China strânge blocul VPN

Există un motiv întemeiat de ce China continentală ocupă lista noastră de țări cu cel mai înalt nivel de cenzură pe Internet. Nicăieri în lume nu se folosește internetul la fel de frustrant ca în China. Marele Firewall din China nu este o glumă; este o problemă reală care afectează fiecare utilizator de Internet din țară. Nimic nu poate face nimic în acest sens.


China strânge blocul VPN

China strânge blocul VPN

Oamenii din lumea liberă beneficiază de acces fără restricții la Internet. Dar când călătoresc în China, se confruntă cu șocul vieții lor – nici Google, nici Gmail, nici Facebook, nici Twitter sau Instagram.

Asta înseamnă că a lua selfie-uri pe Marele Zid Chinezesc și a-l posta pe Facebook nu este o opțiune și nici o lăudare cu prietenii de pe WhatsApp despre consumul de insecte prăjite pentru prânz. Odată ce vă aflați în China, sunteți blocat de restul lumii.

Ovit Marele Firewall

În acest moment, orice persoană sănătoasă s-ar întreba cum supraviețuiesc chinezii. Răspunsul scurt este VPN. Da, internauții chinezi iau în mod regulat ajutorul rețelelor private virtuale pentru a ocoli Marele Firewall. 

Există un alt serviciu foarte popular în China, din cauza lipsei oricărei alte opțiuni și se numește WeChat. Problema este că, deși WeChat combină fiecare serviciu imaginabil într-unul, acesta este întotdeauna monitorizat de guvern.

Asta înseamnă numele, adresele, numerele de telefon, lista de contacte și alte informații personale, cum ar fi ce fel de mâncare mănânci de obicei în weekend, la care suni de obicei la 22:00 în fiecare seară și care sunt locurile pentru care ai rezervat bilete recent pe toate Bază de date.

Nu vă mirați, deoarece există camere CCTV în fiecare înregistrare stradală unde mergeți și ce faceți. În China, confidențialitatea este inexistentă.

Acum, împreună cu site-urile și aplicațiile, VPN-urile sunt de asemenea interzise de guvern în mod regulat.

Aceste blocuri cresc în intensitate chiar înainte de un eveniment major din țară. Atunci când în țară are loc o expoziție majoră de comerț și internet, guvernul își îmbunătățește blocurile VPN. 

Cenzura pe internet în China

China este renumită pentru o mulțime de lucruri. Unul dintre ei este un guvern care impune cenzură grea pentru toate, inclusiv internetul.

Disponibilitatea și utilizarea Internetului în China au fost întotdeauna mai lente decât restul lumii. Cenzura generalizată pe internet în țară a înrăutățit lucrurile.

Accesul restricționat la internet în China afectează nu numai cetățenii, ci și companiile care doresc să facă afaceri în țară. Companiile internaționale folosesc în mod regulat VPN-urile pentru a păstra în siguranță informațiile transmise între China și restul lumii.

Dacă China închide fiecare VPN, va fi imposibil pentru companiile internaționale să facă afaceri în țară. Guvernul blochează aleatoriu site-urile și aplicațiile, ceea ce îngreunează întreprinderile să ajungă la publicul țintă.

De ce este exact Internetul cenzurat în China? Există două motive pentru aceasta. Prima este prevenirea unei mișcări de masă împotriva guvernului. Deoarece guvernul este dictatorial, acesta trăiește întotdeauna de teama cetățenilor care organizează un protest prin intermediul social media.

Diverse țări au cunoscut astfel de proteste în masă de către cetățeni, organizate prin canalele de social media. Guvernul chinez preferă să fie în siguranță blocând accesul la internet pentru cetățeni.

Celălalt motiv din spatele cenzurii este de a obliga oamenii să folosească serviciile chineze. Serviciile internaționale precum Facebook, Twitter și Gmail sunt interzise. Acest lucru lasă persoanelor fără altă opțiune decât să utilizeze serviciile chineze.

Acesta este doar un alt mod de a preveni orice fel de concurență și de a păstra doar serviciile chineze din țară.

Nu este o mulțime de oameni fericiți

Indiferent de motivul care stă la baza cenzurii, cetățenii chinezi nu adoră lipsa de confidențialitate a internetului sau accesul restricționat la internet.

Acesta este motivul pentru care rețelele private virtuale au devenit o asemenea nebunie în țară. În ultimul an, guvernul a blocat majoritatea VPN-urilor și ține pasul cu eforturile de a bloca fiecare dintre cele existente.

Utilizare VPN în China

De când cetățenii chinezi au aflat utilitatea unei rețele private virtuale, utilizarea VPN-urilor în țară a crescut în continuu. Cu ajutorul VPN, internauții chinezi nu mai trebuie să respecte doar serviciile chineze; utilizați cu ușurință Google și Facebook și Gmail pentru comunicare.

Odată ce Internetul este necenzurat cu ajutorul unui VPN, oamenii din China, de asemenea, să cunoască ce se întâmplă în întreaga lume și nemulțumirea lor față de lipsa de confidențialitate a Internetului în China devine mai puternică.

Din 2013, guvernul Xi Jinping nu numai că a înăspri cenzura pe Internet, dar a început să renunțe la serviciile VPN care operează în țară..

Înainte de orice eveniment important de importanță națională în țară, aceste blocuri devin mai agresive, după cum au descoperit recent furnizorii de servicii VPN din China. În fața unei conferințe majore de expoziții comerciale și internet, guvernul a folosit tactici mai noi și mai avansate pentru a bloca VPN-urile.

Furnizorii de servicii au propriile lor contramăsuri pentru a trece peste aceste blocuri, dar lucrează doar câteva zile înainte ca guvernul să le blocheze din nou.

Înainte de orice conferință pe internet, China ar putea testa doar noi tehnologii pentru a bloca eficient rețelele private virtuale. Mulți cred că, odată încheiată conferința, blocurile vor scădea în intensitate. Cu toate acestea, utilizarea VPN nu este legală în China și nu pare să se schimbe în curând.

De unde de aici?

Cel mai rău lucru este că China nu-i pasă ce crede lumea despre ei sau ce vor cetățenii. Ori de câte ori serverele VPN sunt blocate, utilizatorii se confruntă cu întârzieri grave și probleme de conectivitate.

Chiar dacă aceste blocuri scad intensitatea după ceva timp, guvernul urmărește serverele VPN și le blochează. Chiar utilizatorii și promotorii VPN sunt pe lista neagră a guvernului.

Dacă călătoriți în China și doriți să obțineți acces nerestricționat la internetul necenzurat, este imposibil sau extrem de dificil. Chiar dacă vă abonați la un serviciu VPN, trebuie să verificați dacă există servere disponibile la care să vă conectați.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map