Cele mai bune motoare de căutare pentru confidențialitate – înlocuirile Google

Probabil că sunteți unul dintre numeroșii utilizatori care se bazează pe Google pentru a vă face căutarea online ori de câte ori sunteți pe Internet. Probabil pentru că știm cu toții că Google este de departe unul dintre cele mai bune motoare de căutare construite vreodată și, dacă sunteți tipul de persoană care are multă muncă pe care o faceți online, probabil că utilizați și celelalte servicii ale acestora, cum ar fi Drive, Gmail sau chiar YouTube. Ceea ce majoritatea oamenilor își dau seama ulterior este că utilizarea dvs. prelungită a motorului de căutare vă poate duce la obținerea de rezultate mai mult sau mai puțin adaptate gustului dumneavoastră. Este posibil să observați că acest lucru începe să se întâmple atunci când Google începe să sugereze lucruri care v-ar putea dori sau când primiți notificări pentru care nu v-ați înscris niciodată despre lucruri care v-ar putea interesa.


Cele mai bune motoare de căutare pentru confidențialitate - înlocuirile Google

Cele mai bune motoare de căutare pentru confidențialitate – înlocuirile Google

Google îți urmărește comportamentul online

Acest lucru se întâmplă deoarece Google are o modalitate subtilă de a urmări tiparele de căutare și de a păstra o evidență a ceea ce ești curios când folosești motorul de căutare. Oamenii care sunt conștienți de confidențialitatea lor online pot să nu stea prea bine cu ideea că modelele lor de căutare sunt înregistrate undeva, așa că, în acest sens, am mers înainte și am rotunjit o serie de modele alternative de motoare de căutare care vă pot servi mai bine dacă ați dori să vă păstrați cercetarea privată.

Cele mai bune motoare de căutare pentru confidențialitate

Ideea de aici nu este de fapt oferirea de opțiuni mai bune, spre deosebire de Google, ci identificarea motoarelor de căutare care sunt orientate către confidențialitatea utilizatorilor în comparație cu gigantul de căutare online.

1. DuckDuckGo

Întrucât lista noastră include o serie de motoare de căutare care nu sunt la fel de populare cu majoritatea publică, DuckDuckGo este un singur lucru pe care putem paria că este posibil ca cel puțin un număr bun de utilizatori să fi auzit despre.

Serviciul are o serie de atribute unice, cel mai vizibil fiind faptul că nu veți vedea decât reclame care sunt într-un fel sau altul legate de ceea ce căutați pe Internet. Aceasta înseamnă că nu este construit niciun profil de utilizator și, prin urmare, confidențialitatea dvs. rămâne intactă. Din această cauză, veți pierde din experiența de navigare personalizată, deoarece algoritmii de căutare nu stochează termenii sau rezultatele căutării anterioare..

Ca o alternativă pentru a vă asigura că rezultatele dvs. sunt adaptate într-un fel la nevoile dvs., serviciul utilizează metadate pentru a-și reduce răspunsurile. Acest lucru se aplică de exemplu atunci când căutați o destinație în țara dvs. Vi se va oferi opțiunea de a selecta o anumită țară.

2. Pagina de pornire

Următoarea pagină este Startpage, o altă alternativă de utilizator, de care majoritatea oamenilor vor fi de acord, nu se apropie de Google în ceea ce privește informațiile de căutare. Interfața de utilizator este oarecum familiară cu cea a Google, dar cele două servicii sunt foarte diferite.

Cu toate acestea, permite personalizarea, permițându-vă să alegeți tema preferată și oferă, de asemenea, o opțiune care vă permite să creați o adresă URL specifică pentru utilizator pe care o puteți utiliza pentru a menține setările intacte pentru următoarea dată când efectuați o căutare folosind serviciul.

3. Qwant

Dacă ați încercat DuckDuckGo și nu i-a plăcut atât de mult, poate Qwant ar putea fi o alternativă mai bună. Serviciul este adorat în mare măsură pentru că asigură tuturor utilizatorilor săi să se bucure de libertatea digitală, ceea ce înseamnă abilitatea de a căuta orice aveți nevoie, fără teama de a fi urmărit..

Qwant oferă o experiență dinamică, care este foarte probabil să fie diferită de ceea ce obișnuiați cu Google și aprecieri. Serviciul este capabil să ofere povești trending și subiecte fierbinți, fără să creeze neapărat un profil de utilizator. Experiența utilizatorului este bogată, iar serviciul motorului de căutare este foarte bun pentru a oferi o varietate de rezultate pe baza interogării pe care ați căutat-o..

4. Elvețiene

Cunoscut anterior ca Hulbee, Swisscows este un alt motor de căutare recent rebrand, care este unic și în furnizarea serviciilor sale. Se bazează pe Bing pentru a veni cu rezultatele la interogarea dvs. de căutare și are un nor de etichete care apare în bara laterală din stânga unde sunt afișate informații utile și conexe despre interogarea dvs. de căutare..

