Ce țări interzic Facebook?

Interzicerea pe Facebook este ceva neobișnuit pentru mulți oameni din țările din întreaga lume. Credeți sau nu, unul dintre cele mai populare site-uri de social media nu este încurajat să fie utilizat și există multe motive din spatele acestei decizii.


Ce țări interzic Facebook?

Care țări interzic Facebook?

De ce este interzis Facebook-ul în țări?

Puterea și impactul Facebook asupra utilizatorilor săi sunt incontestabile, dar există multe guverne din întreaga lume care încearcă să-și deconecteze rezidenții de pe Facebook. În consecință, ei solicită o interdicție pe Facebook, în care utilizatorii săi nu pot solicita platformei în conformitate cu reglementările țării. De-a lungul anilor, guvernele s-au impus pe Facebook, unele permanente, altele temporare. Aceste guverne sunt îngrijorate de faptul că conținutul online pe care îl accesează oamenii își pot împiedica reputația și amenința pozițiile politice.

Astfel de guverne se tem de critici și de puterea pe care Facebook o dă. Utilizarea excesivă a Facebook și expunerea la lumea exterioară ar putea provoca rebeliune, proteste și multe altele. Utilizarea Facebook la ei este un mijloc de a organiza proteste politice, ceea ce nu își pot permite. Prin interzicerea Facebook, guvernul câștigă controlul asupra rezidenților săi. Acesta reduce discuțiile, opiniile și transferul de informații.

Țări care au interzis Facebook

Multe sunt țările care au intervenit sau au interzis accesul la Facebook. Mai jos veți găsi lista acestor țări.

China

Blocajele și interdicțiile sunt foarte populare în China. De fapt, este una dintre cele mai dificile țări atunci când vine vorba de restricții pe internet. China a blocat Facebook în 2009 în urma unui schimb pașnic de informații pe platformă. Aceasta a avut ca rezultat revolte mortale în Xinjiang. Deși s-au raportat că guvernul chinez a ridicat interdicția, site-ul web arată altfel. Cu toate acestea, puteți utiliza cel mai bun VPN pentru China pentru a debloca și accesa Facebook.

Coreea de Nord

Coreea de Nord ar putea câștiga de fapt Recordul Mondial pentru blocarea rețelelor sociale mai mult decât oricare altă țară. Prin aceasta, putem deduce că Facebook nu este disponibil acolo. Phenianul a aplicat o interdicție la nivel național pe Facebook și Twitter. Așadar, diplomații și organizațiile umanitare care au fost anterior capabile să acceseze platforma de socializare nu au mai putut să acceseze aceasta.

India

Guvernul Indiei a impus o interzicere de șase luni pe Facebook, Twitter și alte site-uri de rețele de socializare în 2016-17. Motivul care a determinat guvernul să ia această decizie este utilizarea necorespunzătoare a rețelelor de socializare de către elemente anti-naționale și antisociale. Un alt motiv a fost interzicerea comunicării cu teroriștii. Alege cel mai bun VPN să folosească în India pentru a accesa Facebook liber.

Bangladesh

Bangladeshul a interzis Facebook înainte și a fost pus în aplicare pentru o perioadă scurtă de timp. De asemenea, partidele și grupurile politice de dreapta din Bangladesh au protestat împotriva bloggerilor lipsiți de respect la momentul propunerii. Cu toate acestea, în 2015, guvernul din Bangladesh a ridicat interdicția, iar Facebook a devenit accesibilă la sfârșitul anului 2017.

Egipt

Egiptul nu este străin de interdicțiile de pe Facebook. În 2011, când egiptenii foloseau site-urile pentru organizarea protestelor, guvernul a impus pe Facebook interdicția. Blocul a durat multe zile.

Pakistan

Acest guvern a trebuit să interzică Facebook la un moment dat, deoarece unii au împărtășit și postat desene ale profetului Muhammad. Deși guvernul a ridicat interdicția câteva săptămâni mai târziu, Pakistanul a promis că va continua să blocheze pagini individuale care păreau blasfemii.

Vietnam

În noiembrie 2009, rezidenții vietnamezi au raportat incapacitatea de a accesa Facebook. Deși guvernul a negat ordonarea unei interdicții pe Facebook, rapoartele tehnicienilor indică altfel.

Iran

Facebook a fost interzis în principal în țară după alegerile din 2009, pe fondul temerilor că mișcările de opoziție erau organizate prin intermediul site-ului. Patru ani mai târziu, guvernul a ridicat interdicția fără notificare prealabilă. Pentru a utiliza Facebook în Iran, căutați cel mai bun VPN Acolo.

Siria

Ca parte a unei represiuni asupra activismului politic, guvernul a blocat Facebook în 2007. Cu toate acestea, în 2011, președintele Bashar al-Assad a ridicat interdicția de cinci ani, în încercarea evidentă de a preveni probleme pe propriul său sol.

Cuba

Deși Facebook nu este oficial interzis în Cuba, este sigur că este dificil de accesat. Doar politicienii, unii jurnaliști și studenții de medicină pot accesa legal rețeaua din casele lor. Toți ceilalți trebuie să se conecteze la lumea online prin intermediul cafenelelor de pe internet.

Facebook Banat în Țări – Gânduri finale

Indiferent dacă iubești sau urăști Facebook, este încă una dintre cele mai utilizate platforme de socializare din jur. Peste 1,23 miliarde de utilizatori din întreaga lume adoră Facebook, dar trebuie să acceptați faptul că nu este disponibil în toate țările. Cu toate acestea, indiferent de restricțiile de internet stricte în țări, rezidenții lor pot accesa Facebook cu ajutorul unui furnizor de servicii VPN. Tot ce trebuie să faci este să alegi cel mai bun VPN pentru Facebook, și veți putea utiliza Facebook oriunde.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map