Cum să blocați ISP de la urmărirea dvs. – VPN vs Tor vs Proxy

Cum să opriți ISP-ul dvs. să vă monitorizeze activitățile online? Indiferent dacă locuiți în SUA, Marea Britanie, Canada sau Australia, furnizorul dvs. de servicii de internet poate urmări ceea ce faceți online. Aceasta include activitățile de navigare și istoricul, descărcările și aplicațiile pe care le utilizați. Odată cu apariția veștilor că ISP-ul american poate acum să vândă în mod legal istoricul de navigare către terți, a devenit și mai important să blocați ISP-ul dvs. să vă urmărească. În acest ghid, vom compara VPN, Tor, și proxy-uri și vezi care dintre acești trei anonimizatori este cel mai bun pentru a preveni insuflarea ISP.


Cum să împiedici ISP să te spioneze

Cum să blocați ISP-ul să vă urmărească

ISP-urile păstrează întotdeauna jurnalele activităților tale online

Furnizorii de servicii Internet au păstrat întotdeauna înregistrările pe care site-uri vizitați și ce fișiere descărcați folosind traficul lor de internet. Tot ceea ce faci online poate fi urmărit de ISP-ul tău, cu excepția cazului în care folosești browserul VPN sau Tor.

 • Comcast păstrați adresele IP care folosesc BitTorrent timp de peste 6 luni.
 • Verizon păstrează informații private legate de adresa IP a utilizatorilor lor timp de 18 luni.
 • Qwest / Century păstrați jurnalele de adrese IP timp de aproximativ un an.
 • Cox se crede că păstrează jurnalele până la șase luni.
 • Cartă păstrați jurnalele până la un an.

Ce fel de informații urmărește ISP-ul meu?

Conform AT&Politica de confidențialitate, acestea păstrează jurnalele următoarelor date atunci când utilizați serviciile lor.

 • informatii despre cont include numele, adresa, numărul de telefon, adresa de e-mail, detaliile legate de servicii, cum ar fi datele de plată, codurile de securitate și istoricul serviciilor.
 • Performanța rețelei & Informații despre utilizare spune AT&Cum folosiți rețelele, produsele și serviciile lor.
 • Navigare pe internet & Informații despre aplicații fără fir vă informează ISP-ul despre site-urile web pe care le vizitați și despre aplicațiile mobile pe care le utilizați în rețelele lor.
 • Informații despre locație vă informează ISP-ul unde se află dispozitivul wireless, precum și codul poștal și adresa de stradă.
 • Informații de vizualizare TV dezvăluie ce programe urmăriți și înregistrați și informații similare despre modul în care utilizați serviciile și aplicațiile noastre video.

Furnizorul meu de internet știe ce site-uri vizitez?

Da, ISP-ul dvs. poate monitoriza site-urile pe care le vizitați, aplicațiile pe care le utilizați și fișierele pe care le descărcați. În termeni simpli, fiecare site are o adresă IP. Orice ISP poate urmări cu ușurință adresele IP de contact ale utilizatorilor lor. Prin urmare, nu există nimic care să-i împiedice să știe ce site-uri vizitați, precum și când și unde le vizitați. Practic, dacă nu criptați traficul folosind VPN, ISP-ul dvs. poate urmări orice date pe care le trimiteți / primiți pe Internet.

Împiedicați ISP-ul să vă urmărească – utilizați VPN

Pentru a împiedica ISP-ul să vă urmărească activitățile online, trebuie să redirecționați întregul trafic de internet printr-un tunel privat și sigur. ISP-ul dvs. poate vedea de fapt că sunteți conectat la acel tunel, dar nu poate urmări ceea ce faceți online când sunteți conectat la acel tunel. Acest proces este exact ceea ce se întâmplă atunci când utilizați VPN.

Cum vă protejează VPN de spionajul ISP

Cum vă protejează VPN de urmărirea ISP

Când vă conectați la un server VPN, criptați practic tot traficul dvs. pe Internet și vă mascați adresa IP. Asta înseamnă că ISP-ul dvs., site-urile web pe care le vizitați sau aplicațiile pe care le utilizați nu mai pot urmări ceea ce faceți online. Astfel, atâta timp cât utilizați VPN, vă protejați practic toate datele private. Procesul de configurare a unui VPN este destul de ușor.

