Cum dezactivați geolocalizarea în browsere și de ce

Geolocalizarea a fost un termen nemaiauzit în urmă cu doar un deceniu. Dar odată cu creșterea smartphone-urilor, tabletelor și laptopurilor, lumea a intrat într-o nouă eră a supravegherii. Serviciile de geolocalizare pot indica acum strada exactă în care vă aflați.


Cum dezactivați geolocalizarea în browsere și de ce

Cum dezactivați geolocalizarea în browsere și de ce

Nu greși, geolocalizarea are beneficiile sale. Lucruri precum obținerea de oferte calde în timp ce faceți hop hop sau direcții către cea mai apropiată benzinărie de pe o autostradă singură sunt minunate. Dar toate cunoștințele vin la un preț și trebuie să fiți siguri de ceea ce oferiți, adică confidențialitatea.

Cel mai simplu mod de a localiza serviciile de geolocalizare este atunci când orice site web apare cu o notificare de genul:

 • „Acest site web folosește cookie-uri pentru a stoca informații despre vizita dvs. (inclusiv locația dvs.).”
 • „Acest site web ar dori să vă cunoască locația.”

Dacă vedeți o astfel de notificare, știți că locația dvs. este căutată. Acum, acest lucru poate sau nu este necesar pentru a vă oferi și a ști când să vă exercitați drepturile este esențial.

Ce este geolocalizarea exact?

În cel mai simplu termeni, geolocalizarea este o aproximare a locației dvs. în timp real, pe baza dispozitivului dvs. de internet. Prin urmare, aceasta înseamnă că locația dvs. este direct legată de cea a dispozitivului dvs. Deci, dacă lăsați undeva un dispozitiv cu permisiunea de geolocalizare activă, atunci locația dvs. înregistrată pentru acel moment va fi acel loc. Pe de altă parte, smartwatch-ul sau trackerul de fitness acoperă fiecare pas pe care l-ai făcut în timp ce îl purtați.

Cum poate geolocalizarea să vă compromită siguranța?

Telefonul dvs. are un sistem GPS încorporat. Acest sistem este utilizat pentru a vă oferi servicii bazate pe locație. În plus, anumite aplicații precum Facebook, Instagram, Uber și altele ar putea utiliza locația dvs. din diverse motive.

Acum, nu este ca și cum această facilitate ar fi lipsită de merite. Ca și în cele două exemple pe care le-am menționat anterior, acesta poate fi folosit foarte bine în anumite contexte. Dacă sunteți blocat undeva departe de civilizație, atunci să fiți urmăriți vă pot salva viața. Același lucru este valabil și cu ofertele calde și vânzările de o oră doar la magazinele populare.

Cu toate acestea, nu este nevoie să fie urmărit aproape toată ziua în fiecare zi pe dispozitivul tău. Și, într-adevăr, acest lucru poate duce la o serie de riscuri. De exemplu, să împărtășești locația imediată cu oameni în care ai încredere nu este mare lucru. De fapt, este posibil să doriți să faceți acest lucru din motive de siguranță sau în alte scopuri. Cu toate acestea, atunci când mai multe aplicații vă pot accesa locația, aveți puțin control asupra cine știe unde vă aflați. Să presupunem că creați o postare geo-marcată pe Facebook prin intermediul aplicației. Acum, dacă nu v-ați ascuns corect mesajele, acestea vor fi vizibile pentru oricine.

O altă mare considerație este siguranța copiilor tăi. Practic nu există copii în lume fără smartphone-uri și acest lucru poate fi obișnuit cu scopuri nefaste. Părinții ar trebui să ia măsuri de precauție suplimentare cu copiii și dispozitivele pe care le utilizează internet-ul pe care îl folosesc. Toate permisiunile care le expun la pericolele online și offline, inclusiv geolocalizarea. Geolocalizarea poate fi, de asemenea, un motiv pentru datele GPS compromise. Aceste date sunt colectate folosind orice resurse de telefon pe dispozitivul dvs., cu excepția cazului în care opțiunea este deselectată.

