Cum să vă transformați computerul Windows sau Mac într-un router virtual

Ați fost vreodată într-o cameră din casa dvs., unde Wi-Fi pur și simplu nu poate să ajungă pe dispozitivul dvs.? În loc să stai chiar sub router, știai că poți converti computerul sau Mac-ul în routere virtuale? Acest criteriu are o mulțime de avantaje la sfârșitul liniei. În acest ghid, voi arăta cum să partajați o conexiune Wi-Fi de pe computerul dvs. Windows și Macintosh și ce beneficiați exact de asta.


Cum să partajați conexiunea Wi-Fi pe PC și Mac

Cum să faceți Mac-ul dvs. un router virtual

Utilizarea conexiunii la internet a Mac este ca și cum te conectezi direct la orice alt router. Puteți transforma Mac-ul dvs. într-un hotspot unde toate dispozitivele de acasă se pot conecta. Cu un nume de utilizator și parolă, conexiunea la internet partajată este ca oricare alta în hoteluri, cafenele și chiar în rețeaua de domiciliu.

Mac este bine cunoscut pentru a limita acțiunile utilizatorilor lor. În acest caz, vă puteți conecta la o rețea Wi-Fi și găzdui un hotspot simultan. Prin urmare, aceasta ne oferă două metode pentru a partaja conexiunea la internet a Mac. Verificați-le mai jos:

Ethernet

  1. Conectați cablul ethernet la Mac
  2. Lansați „Preferințe de sistem” din meniul  Apple sau apăsați pictograma de pe ecran.Preferințe de sistem
  3. Faceți clic pe „Distribuire”Faceți clic pe Distribuire
  4. Faceți clic pe „Internet Sharing” din meniul din stânga
  5. Selectați meniul derulant de lângă „Partajați conexiunea dvs. din” și alegeți „Ethernet”
  6. Alături de „Pentru computerele care folosesc:” bifați caseta de lângă „Wi-Fi” sau „AirPort” (numele depinde de OS X 10.8+ 10.6)internet sharing-mac
  7. Apoi, faceți clic pe „Opțiuni Wi-Fi” și denumiți rețeaua.
  8. Completați detaliile necesare.Completați detaliile WiFi
  9. Faceți clic pe „OK” și confirmați că doriți să începeți partajarea pe internet

Activați accesul la Internet de pe un Mac

Adaptor Wi-FI

Când îți primești un adaptor de rețea fără fir, vei putea partaja Wi-Fi-ul Mac-ului tău la fel ca orice alt dispozitiv. Aceasta permite unui dispozitiv de rețea să primească conexiunea la internet, iar celălalt să-l partajeze. Spre deosebire de atunci când Mac operează de unul singur. Dacă doriți, Amazon oferă o mulțime de aceste dispozitive în magazinul lor. Verifica asta Adaptor de rețea Wi-Fi și odată obținut, urmați aceste instrucțiuni:

  1. Conectați adaptorul Wi-Fi la Mac.
  2. Accesați „Preferințe de sistem”.Preferințe de sistem
  3. Selectați „Distribuire”Faceți clic pe Distribuire
  4. Alegeți „Internet Sharing” din meniu.
  5. Întoarceți-vă la „Partajați conexiunea dvs. din:” și alegeți „Wi-FI”.
  6. Acum, următorul „Către computere care utilizează:” selectați „AirPort”.internet sharing-mac
  7. Apoi, apăsați pe „Opțiuni Wi-Fi” și completați detaliile.
   Completați detaliile WiFi
  8. Faceți clic pe „OK” și selectați Start.

Activați accesul la Internet de pe un Mac

Ați terminat. Mac-ul dvs. transmite acum un semnal wireless care poate fi luat de orice alte dispozitive wi-fi activate.

Partajează Wi-Fi Hotspot prin PC-ul Windows

Puteți transforma computerul Windows într-un hotspot wireless cu doar câteva clicuri aici și acolo. Cu toate acestea, ceea ce diferă de Mac este că, datorită unui adaptor Wi-Fi Windows 10, puteți crea un hotspot Wi-Fi în timp ce vă conectați la o altă rețea Wi-Fi, partajând o conexiune Wi-Fi peste alta. Iată cum puteți face acest lucru:

 1. Pe computer, accesați Setări apăsând Windows + I de pe tastatură.
 2. Faceți clic pe „Rețea & Internet.”Setări Windows
 3. După ce se deschide, în partea stângă jos a ecranului, apăsați Mobile Hotspot.Windows Mobile Hotspot
 4. Acum mergeți în secțiunea din dreapta a ecranului și porniți „Partajați conexiunea mea la Internet cu alte dispozitive”.
 5. Apoi Faceți clic pe Editare.Faceți clic pe Editați Wi-Fi
 6. În fereastra Edit, tastați orice nume de rețea și parola pe care doriți să o utilizați, apoi faceți clic pe „OK”.Inserați detaliile conexiunii
 7. Acum sunteți gata să folosiți laptopul ca router virtual.

