Cum să vă protejați portofelul BitCoin

În trecutul recent, lumea a fost martorul a numeroase amenințări la adresa securității, în special în ceea ce privește protecția electronică a datelor și transferurile de bani aferente tranzacțiilor comerciale. Termeni precum furtul informatic și ransomware-ul nu mai sunt străini. Cu criptomonedele, cum ar fi bitcoin-urile în cursul graficelor de popularitate, în plus, iată cum vă puteți proteja portofelul Bitcoin.


Cum să vă securizați portofelul BitCoin

Cum să vă protejați portofelul BitCoin

Cât de sigur este Bitcoin?

Bitcoin până acum s-a dovedit a fi cea mai sigură monedă virtuală. Dar nici atunci nu a fost scutit de cota sa de atacuri cibernetice. Bitstamp a apărut recent în știre, când au fost puse în valoare de 19.000 BTC după ce portofelele virtuale ale schimbului au fost compromise. Aceasta a reprezentat o pierdere netă de aproximativ 5 milioane de dolari. Trojan, Pony Loader 2.0 este capabil să identifice și să fure din portofelele care sunt stocate în sistemele infectate. A furat și alte criptomonede, precum Litecoin.

De ce se întâmplă asta în mod repetat? Întrucât tranzacțiile bitcoin se întâmplă ca fiind ireversibile, nicio autoritate oficială care poate acționa ca intermediar nu le poate anula. Aceasta presupune o semnificație specială, deoarece părțile de cumpărare și vânzare sunt necunoscute între ele, iar inversarea se poate întâmpla doar în cazul unei erori. Mai mult, autoritățile nu au capacitatea de a urmări bitcoinele furate, în ciuda a numeroase tehnici aplicate pentru a le urmări.

În plus, deși utilizatorii Bitcoin rămân anonimi prin intermediul adreselor private Bitcoin create pentru fiecare portofel virtual individual, toate tranzacțiile sunt făcute publice pentru ca oricine să vadă lista de tranzacții aparținând unei adrese. Acest lucru necesită măsuri de precauție suplimentare care cresc confidențialitatea prin ascunderea adresei IP a computerului cu un instrument precum VPN sau Tor.

Protejarea portofelului dvs. Bitcoin

Când începeți să vă protejați portofelul Bitcoin, creșteți de fapt securitatea atunci când plătiți cu moneda. Aceasta vă permite atât să vă protejați identitatea, cât și, desigur, portofelul împotriva potențialului furt informatic.

1. Clientul Bitcoin versatil cu mai multe fațete

Pentru a vă îmbunătăți confidențialitatea, precum și pentru a vă ascunde adresa IP, utilizând un client Bitcoin care vă permite să modificați sau să schimbați o nouă adresă cu fiecare tranzacție. De asemenea, se recomandă separarea tranzacțiilor în portofele numeroase, pe baza importanței acestora. Procedura recomandată este menținerea unui portofel pentru tranzacțiile zilnice de sume relativ mai mici, care pot fi completate de fiecare dată când este necesar.

2. Protecția identității 

Fii extrem de atent când împărtășești informații despre tranzacții în spații publice precum Net. În caz contrar, este posibil să riscați să vă dezvăluiți din greșeală identitatea și adresa Bitcoin. Acest lucru ar putea duce la unele rezultate dezastruoase, așa cum s-a văzut anterior. 

3. Utilizați o parolă puternică

Asigurați-vă că utilizați o parolă puternică aleatorie. Nu folosiți aceeași parolă pe mai multe platforme. Dacă o faceți, s-ar putea să puneți toate conturile online în pericol în cazul în care hack-ul infracțional al criminalilor informatici într-unul dintre ei. Puteți crea cu ușurință o parolă aleatorie puternică folosind acest instrument.

