Cine creează virusuri computerizate și de ce?

Care este cea mai mare teamă a tuturor utilizatorilor de calculatoare? Viruși. Chiar și persoana cu puține cunoștințe despre computer este conștientă de viruși (în mod sigur, virtual și non-virtual!). Sunt imprevizibile, neașteptate și iau forme diferite. Odată ce dispozitivul dvs. este infectat, drumul către recuperare este lung și dificil. Deci, de ce ar vrea cineva să creeze viruși în primul rând?


Cine creează virusuri computerizate și de ce?

Cine creează virusuri computerizate și de ce?

Cum a început totul?

Există o mulțime de motive pentru care oricine ar dori să creeze malware (scurt pentru software-ul rău intenționat). Ele pot fi sub formă de viruși, viermi, cai troieni, spyware și multe altele. Comparativ cu cât de periculos a devenit malware în zilele noastre, virusurile obișnuiau să fie îmblânzite în 1971, când a fost inventat primul virus computerizat.

Acestea au fost viruși inofensivi, care nu au prea puțin efect asupra dispozitivului sau programului. Desigur, internetul nu se dezvoltase nici măcar atunci, așa că acest tip de malware s-a răspândit doar prin dischete.

Există astăzi milioane de programe malware pentru computer și se pot răspândi în moduri diferite. Faceți clic pe un link, descărcați un fișier sau accesați o conexiune nesecurizată … toate acestea pot duce la infectarea computerului sau luarea de ostatici sau informațiile dvs. personale furate.

Hackerii și cyber-criminalii sunt în mare parte în spatele răspândirii virușilor informatici. Cu toate acestea, nu sunt singurii. Agențiile guvernamentale precum NSA joacă, de asemenea, un rol esențial în efectuarea computerelor cu tot felul de viruși și ransomware. Aceste agenții folosesc astfel de metode pentru a fura informații vitale din alte țări în ceea ce a devenit cunoscut sub numele de Cyberwarfare.

Ce este un virus?

Ce este un virus? Este o bucată de cod rău intenționată care este introdusă într-un program de calculator. Există trei tipuri de virusuri. Primul tip este un grup de programatori noi sau codificatori care doresc să încerce cunoștințele lor noi, dar nu găsesc o opțiune mai bună.

Multe dintre codurile dăunătoare pe care le scriu mor și nu sunt eliberate în sistem. Cel de-al doilea tip cuprinde studenții care sunt încă în curs de master programare. Virusurile pe care le scriu sunt slabe și deloc dăunătoare. Al treilea și cel mai periculos tip de scriitori sunt programatori cu experiență și profesioniști în calculatoare care creează malware pentru interesele lor personale, egoiste. Când sunt eliberați, acești viruși infectează sute de dispozitive și perturbă sistemul. Acesta este tipul de malware de care ne temem acum atât de mult.

De ce chiar există viruși? Care este scopul lor?

După cum am menționat anterior, există mai multe motive pentru crearea de viruși. Unii dintre ei sunt:

Pentru a lua un computer ostatic

Ransomware – un tip de virus care vă ia computerul ostatic și necesită bani – au fost văzute recent. Scopul acestui virus este de a prelua controlul asupra unui computer și de a-l face să îndeplinească o sarcină specifică.

Ransomware se răspândește prin e-mailuri, atașamente și link-uri către site-uri dăunătoare. Acest lucru este făcut pentru a dăuna site-urilor rivale sau pentru a extorca bani sau pentru a face alte lucrări luând computerul ostatic. Aceasta este de obicei o rețea de computere cu un computer master care le controlează.

Pentru a fura bani

Acești viruși sunt de obicei descărcați ca instrumente gratuite de eliminare a virusului care scanează computerul. Odată ce scanarea este completă, utilizatorul primește un mesaj că un anumit virus a fost detectat de instrument și pentru a-l elimina, cererea completă trebuie achiziționată.

Când se face achiziția, banii se duc către persoana care operează virusul. În alte cazuri, virusul poate păcăli utilizatorul să partajeze informații sensibile, cum ar fi detaliile cărții de credit pe care atacatorul le folosește în beneficiul său.

Pentru a fura date sensibile

Acest tip de malware folosește metoda de keylogging pentru a fura informații sensibile. Când virusul este descărcat pe un computer, acesta folosește cheylogging-ul pentru a crea o înregistrare a tot ceea ce este introdus în computer, inclusiv e-mail-uri, parole, date financiare, istoricul chat-ului și multe altele. Furarea acestor informații poate duce la pierderea de bani și poate duce la furturi de identitate.

Să se răzbune

Virusurile sunt adesea folosite pentru a infecta computerul sau programul software al unei companii rivale sau poate fi făcut pentru a se răzbuna pe cineva. Scriitorii de viruși pot avea propria lor agendă personală în spatele eliberării de malware în sistem. În alte cazuri, un virus poate fi eliberat într-un sistem informatic doar pentru a dovedi cât de vulnerabil este sistemul. În zilele noastre nu există prea multe programe malware care afectează computerul (deoarece oprește virusul să se răspândească pe alte computere), dar viruși capabili să cripteze rețeaua există foarte mult. Ele sunt unele dintre cele mai temute virusuri.

Cum să stai în siguranță?

Virusurile sunt concepute pentru mai multe scopuri, dar toate au același rezultat: perturbarea unui sistem informatic. Există mai mulți pași de precauție pe care îi puteți lua pentru a evita infectarea dispozitivului. Cel mai important este să configurați software antivirus pe computer sau smartphone. Programele anti-virus precum Avast și AVG sunt prima linie de apărare împotriva diverselor amenințări online, precum virus, malware și ransomware. În plus, nu faceți niciodată clic pe linkurile care par suspecte. Fie în căsuța de e-mail sau site-urile web pe care le vizitați. În sfârșit, este întotdeauna recomandat să vă conectați la un server VPN ori de câte ori mergeți online. Acest lucru vă va permite să criptați tot traficul de pe Internet. Astfel, împiedicați potențialii snoopi să dea peste cap ceea ce faceți în timp ce navigați pe web.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map