Problema este că mulți utilizatori nici nu știu că există. Astfel, ei ar putea înregistra și împărtăși informațiile lor personale cu aproape oricine, fără să-și dea seama. Deși acest lucru nu poate duce neapărat la niciun rezultat periculos, este totuși o problemă de confidențialitate și securitate. Am fi de dorit că starea în siguranță are prioritate decât partajarea fotografiilor candide pe orice platformă de socializare.

Dezactivarea funcțiilor de geolocalizare bazate pe browser

Mai multe site-uri web care prezintă un volum mare de trafic vă pot solicita locația înainte de a funcționa corect. Dar în cele din urmă, este alegerea dvs. dacă veți oferi sau nu aceste informații. Iată, așadar, câteva modalități prin care puteți dezactiva funcțiile automate de permisiuni de geolocalizare.

Google Chrome

 1. Faceți clic pe butonul Meniu (≡ sau ⋮)
 2. Mergi la Setari
 3. Accesați opțiunea Advanced
 4. Accesați Confidențialitate și securitate și faceți clic pe Setări conținut …
 5. Găsiți segmentul Locație
 6. Activați opțiunea pentru a cere înainte de a accesa (recomandat)

Microsoft Edge

 1. Dacă aveți Windows 10, accesați Centrul de Acțiune
 2. Deschide setările
 3. Selectați confidențialitate
 4. Faceți clic pe Locație
 5. Căutați glisorul Istoricul locațiilor și opriți-l
 6. Selectați opțiunea Ștergeți

Mozilla Firefox

 1. Accesați bara de adrese și introduceți „enterabout: config”
 2. Va apărea o notificare care spune „Acest lucru vă poate anula garanția”. Faceți clic pe Accept riscul! buton
 3. Din nou, accesați bara de căutare și introduceți „entergeo.enabled”
 4. Faceți clic de două ori pe preferința geo.enabled pentru a-i transforma valoarea în false

Sfaturi și trucuri suplimentare

Câteva modalități prin care puteți utiliza servicii de geolocalizare fără a compromite securitatea

 • Deselectează opțiunea GPS din opțiunea de setări de pe smartphone-ul / camera digitală. Dacă partajați imagini de pe acest dispozitiv, atunci faceți acest lucru este înțelept. Procesul exact pentru dezactivarea geo-locației variază în funcție de dispozitiv. De asemenea, verificați dacă aplicațiile de dispozitiv au permisiuni de locație și opriți-le.
 • Dacă utilizați social media, atunci trebuie să vă asigurați că nimeni altul decât persoanele de încredere nu vă pot accesa datele. Acest lucru înseamnă fotografiile dvs. și orice alte dovezi care indică locul în care ați fost înainte sau frecventați cu orice regularitate. De asemenea, toate informațiile legate de prietenii, familia, colegii de muncă și orice alte persoane pe care le cunoașteți ar trebui să fie în limite implicite.
 • În cele din urmă, sunteți responsabil pentru imaginile pe care le împărtășiți și cărora le permiteți accesul. Majoritatea rețelelor de socializare populare au la dispoziție o opțiune de selecție publică destul de decentă pentru postare. Ar trebui să folosiți acest lucru pentru a vă asigura că mesajele dvs. sunt vizibile doar celor în care aveți încredere.

Gânduri finale

Serviciile GPS și locație nu sunt singurele metode pe care le vizitați și aplicațiile pe care le utilizați pentru a vă identifica locația. Adresa dvs. IP publică vă oferă, de asemenea, locația dvs. reală. Prin urmare, pur și simplu dezactivarea serviciilor de localizare pe dispozitivul dvs. nu este suficientă. Este crucial să vă ascundeți și adresa IP. Cel mai bun mod de a face acest lucru este folosind o rețea privată virtuală numită VPN. Aruncați o privire la cele mai bune servicii VPN pentru browsere, în recenzia noastră aprofundată.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map