Cum să te ștergi de pe Internet în 6 pași

De multe ori se întâmplă ca din puritatea curiozității să introduceți numele dvs. pe Google, doar pentru a verifica ce informații poartă despre dvs. pentru publicul larg. S-ar putea să fii oarecum surprins, dacă nu ești iritat să vezi că pe ecran sunt proiectate multe informații greșite sau învechite despre tine. Acest lucru poate trimite o mulțime de semnale greșite către potențiali angajatori dacă sunteți un vânător de locuri de muncă sau, de asemenea, altor persoane. Dar fiți avertizat că eliminarea completă de pe Internet nu este posibilă. Puteți minimiza amprentele online. Iată cum să te ștergi de pe Internet. 


Cum să vă ștergeți prezența online

Cum să te ștergi de pe Internet?

Ștergeți rețeaua socială, cumpărături, & Alte conturi de servicii online

Mai întâi faceți o listă cu toate rețelele sociale care vă poartă profilul. În cazul în care aveți profiluri pe site-uri relativ mai mici, cum ar fi Google+, Tumblr sau MySpace, în afară de cele mai mari, cum ar fi Twitter, Facebook, Instagram și LinkedIn, puteți elimina primele. Trebuie doar să localizați setările contului și să căutați opțiuni pentru a dezactiva, șterge sau închide contul. Aceasta este de obicei disponibilă în secțiunea de confidențialitate sau securitate. Folosiți următoarele link-uri pentru instrucțiuni detaliate despre ștergerea conturilor de social media.

  • Facebook
  • Stare de nervozitate
  • Instagram
  • Youtube
  • Snapchat

Dacă ștergerea contului devine imposibilă, schimbați informațiile contului prin inserarea de materiale împletite sau ceva complet aleatoriu. De asemenea, puteți utiliza servicii precum DeleteMe pentru a vă elimina de pe Internet.

Retrageți din site-uri care colectează date

Anumite companii de brokeraj de date colectează informații despre înțeles din orice activitate online. Apoi vând datele oricărei părți interesate care își face publicitatea produselor și intenționează să le vândă.

Încercați să localizați acești brokeri de date și vizitați fiecare site individual și obțineți numele dvs. șters dacă îl găsiți acolo. Puteți lua ajutorul unui serviciu precum DeleteMe, care va avea grijă de aceste lucruri pentru dvs. cu prețul unui abonament de un an. De asemenea, va verifica periodic pentru a vă asigura că numele dvs. nu au fost adăugate înapoi.

Eliminați-vă direct informațiile personale

În primul rând, contactați furnizorul de telefonie mobilă sau compania de telefonie pentru a vă asigura că nu sunteți înscris cu ei online. Dacă sunt listate, cereți-le să vă șteargă numele. În cazul în care doriți să eliminați ceva nedorit, trebuie să contactați administratorul individual al acestor site-uri.

Aruncați o privire la secțiunile Contacte sau Despre noi ale site-ului pentru a localiza persoana de contact sau accesați www.whois.com, căutând numele de domeniu cu care doriți să luați legătura pentru a obține informațiile. Cu toate acestea, operatorii de site-uri private nu au obligația legală de a vă șterge postările.

Așa că afirmați politicos de ce doriți ca informațiile să fie șterse și sperăm, acestea vor obliga. Dacă acționați ca Mossi, deși în Let’s Be Cops, nu vă așteptați la o cooperare prea mare!

Ștergeți toate informațiile personale

Dacă informații sensibile precum numărul unui cont bancar sau un număr de securitate socială au fost postate, în timp ce administratorul site-ului nu îl va șterge, poate fi trimisă o solicitare legală către Google din partea dvs. pentru același lucru. Atribuțiile legale ale Google sunt mai mari și pot lucra pentru ca aceste informații personale să fie șterse de pe un site oarecum încăpățânat. Totuși, acest lucru ar putea dura timp și nu există garanții ale succesului său. Este doar o opțiune pe care o puteți încerca și care poate funcționa dacă aveți noroc.

Eliminați rezultatele căutării învechite

Instrumentul Google pentru eliminarea adreselor URL este la îndemână pentru a șterge orice dovadă de informant jenant afișat pe Instant în trecut. De exemplu, aceasta ar putea fi o pagină web care să conțină informațiile dvs. personale pe care le-ați eliminat precum pagina personalului unui fost angajator, cu mult timp după ce ați părăsit locul.

La cererea dvs., aceștia au nevoie, dar când numele dvs. este Googled, pagina continuă să apară în rezultatele căutării. Acest lucru se întâmplă în ciuda faptului că atunci când faceți clic pe link, numele dvs. nu apare nicăieri. Aceasta implică faptul că versiunea veche a paginii este în cache undeva pe un server Google.

Aici instrumentul Google joacă un rol crucial. Trimiteți adresa URL către Google pentru actualizarea serverelor sale pentru a șterge rezultatul căutării care este în cache, astfel încât asocierea dvs. cu pagina să nu mai existe. Cu toate acestea, rețineți că Google nu oferă garanții că va elimina astfel de informații în cache. Merită încercat, totuși.

Eliminați conturile de e-mail

Acest lucru necesită o atenție atentă înainte de execuție, deoarece ștergerea unui ID de e-mail ar putea duce ulterior la probleme de comunicare. De asemenea, procesul de ștergere depinde și variază de tipul contului de e-mail. În primul rând, trebuie să vă conectați la contul dvs. și apoi să localizați opțiunile pentru ștergerea sau închiderea contului. Cu toate acestea, aceste conturi rămân deschise pentru o anumită perioadă de timp, ceea ce face posibilă reactivarea dacă doriți. Iată câteva ghiduri utile despre cum se șterg diverse conturi de e-mail.

  • Gmail
  • Yahoo
  • Hotmail
  • Live.com

Cum să te ștergi de pe Internet – Înfășurați

Lucrul de bază de reținut în timp ce încercați să dispară de pe Internet este că este un proces care consumă timp și nu poate fi finalizat într-o singură zi. Mai mult decât atât, vă împăcăm cu faptul că ștergerea definitivă nu este posibilă. Puteți încerca tot posibilul să eliminați o mare parte din datele dvs. personale, dar urmele vor continua să existe, indiferent de situație.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map