Cum să clipești routerul cu DD-WRT – Ghid de instalare complet

Instalarea DD-WRT pe un router nu este un lucru ușor. Dacă nu sunteți atât de priceput în domeniul tehnologiei și nu aveți cunoștințe de informatică, resursele pe care le puteți găsi pe internet ar putea ajunge să vă confunde mai mult decât să ajutați. Adevărul este că blițul routerului nu este ușor. De asemenea, nu este deosebit de dificil, ci are nevoie de multă concentrare, cercetare și un ghid de instalare.


Cum să flash dvs. router cu DD-WRT - Ghid complet

Acesta este locul în care vine acest ghid. Dacă sunteți cineva care nu are prea multe fundaluri în software, dar totuși doriți să flash flash router-ul dvs. cu DD-WRT, acesta este ghidul pentru dvs..

Amintiți-vă, totuși. Acesta este un proces complicat și multe cercetări de care aveți nevoie înainte de a putea începe procesul de instalare trebuie să fie efectuate de dvs. și de dvs. singur. Acest ghid ar trebui să vă ajute în timpul procesului, dar nu este finalul tuturor ghidurilor de instalare DD-WRT. Vă rugăm, citiți cu atenție și complet ghidul înainte de a începe instalarea DD-WRT pe router.

Ce este DD-WRT?

DD-WRT este un firmware, care este un fel de software permanent, care operează un router. DD-WRT este bazat pe Linux, gratuit și open-source, ceea ce îl face foarte configurabil. Aceasta înseamnă că un router cu DD-WRT ca sistem de operare vă va oferi mai mult control asupra routerului. De asemenea, va oferi routerului o funcționalitate mai mare, deoarece aspectul non-comercial înseamnă că poate veni cu o multitudine de funcții.

Cu alte cuvinte, DD-WRT este un sistem de operare al routerului care îmbunătățește și modernizează routerul dvs. de internet fără fir.

De ce ți-ai blit routerul?

După cum am spus mai sus, DD-WRT vă oferă mai mult control asupra conexiunii dvs. Utilizatorii avansați pot utiliza DD-WRT pentru a controla multe aspecte diferite ale conexiunii lor, dar cele mai frecvente utilizări pentru un router DD-WRT sunt:

 • Instalați un VPN pe routerul dvs.: După ce ai un router care rulează pe DD-WRT, poți configura un VPN pe router și proteja toate dispozitivele conectate. Puteți consulta lista noastră cu cele mai bune VPN-uri pe care le folosiți cu routerele DD-WRT aici.
 • Îmbunătățirea semnalului WiFi: DD-WRT vă permite să schimbați canalul wireless din setările sale. Puteți alege un canal care nu are o mulțime de routere conectate la acesta și beneficiați de o conexiune la internet mai rapidă.
 • Accesați rețeaua de domiciliu de la distanță: Dacă ați ales să transformați routerul în propriul dvs. serviciu VPN personal, atunci puteți accesa toate dispozitivele de pe rețeaua de domiciliu de la distanță. Acest lucru este foarte util dacă aveți fișiere importante de care aveți nevoie în timp, dar nu doriți să le copiați pe computer.

AVERTIZARE: Lucrurile la care ar trebui să acordați atenție

Înainte de a începe procesul de aprindere a routerului, trebuie să verificați două lucruri. Nu doriți să vă împărțiți routerul, instalând versiunea greșită a DD-WRT. Chiar dacă acest ghid discută despre aprinderea în detaliu a routerului, trebuie totuși să faceți anumite teme pe cont propriu.

Din nou, este foarte important să faceți propriile cercetări înainte de a încerca să-ți blipezi routerul.

Primul lucru pe care trebuie să îl verificați este marca și modelul routerului. Nu orice router este compatibil cu DD-WRT și DD-WRT nu este compatibil cu toate routerele. Acesta nu ar trebui să fie un pas dificil de finalizat, tot ce trebuie să faceți este să scoateți marca și modelul de pe spatele routerului dvs. și apoi să verificați dacă este compatibil. Puteți verifica dacă aveți un dispozitiv acceptat, consultând această listă pe pagina wiki a DD-WRT. După ce faceți acest lucru, aruncați o privire la această listă de dispozitive incompatibile cunoscute doar pentru a fi mai sigur. Dacă aflați că routerul dvs. funcționează bine cu DD-WRT, puteți continua.

După ce ați verificat compatibilitatea, trebuie să vă asigurați că firmware-ul pe care îl descărcați pentru instalare se potrivește cu routerul dvs. Dacă instalați firmware-ul greșit, vă veți construi routerul. Pe pagina dispozitivelor acceptate, veți găsi toate informațiile de care aveți nevoie despre firmware-ul pe care ar trebui să îl descărcați și despre compilarea pe care ar trebui să o alegeți pentru routerul dvs. Pagina este un pic dezordonată și folosește o mulțime de jargon tehnic avansat, dar asta nu ar trebui să te sperie. Puteți găsi detaliile despre firmware-ul pe care ar trebui să îl descărcați derulând în jos la lista dispozitivelor. Asigurați-vă că urmați pagina către T. Ar trebui să consultați și acest forum, deoarece există o mulțime de informații care vă pot ajuta să găsiți firmware-ul potrivit pentru a descărca.

