Cum să vă protejați contul de Facebook împotriva hackerilor

Cum să împiedicați hackerii și infractorii cibernetici să vă fure contul de Facebook? Facebook este în mod evident cea mai bună alegere când vine vorba de social media. Dar pentru atâția alți oameni, ei o accesează în fiecare zi de pe telefonul mobil, computerul de birou, stația de lucru la birou sau laptopul, părăsind deseori pagina fără a face eforturi să se deconecteze. Nu e bine! Nu fiți unul dintre acești oameni! Făcând acest lucru, invitați de fapt atacul de hackeri, ceea ce poate duce la consecințe nefaste pe termen lung. Iată ce trebuie să faceți pentru a vă proteja contul de Facebook împotriva hackerilor. Primul pas este să te deconectezi de fiecare dată fără a eșua după navigarea pe pagina ta de Facebook. Cu toate acestea, în cazul în care dispozitivul este furat, acesta devine cu totul altceva.


Cum să vă protejați contul de Facebook împotriva hackerilor

Cum să vă protejați contul de Facebook împotriva hackerilor

Aveți întotdeauna o parolă puternică

Se spune că orice parolă care combină alfabetele, simbolurile, numerele și un nume neobișnuit este puternică. De asemenea, asigurați-vă că este complet diferit de parolele pe care le aveți pentru alte conturi online precum Gmail, Hotmail, bloguri și hosting. Acest lucru ar însemna să creăm primul obstacol pentru un hacker probabil și să-l împiedică să-ți acceseze contul, indiferent de câte permutări și combinații ar putea încerca. Puteți crea cu ușurință o parolă puternică, întâmplătoare, folosind acest instrument online gratuit. 

Schimbă-ți parola periodic

Indiferent dacă este contul dvs. bancar, e-mail sau social media, asigurați-vă că vă schimbați periodic parolele în acest cont. În timp ce o dată la 6 luni ar trebui să fie suficient, cu atât este mai mic timpul între fiecare schimbare. De asemenea, nu folosiți niciodată aceeași parolă pentru mai multe conturi. Dacă un hacker compromite un cont, acesta poate avea acces și la toate celelalte date sensibile.

Confirmați numărul dvs. de telefon personal

Când confirmați numărul dvs. de telefon personal, veți îmbunătăți automat securitatea contului dvs. de Facebook. Acest lucru vă asigură că, chiar dacă uitați sau pierdeți parola, o nouă vă poate fi trimisă prin SMS. Pentru a confirma numărul de telefon mobil, accesați mai întâi setările contului, localizați mobilul, apoi faceți clic pe pictograma pentru a adăuga un telefon, apoi introduceți numărul de telefon..

După aceasta, selectați țara în care locuiți, de asemenea, transportatorul dvs. mobil. Vi se va cere să trimiteți un SMS la numărul dat. După ce faceți acest lucru, veți primi un cod prin SMS care trebuie introdus în coloana relevantă. Numărul dvs. de telefon mobil este acum înregistrat oficial pe Facebook, care poate fi utilizat ulterior pentru reactivarea contului.

Navigarea sigură este vitală

Pentru a vă asigura că activitățile de navigare pe Facebook sunt sigure, porniți opțiunea pentru navigare sigură. După ce faceți acest lucru, veți limita automat toate aplicațiile externe integrate cu Facebook de accesarea oricăror informații personale fără aprobarea sau cunoștințele dvs. și de a face rău.

Aprobări de conectare pentru a fi activate

Facebook oferă aprobări de conectare, o caracteristică extinsă pentru securitate care necesită introducerea unui cod de securitate de fiecare dată când accesați contul dvs. Facebook folosind un dispozitiv nerecunoscut.

Pentru a activa aprobările de conectare, accesați Setările contului > Securitate, căutați aprobări de conectare și faceți clic pe butonul Editați. Bifați caseta de selectare pentru a activa.

O fereastră pop-up va apărea cu descrieri ale aprobărilor de autentificare, faceți clic pe butonul Set up Now pentru a continua. Facebook vă va trimite automat un cod prin SMS. Introduceți acest cod în caseta dată și faceți clic pe Trimiteți codul.

