De ce este riscant să folosești WiFi-ul hotelului și cum să fii în siguranță

Hotelul este WiFi în siguranță? WiFi-ul hotelului este sigur de utilizat? Dacă sunteți conștienți de confidențialitate, știți că nu este sigur să vă conectați la o rețea Wi-Fi publică, așa cum ar putea fi pusă la dispoziția hackerilor. În timp ce un hotel de renume nu va încerca niciodată să vă fure datele, ar putea exista un hacker care stabilește un hotspot Wi-Fi fals și îl numește „Hotel WiFi”. Dacă vă conectați la ei, ei pot vedea toate datele pe care le trimiteți și primiți în acea rețea.


De ce este riscant să folosești WiFi-ul hotelului și cum să fii în siguranță

De ce este riscant să folosești WiFi-ul hotelului și cum să fii în siguranță

Hotelul WiFi este sigur și sigur?

Folosirea unui VPN vă poate proteja de acest tip de atac, dar nu mulți invitați folosesc VPN-uri, ceea ce face ca acest atac să fie eficient și hackerul să poată avea acces la parolele de e-mail, la parolele de social media și chiar la informațiile bancare și la cardul de credit..

Un hacker poate lăsa, de asemenea, un virus pe computer prin intermediul acestei rețele. Și dacă hackerul este într-adevăr bun, pot utiliza această metodă pentru a hack în sistemul de securitate al hotelului și pentru a fura detaliile oaspeților. Dacă sunteți călător, acestea sunt informații înfricoșătoare.

De ce să utilizați WiFi-ul hotelului?

Conectarea folosind datele dvs. mobile 4G poate fi foarte costisitoare, mai ales dacă călătoriți. Călătorii în general caută modalități de a salva câteva MB oriunde ar putea, ceea ce face ca Wi-Fi-ul hotelului să fie o afacere atractivă. Dacă nu sunteți prudent, tarifele dvs. de date mobile pot fi în sute de dolari. Acesta este motivul pentru care utilizarea Wi-Fi a hotelului devine o compulsie pentru majoritatea călătorilor.

Există mai multe motive pentru care s-ar putea să doriți să rămâneți conectat pe internet chiar și în timp ce faceți vacanță. Dacă sunteți într-o călătorie de afaceri, este absolut necesar să utilizați netul. Și chiar dacă sunteți în călătoria dvs. personală, ați dori să utilizați hărți pentru a găsi direcții, social media pentru a partaja fotografii și chiar pentru a traduce dacă sunteți într-o altă țară. Și toate acestea nu se pot face cu datele dvs. mobile.

Cele 4 pericole de utilizare a WiFi WiFi la hotel

Când utilizați un Wi-Fi al hotelului, acestea sunt posibilele atacuri cu care vă puteți confrunta.

 • Atac de redare: Cu acest atac, hackerul reface sesiunea de autentificare a utilizatorului. În acest fel, ei pot obține acces la rețea și obține informațiile private ale victimei lor.
 • Atac de depărtare Așa cum am discutat anterior, în acest atac, hackerul poate crea o rețea pentru a atrage victima. Dacă victima se alătură rețelei, datele lor vor fi compromise.
 • Atac de analiză a traficului: În acest atac, hackerul este capabil să spioneze rețeaua hotelieră și să vadă datele care sunt transmise pe acesta.
 • Dicționar attack: În acest atac, hackerul încearcă să folosească cuvinte de dicționar pentru a ghici parola rețelei. Ea implică metoda forței brute prin aplicarea tuturor parolelor posibile.

Hotelurile sunt ținte ușoare

Hackerii consideră hotelurile drept ținte ușoare, deoarece călătorii care se opresc la hoteluri nu doresc în general să folosească datele lor mobile, deoarece pot fi scumpe. Cei mai mulți călători caută în aceste zile hoteluri cu Wi-Fis. Cea mai obișnuită formă de atac la un hotel de hotspot este atacul de urziere în care hackerul înființează o rețea falsă și atrage victima să o folosească. Și dacă intenționați să stați într-un hotel care nu este de încredere sau ieftin, rețeaua sa ar putea fi hacked pentru a începe.

Cum să stați în siguranță atunci când utilizați WiFI la hotel

Dacă nu aveți încredere în securitatea Wi-Fi a hotelului, cum rămâneți online când călătoriți? Iată câteva sfaturi.

 • Nu vă alăturați aproape nicio rețea Wi-Fi cu același nume ca hotelul dvs. În schimb, cereți autorităților hotelului detalii despre Wi-Fi.
 • Verificați detaliile de protecție ale acestuia. Un Wi-Fi securizat este protejat de WPA2. Puteți verifica acest lucru accesând proprietățile rețelei și selectând Wi-Fi.
 • Verificați dacă parola funcționează. Încercați să vă conectați cu parola greșită. Dacă totuși se conectează, atunci este conectat.
 • Utilizați un VPN. Când vă conectați folosind o VPN, tot traficul este criptat, astfel încât, chiar dacă rețeaua este controlată de un hacker, nu vor putea citi nimic pe care îl trimiteți.

Cel mai bun VPN pe care să-l utilizați în timpul sejurului la un hotel

Există numeroși furnizori de servicii VPN acolo, toți pretind că sunt cei mai buni. Când vine vorba de VPN de top pentru a-l utiliza la un hotel, doriți să vă asigurați că VPN-ul dvs. oferă aplicații pentru dispozitivele pe care intenționați să le utilizați în timp ce stați departe de casă. Aceste dispozitive includ PC, Mac, Android, iPhone și iPad. De asemenea, doriți să verificați dacă VPN-ul dvs. are o politică de rambursare adecvată. În acest fel, puteți obține întotdeauna banii înapoi, doar în cazul în care VPN-ul nu funcționează ca publicitate. În total, aici sunt cele mai bune VPN-uri pentru hoteluri.

Alte modalități de a rămâne protejat

În afară de VPN, iată câteva alte modalități pe care le puteți utiliza pentru a rămâne protejat.

 • Mențineți-vă sistemul de operare la zi. Deoarece toate companiile software majore lansează noi actualizări cu corecții și corecții de erori, actualizarea sistemului de operare înseamnă că dispozitivul dvs. este în siguranță.
 • Utilizați întotdeauna site-urile HTTPS, deoarece înseamnă că sunt în siguranță. HTTPS ar trebui utilizat în special atunci când vă împărtășiți fotografiile sau videoclipurile personale.
 • Nu vă verificați conturile bancare și nu faceți achiziții online în timp ce sunteți pe un Wi-Fi public.
 • Dacă vă conectați la Wi-Fi la hotel, asigurați-vă că opțiunea de partajare a fișierelor este dezactivată. Dacă partajarea fișierelor este activată, un hacker poate avea acces la fișierele de pe dispozitiv.

De ce este riscant să folosești WiFi-ul hotelului – Gânduri finale

Toate aceste practici te vor ajuta să rămâi în siguranță, dar cel mai bun mod de a rămâne protejat pe un Wi-Fi public este un VPN. Când utilizați o VPN, puteți să vă accesați conturile bancare și să faceți achiziții online, deoarece toate tranzacțiile dvs. sunt complet sigure și chiar dacă un hacker are controlul asupra rețelei în care vă aflați, acestea încă nu vă pot citi datele.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map