercepteze datele dvs., nu va însemna nimic, deoarece informațiile dvs. sunt criptate și care nu pot fi citite tuturor celorlalți.
 • WiFi public sigur: Mai multe persoane folosesc WiFi deschis sau public pentru a accesa internetul. Dar WiFi-ul gratuit este vulnerabil și la hackeri și malware, deoarece conexiunea este deschisă și necriptată. Oricine poate citi informațiile dvs. private sau le poate folosi în scopuri etice. Un VPN vă păstrează în siguranță pe Wifi public prin criptarea conexiunilor și ascunderea datelor personale.
 • Evitarea cenzurii pe Internet: Persoanele care trăiesc într-un regim opresiv nu pot accesa internetul liber. Cenzura pe Internet face imposibilă accesarea informațiilor importante. În aceste cazuri, un VPN este extrem de util în ocolirea cenzurii pe internet. O VPN criptează conexiunile, ascunde adresa dvs. IP reală și vă permite să navigați în siguranță și anonim pe web obținând cenzura anterioară.
 • Conversații online sigure: Mulți oameni folosesc servicii VoIP precum Skype și Google Voice pentru a comunica cu alții. Aceste servicii nu vin cu criptare, ceea ce înseamnă că toate mesajele și conversațiile dvs. pot fi interceptate de către străini. Un VPN este benefic în criptarea tuturor apelurilor și mesajelor și păstrarea lor privată, chiar vă ajută să ocoliți urmărirea și cenzura, păstrându-vă anonimatul.
 • Opriți urmărirea Google: Toată lumea știe cum Google colectează date personale urmărind activitatea utilizatorului. Utilizarea unei VPN este o soluție strălucitoare la această încălcare enervantă a vieții private. Un VPN vă păstrează online în siguranță și anonim, astfel încât Google sau orice alt motor de căutare nu vă pot urmări activitățile pe Web.
 • Evitati blocurile geo-specifice: Ați dorit vreodată să accesați spectacolele Netflix USA în timp ce stăteai în India? Un VPN este răspunsul. Întrucât un VPN are servere peste tot în lume, vă permite să ocoliți cu ușurință blocurile geo-specifice și să accesați Netflix din orice regiune prin conectarea prin servere din țara respectivă.
 • Descărcări sigure: Chiar dacă melodiile și filmele sunt disponibile gratuit pe site-urile de descărcare, cele mai multe dintre aceste site-uri sunt ilegale și încalcă drepturile de autor. Guvernul urmărește astfel de site-uri, făcându-le adesea puțin riscante de utilizat. Un VPN vă criptează conexiunea, vă păstrează anonimat și vă face descărcările în siguranță, fără pericolul de a fi urmărit.

Cât de sigur este un VPN?

Un serviciu VPN bun vă va oferi cea mai mare confidențialitate și securitate online. Veți obține protecție împotriva infracțiunilor informatice, malware, spyware, supraveghere guvernamentală. De asemenea, un VPN împiedică urmărirea și vă păstrează anonimat de la furnizorul de servicii Internet.

Un VPN funcționează pe toate dispozitivele – PC, laptop, smartphone, tablete și chiar dispozitive precum televizoarele inteligente. Există VPN-uri care vă permit să utilizați mai multe dispozitive pe același abonament, iar alte VPN-uri necesită un serviciu separat pentru fiecare dispozitiv. Având în vedere gama largă de opțiuni disponibile în VPN-uri, nu ar trebui să fie dificil să găsești una care să se potrivească nevoilor tale, indiferent dacă ești un utilizator avansat sau doar faci o navigare de bază..

Cu toate acestea, rețineți că un VPN nu vă poate proteja dacă vă dedicați unor activități ilegale. Pentru orice alt scop inofensiv, VPN este o alegere înțeleptă într-un moment în care confidențialitatea și securitatea internetului sunt în pericol grav.