Deconectați sesiunile anterioare

Un avantaj suplimentar pe care Facebook îl oferă este faptul că vă informează despre toate sesiunile active efectuate anterior, sursele de conectare și dispozitivele utilizate pentru a avea acces la contul dvs. de Facebook. Pentru a deconecta sesiunile anterioare, accesați pagina de securitate și localizați sesiunile active. Apoi faceți clic pe pictograma de editare pentru a obține o listă completă a tuturor sesiunilor active anterioare și actuale. Trebuie doar să faceți clic pe link-ul Activitate finală pentru a ucide sau șterge toate activitățile efectuate de pe alte dispozitive.

Activarea navigării private

Când activați opțiunea de navigare privată din toate browserele, vă sporiți securitatea contului Facebook. Acest lucru se datorează faptului că activitatea dvs. nu este înregistrată în istoricul de navigare. Iată cum puteți activa sau dezactiva navigarea privată în funcție de browserul preferat.

 • FireFox
 • Crom
 • Safari

Abține-te de la a utiliza opțiunea Keep-me-logged-in

Debifează caseta de selectare ține-mă-logat-in pe pagina de logare a contului tău de Facebook, eliminând marcajul de bifă existent. Autentificați-vă de fiecare dată când accesați pagina dvs. de Facebook și vi se va cere să introduceți codul de email și parola de fiecare dată. Acest lucru vă împiedică să vă uitați ușor parola.

Evitați sau ignorați legăturile spam

Facebook vede serios spamul și depune întotdeauna un efort pentru îmbunătățirea caracteristicilor sale pentru a-și proteja membrii împotriva victimelor înșelătoriei online, precum înșelătorii de bani, prin cereri indirecte sau directe făcute prin chaturi și mesaje Facebook; linkuri de tip phishing care vă conduc către site-uri web suspecte sau false și link-uri rău intenționate, concepute pentru a accesa informațiile personale și confidențiale sau pentru a vă dăuna dispozitivului. Se observă, de asemenea, că e-mailurile trimise de pe Facebook sunt de fapt de pe site-urile de tip phishing care au fost create pentru escrocherie.

Prin urmare, este recomandabil să nu faceți clic niciodată pe vreun link care să trezească cea mai slabă suspiciune, chiar dacă provine de la cineva cunoscut. Când primiți astfel de legături, contactați întotdeauna persoana în cauză pentru a confirma dacă a trimis efectiv acea legătură. De obicei expeditorul nu are cunoștințe despre transmiterea acestor legături sub numele său. De asemenea, asigurați-vă că nu vă împărtășiți niciodată numele de utilizator sau parolele cu nimeni, în special site-urile web și aspectele suspecte.

De asemenea, autentificarea dvs. trebuie să fie doar pe www.facebook.com și nu de pe orice alt site web sau link, cu excepția cazului în care accesarea se face prin aplicația Facebook. Actualizarea browserului în mod constant la cele mai recente versiuni asigură securitatea browserului și detectarea promptă a site-urilor suspectate de phishing.

Hotspot-uri Wifi publice

Hackerii vizează în mod constant hotspot-urile WiFi publice publice pentru a pirata în social media, e-mail și conturile bancare ale utilizatorilor neobservate. Acest lucru se datorează faptului că aceste puncte de rețea WiFi sunt, din păcate, foarte vulnerabile la atacurile cibernetice din cauza măsurilor de securitate slabe. Ori de câte ori vă conectați la un hotspot WiFi public, asigurați-vă că utilizați VPN. Pentru mai multe informații despre rețelele private virtuale, consultați cel mai bun serviciu VPN din ghidul nostru din 2017.

Protejați-vă contul de Facebook de hackeri – Concluzie

Nu în ultimul rând, deconectați-vă după ce ați vizitat pagina de Facebook de fiecare dată. Aceasta este marea finală a tuturor activităților Facebook. Asigurați-vă că vă deconectați zilnic din toate conturile dvs. de socializare. Este adevărat că trebuie să te autentifici de fiecare dată; depinde doar de cât de îngrijorat sunteți în acest sens. Este apelul tău!

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map