Cum să vă asigurați că o aplicație Android este sigură de instalat

Dintre numeroasele aplicații disponibile pentru descărcare pe Google Play Store, de unde știți care dintre acestea nu sunt virusuri? Există multe cazuri în care Google a eliminat aplicațiile de tip malware, deși până atunci acele aplicații au fost deja descărcate de un milion de ori. Asta înseamnă că afirmația Google Play Protect că este „sistemul de securitate care nu doarme niciodată” nu este suficient de puternică pentru a filtra malware? Să fim doar de acord că, mai degrabă decât în ​​funcție de antivirusul lor intern, este mai bine să adunați conștientizare pentru a vă apăra dispozitivul Android de mai multe surse noi de malware.


Cum să vă asigurați că o aplicație Android este sigură de instalat

Cum să vă asigurați că o aplicație Android este sigură de instalat

Cum se verifică dacă aplicația Android este sigură de utilizat

Cum vă împiedicați să cădeți prada acestor aplicații? Iată câteva indicatoare pentru a verifica dacă aplicația pe care urmează să o instalați este în siguranță:

În primul rând, cunoașteți-vă terminologia

Dispozitivele Android pot fi afectate de malware sau virus? Cunoașteți diferența dintre virus și malware? Practic, un malware, scurt pentru software-ul rău intenționat, așa cum indică numele este orice software conceput cu intenția rău intenționată de a se infiltra într-un dispozitiv și de a corupe fișierele sau programele existente..

Programul malware este un termen larg care acoperă mai multe forme – rootkit, spyware, viermi, adware, troieni și viruși – pentru a numi câteva. Un virus este un malware care poate deteriora un fișier replicându-se. În mod implicit, dispozitivele Android sunt protejate de viruși, dar sunt susceptibile la alte tipuri de malware. Acestea sunt cele mai afectate de descărcarea și instalarea aplicațiilor din surse nesigure.

Ce pagube pot provoca malware?

Programele malware pot accesa datele dvs. private și sensibile, cum ar fi fotografii, contacte, SMS, etc. Acestea vă pot urmări locația, vă pot fura parolele sau pot trimite mesaje furnizorilor de servicii premium. Istoricul căutării dvs. ar putea fi utilizat împotriva dvs., direcționându-vă cu anunțuri sau furtul informațiilor bancare și cardului de credit și efectuarea de achiziții pe numele dvs..

În ultimele timpuri, programele malware Fakedtoken și ExpensiveWall au furat informații despre cardul de credit, prezentându-se ca furnizori de servicii false. Au fost descărcate pe milioane de smartphone-uri și tablete Android prin instalarea aplicațiilor de pe site-uri de încredere. Aplicații malware dăunătoare, cum ar fi Android / ztorg și Android / deng, au fost detectate fișiere în aplicație com.android.provision.confirm și org.rain.ball.update.

Trebuie să fiți conștienți de potențialele perturbări pe care malware le poate provoca dispozitivului dvs. cu reclame nedorite sau prin compromiterea datelor personale.

Cum să vă păstrați dispozitivul în siguranță

Acum, ați stabilit că majoritatea programelor malware intră pe mobil prin instalarea aplicațiilor. Este posibil să vă abțineți de la descărcarea oricărei aplicații? Nu chiar. În schimb, puteți face câteva măsuri de precauție.

Fă-ți tema

Înainte de a descărca o aplicație, parcurgeți toate informațiile pe care le puteți aduna despre aceasta. Verificați dacă aplicația este una autentică sau falsă. Fiți informați despre noutățile recente legate de tehnologie.

Pentru a ști dacă o aplicație este autentică, aruncați o privire la istoricul dezvoltatorului. Puteți pur și simplu Google aplicația care dezvoltă numele companiei sau site-ul web și să căutați orice aplicații anterioare pe care le-au lansat. Verificați informațiile disponibile și, în cele mai multe cazuri, succesele anterioare vorbesc de la sine.

Aplicațiile false tind, de asemenea, să ofere oferte incredibile și reduceri nemaiauzite. Observați ortografia din titlul aplicației sau căutați erori gramaticale în descrierea sau eșantioanele sale. Dacă vedeți, atunci acestea ar trebui să servească drept steaguri roșii.