Beneficiile partajării conexiunii Wi-Fi prin Mac / PC

Așa cum am menționat anterior, transformarea laptopului într-un hotspot virtual vă poate ușura experiența pe internet. Pur și simplu veți rezolva o mulțime de probleme prin care ați trecut și, eventual, veți economisi o plată suplimentară pe parcurs. Permiteți-mi să explic mai multe.

Extensor Wi-Fi

Când stai într-o cameră departe de router, conexiunea la internet devine mai lentă sau nu se afișează pe dispozitivele tale. Am fost acolo și am stat de atâtea ori stând chiar sub locația routerului meu. Cu toate acestea, pentru cei cărora le place să navigheze și să depășească conținut internet pe dispozitivele și filele lor mobile, ca să nu mai vorbim de dispozitivele de streaming la TV, atunci sunteți în noroc.

Tot ce trebuie să faceți este să transformați computerul / Mac-ul într-un router virtual, așezându-l într-o distanță uniformă între dvs. și routerul de acasă. Aceasta vă va extinde gama Wi-Fi fără a scădea viteza conexiunii. În plus, veți economisi atât de mulți bani și timp în configurarea unui extender Wi-Fi efectiv acasă.

Acest lucru funcționează și în hoteluri și cafenele. Unele rețele publice permit utilizarea unui dispozitiv pe cont. Dacă vă aflați într-o cameră de hotel, rețeaua dvs. ar putea fi departe de dispozitivul pe care îl utilizați sau pur și simplu trebuie să utilizați un dispozitiv pentru rezervarea camerei. Așadar, dacă transformați laptopul într-un router virtual, veți beneficia de rețeaua hotelului de pe toate dispozitivele pe care le aveți disponibile. Este destul de la îndemână nu credeți?

Păstrarea Wi-Fi la tine

În zilele noastre, orice invitat care vă vizitează casa solicită parola Wi-Fi înainte de a emite chiar un „salut”. Unii oameni sunt frustrați de faptul că nu doresc ca nimeni să pândească în jurul zonei de rețea pentru acces gratuit la conexiune.

Soluția este acum în înțelegerea ta. Nu trebuie să partajați parola rețelei cu nimeni. Pur și simplu, dă-le conexiunea virtuală pe care ai creat-o deja pe PC sau Mac și asta este. Puteți dezactiva această opțiune și puteți modifica parola oricând doriți, păstrându-vă rețeaua privată pe care să o utilizați.

Partajați o conexiune VPN

Pentru mine, cel mai important instrument de utilizat în timp ce accesați internetul este un VPN. Acest serviciu criptează traficul dvs. și vă protejează datele private de la recoltarea de către străini, cunoscute cel mai adesea ca hackeri și cibernetici. Când acționați pe o conexiune VPN, vă veți ascunde adresa IP. Prin urmare, puteți naviga pe internet fără a fi monitorizat de ISP-ul sau de guvern.

Nu numai că, ci atunci când sunteți conectat la un VPN, veți obține restricțiile regionale. Aceasta înseamnă că puteți accesa canale și site-uri web geore-restricționate, indiferent de locul unde puteți fi pe hartă.

Încă un lucru, furnizorii VPN vă oferă un număr limitat de dispozitive pentru a vă conecta sub un abonament. in orice caz, partajarea unei conexiuni VPN fie pentru Mac sau PC ridică numărul la infinit. Toate dispozitivele conectate vor atinge o conexiune VPN, astfel toate au Wi-Fi criptat.

Configurarea unei rețele virtuale cu un VPN face toate etapele pe care le-ați făcut înainte de activarea clientului VPN pe computer sau Mac. Deci, dacă doriți să partajați o conexiune VPN pe Macintosh, înregistrați-vă cu un furnizor VPN, descărcați aplicația VPN pe Mac și urmați Proces de conectare pentru distribuirea Mac.

Același lucru este valabil și pentru metoda PC. Activați aplicația VPN și conectați-vă la un server la alegere. După aceea, parcurgeți instrucțiunile pentru Partajare Wi-Fi Windows.

Cu acest lucru, iată care sunt furnizorii de VPN de top pe care îi puteți utiliza pentru a proteja toate dispozitivele conectate la rețeaua virtuală.

Cum să vă transformați calculatorul / Mac în routere virtuale – rezumarea

Există momente în care rețeaua Wi-Fi pur și simplu nu vă poate oferi conexiunea la internet de care aveți nevoie. Fie că este departe de dispozitivele tale sau pur și simplu permite un anumit număr de conexiuni, schimbarea computerului / Macului în routere virtuale este soluția. Nu vă limitați la intervalul pe care routerul vă aplică și, cu siguranță, nu vă bazați pe conexiunea simultană pe care o acordă VPN. Gândiți-vă în afara casetei și bucurați-vă de internet la maxim.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map