Cum să opriți Google să vă urmărească

Internetul este o mare sursă de informații și cunoștințe. Cu toate acestea, cere un preț pentru promisiunea informațiilor valoroase. Acesta colectează informațiile pe măsură ce navigați pe web. De la căutări până la prezența dvs. pe social media, lăsați piese de fiecare dată când accesați web-ul. Companii precum Google și Facebook au acumulat o mulțime de informații valoroase ale utilizatorilor lor. Acest lucru a riscat confidențialitatea a milioane. Dar acum, lucrurile încep să se schimbe. Oamenii se întreabă acum cât de multe informații colectează și dau aceste terțe părți. Utilizatorii au devenit mai conștienți și vor să afle mai multe despre ce pot face pentru a-și proteja confidențialitatea online. Există câțiva pași pe care îi puteți face pentru a împiedica Google să vă urmărească, de exemplu.


Cum să opriți Google să vă urmărească

Cum să opriți Google să vă urmărească

Cum opresc Google să mă urmărească?

Google admite că stochează detaliile dvs. – căutările dvs., anunțuri cu clic, vizionate videoclipuri și multe alte lucruri. Google susține că face acest lucru pentru a vă îmbunătăți experiența. Cu toate acestea, câștigi ușurința de utilizare prin plata în termeni de confidențialitate.

Dacă sunteți un utilizator conștient de confidențialitate, puteți dezactiva funcțiile de urmărire. Accesați Google Activitatea mea.

După ce v-ați conectat, veți vedea exact cât de multe date despre dvs. au fost deja stocate. Vă salvează datele de pe mai multe dispozitive sincronizate împreună.

Cum dezactivați urmărirea Google

Pentru a împiedica urmărirea automată a Google, faceți clic pe pictograma meniu din partea dreaptă sus a ferestrei Activitatea mea. Selectați Controluri de activitate. După ce vei fi acolo, vei găsi șase segmente:

  • Web & Activitatea aplicației
  • Istoricul locațiilor
  • Informatie despre dispozitiv
  • Activitate vocală și audio
  • Istoricul căutărilor YouTube
  • Istoricul YouTube Watch

Dacă nu doriți ca Google să vă urmărească vreuna dintre activitățile dvs., dezactivați-o pe toate. Cu toate acestea, rețineți că acest lucru vă va împiedica să primiți sugestii de la Google.

Dacă doriți ca Google să nu vă urmărească temporar, puteți utiliza modul Incognito din browserul dvs. Chrome. Activitățile pe care le desfășori în Incognito vor rămâne private. Și după ce utilizați modul regulat al browserului dvs., Google va începe să vă urmărească din nou.

Cum scap de istoricul locațiilor mele?

Pentru a șterge istoricul locațiilor salvat de Google, accesați pagina cu istoricul locațiilor. Vi se va afișa o hartă a locației dvs. actuale. În colțul din dreapta jos, veți vedea pictograma ștergere. Faceți clic pe el pentru a șterge tot istoricul locațiilor.

Dezactivarea istoricului locațiilor

Funcția Istoricul locațiilor poate fi dezactivată din pagina Activitate mea. După ce se va face acest lucru, datele locației dvs. nu vor fi stocate. Deci, Google nu va afla despre locurile pe care le vizitați.  

Cum scap de istoricul locațiilor de pe dispozitivul meu Android?

  1. Deschideți setările Google pe dispozitivul Android.
  2. Selectați Locația și accesați Istoricul locațiilor Google.
  3. Puteți vedea un glisor acolo. Este activat implicit. Faceți clic pe el pentru a dezactiva.
  4. De asemenea, va exista o opțiune pentru a șterge istoricul locațiilor. Apasa pe el.

Acest lucru va șterge tot istoricul locațiilor anterioare și va opri dispozitivul dvs. să înregistreze informații despre locațiile viitoare.

Cum dezactivez vocea & Activitate audio?

Dacă nu știați deja, Google înregistrează vocea împreună cu sunetul. De asemenea, s-ar putea să înregistreze audio timp de câteva secunde înainte să faceți clic pe pictograma microfonului sau să spuneți „OK Google”. Aceasta înseamnă că telefonul tău îți poate asculta conversațiile tot timpul! În unele dispozitive, este imposibil să dezactivați funcția Ok Google. Dacă dispozitivul dvs. de telefon permite opțiunea funcției Google OK, puteți urma acești pași:

  1. Accesați Controlul activității
  2. Dezactivați Activitatea vocală și audio.

Acest lucru vă va întrerupe activitatea audio pe toate dispozitivele. Cu toate acestea, există mulți utilizatori care se plâng că, indiferent de ceea ce fac, funcția Ok Google nu va dispărea.

Verificați datele despre voce și audio

Acesta conține toate mesajele vocale și audio pe care le-ați folosit pentru a interacționa cu Google. De exemplu, dacă ați solicitat asistentului Google ceva, acesta va fi înregistrat aici. Accesați activitatea de voce și audio din Controlul activității și veți putea vedea toate datele dvs. stocate.

Rețineți că, uneori, dacă există zgomot de fundal sau microfonul este dezactivat, va apărea mesajul „Transcriptul nu este disponibil”.

Cum să ștergeți aceste date

Ștergeți înregistrări individuale

  1. Conectați-vă și mergeți la Voice & Activitate audio.
  2. Selectați elementul de șters și faceți clic pe Detalii.
  3. Faceți clic pe meniul din pictograma pop-up și selectați Ștergere.

Aceasta va șterge o înregistrare individuală.

Ștergeți toate datele

  1. Conectați-vă și mergeți la Voice & Activitate audio.
  2. În stânga sus, va exista o opțiune „Ștergeți activitatea după”. Apasa pe el.
  3. Accesați „Ștergeți după dată” și selectați Tot timpul.
  4. Faceți clic pe Ștergere.

Utilizați o rețea privată virtuală

Dacă vă îngrijorează faptul că Google știe atât de multe despre dvs., instalarea unei rețele virtuale private este cea mai bună opțiune. Un VPN vă păstrează istoricul de navigare privat și vă asigură activitățile online mai sigure. Conectându-vă la un server VPN, trebuie să ascundeți adresa dvs. IP și să criptați tot traficul de pe Internet. Iată care sunt cele mai bune servicii VPN pe care le puteți utiliza pentru a adăuga un strat suplimentar de securitate și confidențialitate la toate relațiile dvs. online. Pentru o recenzie mai detaliată și mai multe informații despre VPN, citiți această recenzie.

Mergeți offline

În cazul în care doriți să treceți complet offline, un site web elvețian vă poate ajuta să faceți exact asta. Deseat.me folosește protocolul OAuth al Google pentru a prelua toate conturile și a le șterge.

Accesați Deseat.me și introduceți adresa dvs. Gmail. Apoi, vi se va oferi o listă a tuturor conturilor legate de acea adresă și le puteți șterge.

Cum să opriți Google să vă urmărească – concluzie

Internetul ține o evidență a tuturor activităților tale. Există mai mulți giganti tehnologici care sunt după datele dvs. și au mai multe modalități de a obține informațiile dvs. prețioase. Dar nu este ca și cum nu poți face nimic în acest sens. Cu doar câteva modificări în setările dvs., vă puteți menține ascunse activitățile online. Urmați sfaturile date mai sus pentru a rămâne ascuns de Google.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map