Cum să eliminați VPN-ul din PC-ul Windows – Ghid de dezinstalare

VPN este un instrument esențial atunci când vine vorba de păstrarea siguranței dvs. private și online. Cu toate acestea, uneori este posibil ca o VPN să nu funcționeze așa cum se intenționează. De asemenea, s-ar putea să simțiți că nu mai este nevoie să vă conectați la un server VPN ori de câte ori mergeți online. Indiferent care ar fi motivul, eliminarea VPN-ului de pe computer se poate dovedi uneori supărătoare. Acest lucru se datorează faptului că dezinstalarea unei VPN poate lăsa uneori în urmă jurnalele sau înregistrările legate de diferite activități din registru sau fișierele de sistem. Aici, vă vom arăta cum puteți scăpa de astfel de jurnalele sau înregistrările nedorite rămase pe mașina dvs. Procesul de dezinstalare a unui VPN este destul de similar cu cel al oricărui alt program, cu doar câțiva pași suplimentari.


Cum să eliminați VPN-ul din PC-ul Windows - Ghid de dezinstalare

Cum să eliminați VPN-ul din PC-ul Windows – Ghid de dezinstalare

Eliminați VPN-ul din PC-ul Windows – Primul pas

Înainte de a efectua procesul obișnuit de dezinstalare a unui program VPN, este important să vă dați seama de locația programului.

Pentru a afla locația programului dvs. VPN, trebuie să efectuați următorii pași:

 1. Apăsați combinația de taste „Ctrl + Shift + Esc” pentru a afișa fereastra Managerului de activități Windows.
 2. Localizați procesul VPN în fila „Procese”. Sortează toate procesele folosind antetul dat pentru nume și localizează VPN cu numele relevant și extensia „exe” la final.
 3. Faceți clic dreapta pe program și selectați opțiunea „Deschideți locația fișierului” pentru a afișa o fereastră care conține fișierul .exe VPN.
 4. Notă în jos sau copiază calea care apare în bara de adrese într-un fișier cu notepad.

Dezinstalați VPN de pe PC – Pasul al doilea

După ce ați localizat programul VPN, efectuați următorii pași pentru a-l dezinstala:

 1. Navigați la Panoul de control > Programe si caracteristici > Dezinstalați sau schimbați un program.
 2. Localizați VPN-ul relevant în listă și dezinstalați programul.

După dezinstalarea programului VPN, este posibil să localizați și să dezinstalați TAP Driver, care este un adaptor de rețea virtual pentru un client VPN. Pentru a localiza adaptorul de rețea virtual pentru VPN-ul dvs., trebuie să sortați lista programelor instalate într-o ordine alfabetică. Apoi, este posibil să vedeți un program care are un nume de genul „TAP-„VPN name here” ”pe listă. Odată găsit, faceți clic dreapta pe program și dezinstalați-l.

Dacă nu puteți localiza VPN-ul dvs. în lista software-ului instalat, mergeți la locația în care am găsit fișierul său .exe prin pașii menționați mai sus. Și localizați și rulați un fișier uninstall.exe.

După ce ați dezinstalat programul VPN și alte programe asociate acestuia, puteți reporni computerul pentru a termina procesul.

Până acum, ați făcut ceea ce 90% dintre oameni sunt capabili să facă atunci când dezinstalați un VPN. Cu toate acestea, pentru a vă asigura că nu rămân urme ale programului VPN dezinstalat pe computer, trebuie să continuați să citiți.

Cum să elimini complet înregistrările VPN de pe computer?

Reveniți la locația programului VPN pe care l-am descoperit mai devreme. Folosiți pașii menționați mai sus pentru localizarea programului, dacă este nevoie. Dacă nu puteți găsi locația acum, înseamnă că ați dezinstalat cu succes programul. Cu toate acestea, există câteva programe care lasă în urmă alte fișiere sau înregistrări nedorite. Astfel, este posibil să descoperiți ceva în locație.

Câteva VPN-uri tind să creeze fișiere jurnal care conțin informații, precum cele mai recente conexiuni VPN și adresa IP pe aparatul dvs. Pentru a vă asigura că nu mai rămân fișiere după dezinstalare, trebuie să căutați fișiere cu un nume similar. Aceste fișiere pot apărea în următoarele locuri:

 • Fișiere de program (x86)
 • Fișiere de program
 • Utilizatorii \\ AppData \ Local
 • Date despre program
 • Utilizatorii \\ AppData \ Roaming

Ștergeți toate acele fișiere pe care le găsiți legate de VPN. Când nu sunteți sigur, efectuați o căutare rapidă pe Google pentru a verifica dacă alții au găsit aceleași apariții în timpul dezinstalării respectivului VPN.

Verificați Registrul

Ca și alte programe software, clienții VPN tind să stocheze câteva setări în Registrul Windows. Prin urmare, pentru a fi sigur de dezinstalarea VPN, trebuie să accesați Registrul și să eliminați toate intrările relevante pe care le găsiți.

Este important să rețineți că ștergerea unei intrări greșite din Registru poate provoca pagube mari PC-ului. Prin urmare, trebuie să fiți prudent în timp ce ștergeți intrările. 

Deschideți Registrul și navigați la următoarele seturi: HKEY_LOCAL_MACHINE \ SOFTWARE și HKEY_CURRENT_USER \ SOFTWARE.

Căutați cu atenție ambele seturi de chei pentru a găsi orice legătură cu VPN. Pentru a fi extrem de sigur, puteți chiar șterge aceste taste, cu condiția să fiți complet sigur de funcția lor. Cu toate acestea, este recomandabil să faceți o căutare pe Google pentru a găsi informații relevante despre ceea ce ștergeți înainte de a șterge de fapt ceva.

Adaptori de rețea

Pentru a opera, clienții VPN setează adaptoare de rețea virtuală pentru alte programe de utilizat. Aceste adaptoare tind să rămână pe mașina dvs. după dezinstalarea clientului, ceea ce duce la un dezordine inutilă și care afectează setările rețelei în mod negativ.

Pentru a șterge astfel de adaptoare, efectuați următorii pași:

 1. Accesați Managerul de dispozitive și extindeți „Adaptori de rețea” pentru a vedea adaptoarele curente pe aparatul dvs. Un adaptor legat de VPN ar avea, în general, un nume legat de clientul VPN pe care l-ați dezinstalat.
 2. Faceți clic dreapta pe adaptor și selectați opțiunea Dezinstalare dispozitiv în cazul în care sunteți sigur că nu mai aveți nevoie de adaptor.

Cum să eliminați VPN-ul din PC-ul Windows – Gânduri finale

Sperăm că, ghidul de mai sus v-a oferit toate etapele necesare pe care trebuie să le urmați pentru a elimina complet VPN-ul de pe computerul dvs. Windows. Ați încercat să dezinstalați VPN de pe laptop utilizând aceste instrucțiuni? V-ați confruntat cu probleme? Spune-ne lăsând un comentariu mai jos.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map