Obțineți doar organizarea rezultatelor căutării dvs. până la data respectivă, iar aceasta este amabilitatea limbajului de proiectare foarte simplu care a fost folosit pentru construirea motorului. Cele mai bune rezultate sunt obținute pe baza unei tehnici de căutare a țiglelor, unde tehnologia semantică este utilizată pentru a asigura că termenii de căutare se raportează la rezultatele enumerate. Algoritmii pe care îi utilizează, de asemenea, împiedică orice formă de violență sau material pornografic să apară la interogarea dvs. de căutare.

5. Privatelee

Un alt serviciu care garantează să nu spionezi sau să formezi profiluri de utilizator pe baza interogărilor dvs. de căutare este Privatelee. Acest motor de căutare este de încredere dacă căutați pe web întrebări mai ales generale și nu este cea mai bună opțiune de luat în considerare dacă urmează să efectuați o săpătură profundă online. De asemenea, s-ar putea să obțineți rezultate care nu au legătură imediat ce ați terminat prin parcurgerea primelor 10 pagini din ceea ce apare.

Unicul lucru pe care l-am aflat despre Privatelee este că vă puteți baza pe comenzi rapide pentru a vă ajuta să căutați interogarea folosind metode mai eficiente. Acest lucru face ca totul să fie mai rapid și, de asemenea, lărgește aria de căutare.

6. Peekier

De asemenea, bazându-se pe algoritmi în loc de metadate, Peekier caută interogările dvs. online oferindu-vă un pic de previzualizare a paginii web în care a fost identificată interogarea de căutare. În esență, trebuie să „aruncați o privire” la ceea ce căutați. Este un nou mod de a prezenta rezultate, dar singurul dezavantaj este că durează mult mai mult decât oamenii sunt dispuși să aștepte să vină cu previzualizările mici.

Singurul avantaj în acest sens este că, cu Peekier, puteți decide să nu vizitați un site web și, prin urmare, să le împiedicați să obțină informații despre dvs..

7. căutareX

Băieții de la searchX au venit cu un plan destul de inteligent, în care se bazează pe alte motoare de căutare pentru a veni cu rezultatele la interogarea dvs., apoi se pun împreună și sunt prezentate utilizatorului final. Serviciul este open source, astfel încât datele dvs. nu sunt stocate nicăieri. Dacă vă considerați un techie, puteți continua și personaliza serviciul configurându-l la propriii termeni de căutare, astfel încât să-l utilizați ca propriul dvs. serviciu de căutare.

Cei dintre voi cărora le place să folosească torentele vor beneficia foarte mult de acest serviciu, deoarece vă va permite să căutați legăturile magnetice către un anumit fișier. Veți putea, de asemenea, să modificați setările de căutare pentru a funcționa în cel mai bun avantaj.

8. MetaGer

Închiderea listei noastre este MetaGer; singurul motor de căutare pe care am găsit să ne bazăm pe o rețea Tor pentru a oferi acces anonim la rezultatele căutării unui număr de motoare de căutare. Funcționează mai mult sau mai puțin la fel ca searchX, dar încorporează un strat suplimentar de securitate pentru a asigura confidențialitatea și anonimatul.

Fiind bazat în Germania înseamnă că nu operează în nicio politică strictă de partajare a datelor, ceea ce înseamnă că informațiile și înregistrările dvs. de căutare nu sunt stocate sau chiar împărtășite de nimeni. Singurul lucru cu care ar trebui să faceți față sunt reclame constante, de care puteți scăpa deveniți membru al SUMA-EV, organizația non-profit care sponsorizează motorul de căutare.

VPN pentru adăugarea confidențialității

De asemenea, asigurați-vă că utilizați un VPN pentru a vă păstra ascunsă activitatea online. Google nu este singura entitate care vă urmărește. Există ISP și hackeri și pentru a vă asigura că nu vă citesc datele, trebuie să vă abonați și să utilizați un serviciu VPN.

Utilizați întotdeauna un serviciu VPN de încredere și evitați VPN-urile gratuite, deoarece cele gratuite ar putea fi niște puncte de miere oferite de hackeri pentru a vă atrage să vă dezvăluiți datele. În afară de aceasta, VPN-urile gratuite vin cu restricții de lățime de bandă și viteză. Și atunci ar putea ține o evidență a activităților dvs. online, așa că asigurați-vă că citiți câteva recenzii înainte de a vă abona la un VPN.

Concluzie privind cele mai bune alternative pentru motorul de căutare la Google

Acum că știți despre o serie de motoare de căutare alternative, ar trebui să mergeți să le încercați pentru a vedea cum vă place. Credeți că există un cuplu pe care l-am putea lăsa? Lasă-ne un comentariu și anunță-ne. Vom fi bucuroși să facem o recenzie a altor alternative noi.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map