Cum să descărcați firmware-ul DD-WRT

Când accesați wiki-ul DD-WRT, s-ar putea să fiți un pic copleșit. În calitate de utilizator obișnuit care dorește să-și blocheze routerul, nu trebuie să accesați toate detaliile tehnice. Nu uitați, DD-WRT este un software deschis. Asta înseamnă că orice dezvoltator care dorește să-și creeze propria versiune poate descărca codul primar și îl poate regla așa cum dorește. Acesta este motivul pentru care există atât de multe versiuni și versiuni diferite pentru DD-WRT. De regulă, descărcați doar firmware-ul realizat de Kong sau de BrainSlayer (care se întâmplă să fie dezvoltatorul original).

Pentru a rămâne pe partea sigură, să rămânem la noi cu construcțiile BrainSlayer. BrainSlayer își actualizează în mod regulat construcțiile, dar nu trebuie. Puteți descărca firmware-ul aici. Tot ce trebuie să faceți este să mergeți la cea mai recentă actualizare, să faceți clic pe fișierul care are numele și marca routerului dvs. și să descărcați fișierul care are cuvântul „firmware” inclus în numele său.

Configurați-vă hardware-ul

Acum că aveți fișierul de care aveți nevoie, trebuie să configurați hardware-ul pe care îl veți utiliza. Pentru aceasta, veți avea nevoie de:

 • Routerul dvs.
 • Un computer sau un laptop
 • Un cablu Ethernet
 • O sursă de energie stabilă

După ce aveți toate acestea, pur și simplu urmați acești pași pentru a configura hardware-ul:

 1. Conectați routerul și porniți-l.
 2. Luați cablul Ethernet și conectați routerul cu computerul sau laptopul. Pe router, conectați cablul Ethernet la unul dintre porturile LAN. Nu face conectați-l în portul care spune „WAN”.
 3. Conectați celălalt capăt al cablului ethernet la portul LAN al computerului sau laptopului.
 4. Dezactivați conexiunea la internet a computerului. De fapt, doar opriți WiFi-ul în întregime. Dacă computerul dvs. este conectat la internet în timp ce bledați router-ul, există o posibilitate foarte mare de a face cărămidă routerul din greșeală.

După ce ați configurat toate acestea, puteți trece la instalarea firmware-ului pe care l-ați descărcat mai devreme.

Cum se instalează DD-WRT

De aici încolo, este totul o chestiune de a urma un proces pas cu pas. Unele routere pot avea ușoare variații și sugerez cu mare încredere (nu, vă spun să faceți acest lucru) să consultați ghidurile de instalare pentru routerul dvs. individual, dacă este disponibil. Ar trebui să găsiți ghidurile în același loc în care ați găsit compilările pentru routerul dvs. pe pagina dispozitivelor acceptate. Dacă nu există un ghid special de instalare, atunci urmați acești pași:

 1. Conectați-vă la routerul dvs. Pagina de administrator. Puteți face acest lucru introducând IP-ul routerului dvs. în bara de adrese a browserului. Veți găsi IP-ul în spatele routerului sau în manualul routerului. Cel mai probabil, va începe cu „192.168.x.x” sau „10.0.x.x.”.
 2. Conectați-vă la contul dvs. și accesați site-ul Secțiunea Admin.
 3. Alege Upgrade de firmware.
 4. Click pe „Selectează fișierul” și încărcați firmware-ul DD-WRT (fișierul descărcat mai devreme).
 5. Acum, așteptați actualizarea routerului. Nu faceți nimic cu routerul sau laptopul / computerul dvs. în timp ce se întâmplă acest lucru. De fapt, du-te să faci altceva în întregime și revino în câteva minute.

După ce ați instalat firmware-ul, vă puteți reconecta la internet. Reveniți la routerul pagina de administrator. Vi se poate cere să introduceți un nume de utilizator / parolă. Această setare implicită este root / admin.

După conectare, puteți vedea pagina implicită a routerului DD-WRT nou luminat. De acolo, puteți juca cu toate caracteristicile pe care le aveți acum. Dacă doriți să vă asigurați DD-WRT în siguranță, ar trebui să luați în considerare configurarea unui VPN pe routerul DD-WRT.

Cum să resetați cu greu routerul

Acum, este recomandat să efectuați o resetare hard pentru routerul dvs. pentru a vă asigura că toată memoria din vechiul firmware a dispărut. Nu vă faceți griji, atunci când faceți o resetare dificilă nu vă va elimina noul firmware. Pentru a face o resetare rapidă, ar trebui să:

 1. Țineți apăsat butonul de resetare. Butonul de resetare trebuie ținut apăsat pe parcursul întregului proces de resetare
 2. Numără până la 30 de secunde
 3. Deconectați routerul de la sursa de alimentare timp de 30 de secunde
 4. În cele din urmă, re-conectați routerul și așteptați încă 30 de secunde

În acest fel, vă puteți asigura că nimic din firmware-ul vechi nu va afecta DD-WRT.

Clipește routerul dvs. cu DD-WRT – Gânduri finale

Un router DD-WRT vă oferă un nivel fără precedent de control asupra conexiunii dvs. de internet. Acesta este motivul pentru care este important să știi cum să-ți bletezi routerul cu DD-WRT fără să-l faci. Atunci când urmați acest ghid sau aveți de-a face cu firmware-ul în general, asigurați-vă că citiți toate informațiile și faceți cercetarea înainte de a începe procesul de instalare. Și amintiți-vă, acesta este un proces de învățare. Este bine să vă luați timpul înainte de a obține acest lucru și este total acceptabil să cumpărați un router cu DD-WRT preinstalat.

Mult noroc!

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map