 1. În primul rând, înregistrați-vă cu un serviciu VPN de renume.
 2. Apoi, descărcați și instalați software-ul sau aplicația furnizorului dvs. VPN pe PC-ul Windows, Mac, iPhone, iPad sau Android.
 3. Lansați aplicația VPN și conectați-vă utilizând contul VPN nou creat.
 4. Din aplicație, conectați-vă la un server VPN.
 5. Lăsați aplicația VPN să funcționeze.
 6. ISP-ul dvs. nu mai poate urmări ceea ce faceți online.

Care VPN este cel mai bun pentru a opri ISP-ul de a mă urmări?

Puteți utiliza nenumărate servicii VPN. Deși majoritatea sunt de încredere, există unele care nu pot fi de încredere. Mulți furnizori de VPN gratuite pot păstra jurnalele activității dvs. de navigare, înfrângând scopul utilizării VPN pentru anonimatul online.

Unele aplicații VPN chiar vă pot infecta dispozitivele cu malware. Prin urmare, trebuie să vă asigurați că VPN-ul pe care îl utilizați are o reputație bună și are un bilanț bun în domeniul confidențialității online.

Alte aspecte de căutat în serviciile VPN includ:

 • Politica fără jurnal.
 • Protocoale VPN actualizate.
 • Aplicații VPN pentru PC, Mac, iPhone, iPad și Android.
 • Standard avansat de criptare (AES-265)
 • Servere VPN rapide în rețelele Tier-1.

Pe baza funcțiilor pe care le-am enumerat mai sus, aici sunt cei mai buni furnizori VPN pe care îi puteți utiliza pentru a împiedica ISP-ul dvs. să vă urmărească activitatea online.

Împiedicați ISP să vă spioneze folosind Tor

Puteți utiliza, de asemenea, un Tor Browser pentru a cripta tot traficul și pentru a împiedica ISP și alte persoane să urmărească ceea ce faceți online. Această metodă are dezavantajele sale în comparație cu VPN. Fără a deveni prea tehnic, de fiecare dată când utilizați Tor, traficul dvs. trece prin mai multe noduri sau relee. Fiecare dintre aceste noduri decriptează o parte a traficului înainte de a-l trece la următorul nod. Releul final, numit nodul de ieșire, decriptează stratul interior și trimite datele originale la destinație fără să dezvăluie sau chiar să știe adresa IP sursă, făcând posibilă utilizarea Tor pentru navigare anonimă.

Problema este că oricine poate configura un nod de ieșire și, deoarece este locul în care traficul este decriptat, oricine rulează un nod de ieșire poate citi traficul care trece prin el. Nu mai vorbim de faptul că agențiile guvernamentale precum NSA sunt extrem de suspecte pentru cineva care folosește Tor, chiar și atunci când nu este implicat niciun joc nefast.

Viteza dvs. de Internet ar putea suferi, de asemenea, în funcție de ce rută prin rețeaua Tor se finalizează prin traficul dvs..

Pot folosi Proxies pentru a opri ISP-ul meu de la Spioning On Me?

În timp ce proxie-urile pentru a oferi un anumit nivel de anonimat online, acestea nu oferă nici o criptare până acum. S-ar putea să vă puteți ascunde identitatea de site-urile sau aplicațiile pe care le vizitați, dar ISP-ul dvs. vă poate monitoriza în continuare activitățile de navigare, chiar și atunci când utilizați proxy. Spre deosebire de utilizarea VPN, adresa dvs. IP este încă vizibilă public.

Cum să blocați ISP de la urmărirea dvs. – VPN vs Proxies vs Tor

Atât Tor, cât și proxy-urile sunt instrument util în anumite cazuri. Ele oferă anonimatul online într-o oarecare măsură. Cu toate acestea, dacă sunteți serioși cu privire la confidențialitatea online și doriți să împiedicați complet ISP-ul dvs. să vă urmărească activitățile de navigare, un serviciu VPN corespunzător este ceea ce aveți nevoie.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map