Mulți oameni își lasă recenzia și feedback-ul pe Play Store, iar unele aplicații insistă asupra evaluării. Un număr mai mare de descărcări poate însemna, de asemenea, că aplicația este legitimă. Urmărind recenziile utilizatorilor care au descărcat aplicația, puteți ști dacă există probleme tehnice în software. De asemenea, dacă aplicația este falsă, nu va primi niciun răspuns la reclamațiile utilizatorilor de la finalul dezvoltatorului. Chiar și tastaturile terțe cu aspect nevinovat pot fi periculoase de utilizat.

Utilizați fila „citiți mai multe” din magazinul Google Play. Data lansării și ultima actualizare poate fi găsită aici. Aplicațiile false sunt instalate în principal pe site-uri terțe. Așadar, evitați descărcarea din aceste magazine.

Stai departe de magazinele de aplicații terțe

Magazinele de aplicații terțe pot părea o alternativă mai bună la magazinul Google Play pentru nevoile dvs. bugetare, dar este o mișcare riscantă pentru a vă încrede în aplicațiile disponibile.

Aplicații și escrocherii false care oferă reduceri nebunești și funcții bonus gratuite și altele asemenea se deghizează ca fiind cele mai bune oferte disponibile. Aceste aplicații, infectate cu malware, atunci când sunt instalate pe dispozitivul dvs., pot deteriora fișierele și corup software-ul sistemului. O aplicație aparent inocentă, precum o aplicație de jocuri, ar putea găzdui un malware care poate extrage informații de conectare pentru aplicațiile de comerț electronic sau bancare instalate pe dispozitiv. S-ar putea să deveniți o victimă a furtului de identitate.

Decizia de a instala dintr-un magazin de aplicații terță parte nu este altceva decât să predea toate parolele hackerilor, făcându-le munca mai ușoară. Există măsuri de securitate aplicate pe telefonul dvs., tocmai pentru momentele de genul acesta, dar atunci când alegeți să le înlocuiți, vă puneți în pericol.  

În cazul în care o anumită aplicație nu este disponibilă în magazinul Google Play local, pur și simplu folosiți acest ghid pentru a schimba regiunea Play Store.

Înțelegeți permisiunile aplicației

Vorbind despre măsurile de securitate de pe dispozitivul dvs., puteți găsi permisiunile aplicației în fila setări. Accesați setările, căutați „permisiunile aplicației”. Aceste setări pot verifica dacă site-ul de pe care este descărcată aplicația este sigur sau dacă aplicația reprezintă o amenințare. Puteți seta, de asemenea, permisiuni specifice pentru fiecare aplicație.

Pe Google Play, derulați în jos până la detaliile dezvoltatorului și verificați permisiunile aplicației. Unele aplicații au nevoie de acces la locația dvs., de exemplu, o aplicație de rezervare a taxelor. Este posibil ca o aplicație de editare a fotografiilor să aibă nevoie de permisiunea de a vă accesa camera, dar aveți grijă de cererile de permisiuni care nu au legătură cu scopul aplicației, precum dacă aveți nevoie să acordați acces la date sensibile, cum ar fi parole și informații de conectare.

Doar nu faceți clic orb pe butonul de instalare fără a înțelege clar ce sunteți de acord.

Luati masuri suplimentare

Dacă toate acestea par prea multe, puteți lua ajutorul unui software antivirus de încredere. Există multe aplicații de siguranță mobil verificate și verificate disponibile în magazinul Google Play. Optați pentru un antivirus care oferă scanări pre-instalare și post-instalare – în acest fel puteți afla despre aplicație înainte de instalare și, de asemenea, puteți scăpa de orice malware existent pe dispozitivul dvs..

Nu trebuie să vă preocupați de fiecare dată când trebuie să descărcați o aplicație nouă, trebuie doar să utilizați o aplicație de securitate Android perfectă pentru a vă proteja dispozitivul de aplicațiile care vă infectează dispozitivul cu malware.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map