4. Serviciu de escrow

Serviciul de escrow este util dacă cumpărați sau vindeți ceva de la cineva pe care nu îl cunoașteți. Cel care plătește trebuie să-și trimită bitcoin-urile la serviciul de escrow, în așteptarea obținerii articolului pe care îl cumpără. Între timp, vânzătorul știe că banii săi sunt în siguranță în contul escrow și remit elementul convenit mai devreme. La primirea mărfii, cumpărătorul notifică serviciul escrow pentru a efectua plata finală.

5. Backup portofel virtual

În ceea ce privește stocarea fizică, respectați-vă normele stipulate de orice politică de backup importantă. Continuați actualizarea frecvent, utilizați locații și suporturi diferite, păstrându-le întotdeauna criptate. Prin criptare, veți asigura siguranța.

6. Criptați portofelul

Criptarea portofelului este absolut esențială, în special atunci când îl depozitați online. Cheia de bază a siguranței este să ai o parolă foarte puternică și neobișnuită. Utilizați în mod corespunzător instrumente precum DESlock + pentru criptarea fișierelor care conțin toate informațiile sensibile. Este și mai bine să criptați întregul spațiu sau sistem pentru utilizatori care conține fișierele.

Dacă nu credeți că informațiile pot fi preluate de la dvs., trebuie doar să vizionați filmul Blackhat!

7. Autentificarea cu doi factori este o necesitate

Când utilizați servicii de stocare online, este important să analizați în mod critic avantajele și contra celor care sunt cu adevărat de încredere înainte de a selecta unul. Dar chiar și atunci, trebuie să vă amintiți că niciun serviciu de stocare online nu este absolut nepriceput, iar furnizorul de servicii ar putea dezvolta un călcâi Achile și să se facă piratat, având în vedere super-înțelepciunea hackerilor profesioniști și a tâlharilor din cyberspațiu, care guvernează drumul în zilele noastre..

Autentificarea în doi factori solicită o parolă unică pentru fiecare tranzacție pe care o faceți și aceasta este trimisă dispozitivului dvs. mobil. Odată ce aceasta este furnizată de la sfârșitul dvs., atunci numai tranzacția trece.

8. Nu folosiți portofele pe dispozitivele dvs. mobile: 

Dispozitivele mobile pot fi cu siguranță convenabile, dar sunt extrem de vulnerabile și la hackeri. Astfel, este prudent să evitați utilizarea acestora. Acest lucru este și mai relevant în cazurile în care sume mari de bani sunt transferate fie pentru cumpărare, fie pentru vânzare. Tranzacția poate fi compromisă sau pierdută. În astfel de cazuri, este mai sigur să vă păstrați portofelul pe ceva care nu este conectat la Web.

9. Folosiți VPN pentru adăugarea securității

Conectarea la o rețea privată virtuală, mai cunoscută sub numele de VPN, vă permite să criptați în siguranță tot traficul. Acest lucru înseamnă că tot traficul dvs. va trece printr-un tunel privat, ferindu-vă de datele sensibile departe de potențialii ochi indurerați. Pentru mai multe informații despre ce servicii VPN sunt cele mai bune de utilizat cu BitCoin, nu ezitați să citiți ghidul nostru de revizuire VPN aprofundat.

10. Adrese cu mai multe semnături

Aceste adrese sunt potrivite pentru tranzacții corporative sau de înaltă securitate și folosesc mai multe chei care sunt stocate pe echipamente separate, monitorizate și echipate doar de personal autorizat. În acest fel, munca unui hacker devine mult mai dificilă, deoarece va trebui să compromită toate echipamentele pe care sunt stocate cheile pentru a prinde Bitcoins.

Actualizarea sistemelor în mod regulat și eliminarea portofelului virtual dacă nu îl utilizați, sunt alte două moduri de a vă proteja portofelul.

Cum să vă protejați portofelul Bitcoin – concluzie

Ca în cazul oricărui alt serviciu pe care îl utilizați online, există un anumit element de risc atunci când efectuați tranzacții cu portofelul Bitcoin. Cu toate acestea, atâta timp cât luați măsurile de precauție necesare, nu există niciun motiv pentru care să nu profitați la maxim acest tip de criptomonedă sigur.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map