Ce este un VPN? Au fost explicate protocoalele VPN

VPN utilizează protocoale diferite pentru a cripta conexiunea. Fiecare dintre aceste protocoale are un nivel de securitate diferit. Principalele protocoale utilizate de VPN sunt PPTP, OpenVPN, IPsec, și L2TP. Dezavantajul este că, cu cât nivelul de securitate este mai ridicat al protocoalelor VPN pe care le utilizați, cu atât viteza dvs. de internet ar putea suferi. OpenVPN, cunoscut și sub numele de SSL, este unul dintre cele mai utilizate protocoale VPN, în special în rândul firmelor corporative. Aruncă o privire la cel mai mult protocoale VPN sigure, de la cea mai mare la cea mai mică.

 1. OpenVPN
 2. IPsec (Securitate protocol Internet)
 3. L2TP (Protocolul de tunelare strat 2)
 4. PPTP (Protocol de tunelare punct la punct)

Evitarea restricțiilor regionale

Celălalt beneficiu al utilizării unui VPN este că vă permite să deblocați și să urmăriți canalele de streaming care sunt nu este disponibil în regiunea dvs.. Netflix, Hulu, Amazon Prime, HBO Go, ABC, BBC iPlayer, Sky Go și Arată timpul sunt toate exemple de servicii de streaming care nu sunt disponibile in strainatate. Aceste canale se uită la adresa dvs. IP pentru a determina locația dvs. și deci decide dacă sunteți eligibil să le urmăriți sau nu. Folosind un VPN, puteți schimbați adresa IP. De exemplu, dacă sunteți Expat american lucru de peste mări, poti obțineți o adresă IP a SUA prin conectarea la un server VPN american. Acest lucru este eficient deblochează toate canalele americane din Marea Britanie, Canada, Australia, Germania, Franța, sau oriunde altundeva de peste mări.

VPN este, de asemenea, foarte util când vine vorba de accesarea site-urilor de tip torrent cum ar fi The Pirate Bay, KickAssTorrent sau TorrentHound. VPN vă permite să descărcați în siguranță torentele fără a fi nevoie să vă faceți griji cu privire la monitorizarea ISP a descărcărilor dvs..

Un alt loc în care VPN vine la îndemână este la școală, colegiu sau la serviciu la birou. În astfel de locuri, site-urile de rețea socială ca. Facebook, Twitter, Youtube sau Instagram sunt adesea inaccesibil. Folosind VPN, puteți unblock și accesați site-urile blocate la școala, colegiul sau locul de muncă.

Cele mai bune furnizori VPN

Există o serie de elemente care diferențiază un furnizor VPN bun de unul prost. În primul rând, trebuie să vă asigurați că serviciul VPN pe care îl utilizați nu păstrează jurnalele activității dvs. online.

Al doilea este viteza serverelor VPN in folosinta. Această parte este foarte importantă, deoarece stabilește dacă puteți transmite videoclipuri online fără probleme de tamponare. Puteți măsura viteza Internetului dvs. când sunteți conectat la un server VPN accesând SpeedTest.net.

Al treilea aspect de care ar trebui să iei în calcul este: numărul de servere VPN Serviciul VPN oferă și țările în care are servere VPN. Mai mult, furnizorii VPN potriviți oferă utilizatorilor lor Aplicații / clienți VPN pe care le pot instala PC, Mac, Android, iPhone sau iPad. Aceste aplicații fac relativ ușor configurarea și conectarea la VPN.

Nu în ultimul rând, este furnizorul furnizorului VPN serviciu clienți. În timp ce utilizați VPN, este posibil să vă confruntați cu unele probleme, mai ales dacă nu sunteți atât de priceput pentru tehnologie. Este foarte important să aveți un serviciu pentru clienți 24/7 la care puteți apela atunci când vă confruntați cu probleme legate de VPN.

Am testat și încercat numeroși furnizori VPN, evaluându-i Vitezele serverului VPN și serviciu clienți în procesul. Nu ezitați să consultați recenzia mea despre cele mai bune servicii VPN.

Ce sunt VPN-urile? Gânduri finale

Înregistrarea la un furnizor VPN de încredere vă va returna câțiva dolari în fiecare lună. Cu toate acestea, beneficiile, atât în ​​ceea ce privește protejarea vieții private online sau deblocarea canalelor geoblocate, mai mult decât machiaj pentru banii pe care îi plătiți.

salva

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map