De ce nu ar trebui să vă rădăcinați dispozitivul Android

Nu vă rădăcinați dispozitivul Android


De ce nu ar trebui să-ți racotezi dispozitivul Android

Ce este rădăcina?

Rooting Android dispozitivele este același concept ca și jailbreaking pentru iOS. Acordă utilizatorilor un control nelimitat asupra dispozitivelor lor sistem de operare, și veți avea acces la toate nivelurile de administrator. În consecință, veți putea Personalizează dispozitivul și ocoliți restricțiile pe care producătorii de telefoane le impun.

Și dacă rootați cu succes dispozitivul Android, veți beneficia de o mulțime de avantaje, inclusiv:

 • Durată de viață mai lungă a bateriei: Ați putea îmbunătăți performanțele generale ale telefonului, inclusiv prelungirea duratei de viață a bateriei.
 • Instalați orice aplicație: Evitarea restricțiilor producătorului înseamnă că veți putea descărca orice aplicație de pe dispozitiv, indiferent dacă este în Play Store sau nu.
 • Personalizarea dispozitivului: Nu trebuie să vă limitați la temele oferite de administratorul dvs. Când rădăcinați dispozitivul, puteți personaliza grafica și temele după bunul plac.
 • Ultimele actualizări software pentru telefoane învechite: Dacă aveți un telefon care nu mai acceptă cea mai recentă versiune de sistem de operare Android, atunci rootarea este singura dvs. alegere (dacă nu doriți să cumpărați un dispozitiv nou). Veți primi cele mai recente actualizări software, în ciuda faptului că aveți un telefon vechi.
 • Ștergeți bloatware: Producătorii vând dispozitive Android cu bloatware preinstalat pe care nu le puteți șterge. O fac pentru că dezvoltatorii de software îi plătesc pentru a afișa demonstrații ale produselor lor. Acest bloatware va reduce viteza dispozitivului dvs., dar dacă îl puteți șterge dacă vă înrădăcinați telefonul.
 • Copia de rezerva a datelor: Utilizatorii Android își pot face copii de rezervă pentru toate datele lor și le pot încărca pe un dispozitiv diferit.

În ciuda tuturor acestor avantaje, majoritatea experților în tehnologie vă sfătuiesc să vă înrădăcinați dispozitivul Android, deoarece vine cu risc semnificativ.

De ce ar trebui să evitați rădăcina dispozitivului Android

Înrădăcinarea dispozitivului Android înseamnă libertatea totală de acces la sistemul său de operare și de bază. Dar va avea un preț riscant, așa cum va trebui eliminați setările de securitate că producătorul a instalat. Acest lucru va lăsa dispozitivul dvs. compromis la periculos malware și cyberattacks.

Există o mulțime de alte dezavantaje, inclusiv:

Garanție revocată

Majoritatea companiilor nu le place atunci când ocoliți setările din fabrică și zonele de acces restricționate. Drept urmare, garanția dvs. va fi anulată, ceea ce înseamnă că în cazul în care dispozitivul dvs. defectează, producătorul nu va acoperi daunele.

Posibilitatea de a vă zgâria telefonul

Combaterea dispozitivului dvs. este probabil cea mai mare lovitură pe care o veți primi dacă rootarea nu merge bine. Termenul înseamnă că telefonul tău nu va mai funcționa, devenind astfel inutil ca cărămidă. Vedeți, fiecare dispozitiv Android are o metodă unică de înrădăcinare, iar producătorul le împleteste destul de repede pentru a preveni orice încercare. Prin urmare, există un risc ridicat de a vă confrunta cu probleme, mai ales dacă nu sunteți un utilizator tehnologic avansat. Până la urmă, ești manipulare cu sistemul de operare și software-ul dispozitivului dvs., o mișcare greșită și telefonul dvs. nu poate mai funcționa niciodată.

Vulnerabilitate la malware și Hacks

Vă veți bucura de numeroase avantaje atunci când vă rootați dispozitivul, cum ar fi accesul la multe alte aplicații. Dar asta vine în detrimentul setărilor Android de înaltă securitate care vă protejează telefonul. În consecință, veți fi mai mulți vulnerabil la malware și alte amenințări cibernetice. Prin urmare, nu ocoliți instalarea niciunei aplicații pe care o întâlniți, deoarece v-ar putea fura datele. De asemenea, vă recomand să descărcați un dispozitiv robust antivirus sau VPN serviciu pentru a vă proteja dispozitivul dacă decideți să îl rootați.

Aplicații răcoritoare de rădăcină

Utilizatorii cu mai puțină tehnologie vor recurge la aplicații pentru a-și roota dispozitivele, iar unele dintre ele pot fi rău. Dacă descărcați software care conține malware, hackerii vor avea acces total la telefon și la datele dvs. Acestea pot chiar să te interacționezi cu software-ul tău, deoarece nu vei avea Setările de securitate ale Android să te protejeze.

Probleme de actualizare

Unii utilizatori Android care și-au înrădăcinat smartphone-urile au raportat că nu mai primesc Actualizări OTA de la producător. Aceste actualizări remediere erori și îmbunătăți performanța generală a dispozitivului, ca să nu mai vorbim cârpi orice este posibil bresa de securitate. Deci, dacă decideți să vă rootați telefonul, mai bine vă pregătiți pentru posibilitatea de a nu primi actualizări oficiale. Aceasta înseamnă că veți întâmpina în mod regulat erori și probleme de performanță atunci când utilizați dispozitivul.

Probleme de securitate

Am menționat mai devreme că hackerii ar putea să vă acceseze telefonul și să vă fure datele prin aplicații rău intenționate. Dar aceasta nu este singura lor modalitate. De asemenea, pot folosi dispozitivele dispozitivului port USB. Acesta este motivul pentru care trebuie să vă asigurați că vă conectați telefonul smartphone la un computer de încredere dispozitiv, altfel sunt perdelele pentru tine.

Reduceți riscurile de securitate – Obțineți un VPN

Fie că decideți să vă rootați dispozitivul sau nu, este întotdeauna cel mai bine să vă echipați cu un VPN. Acest instrument cifrează toate datele dvs. și activitatea online, ceea ce face imposibilă urmărirea hackerilor, ISP-urilor și agențiilor guvernamentale. Este un trebuie avut dacă măsurile de securitate ale Android nu vă protejează.

Rețele virtuale private (VPN) redirecționați-vă conexiunea la internet printr-unul din serverele sale private și sigure. De asemenea, vă oferă un nouă adresă IP de la locația serverului dvs. și utilizați securitatea protocoale de criptare pentru a vă ascunde datele. Drept urmare, malware și hackerii nu vor putea să vă afecteze telefonul, iar dispozitivul dvs. înrădăcinat va rămâne intact.

VPN-urile vă permit, de asemenea, să vă răsfățați locația online și ocoli geo-restricțiile, ceea ce înseamnă că puteți debloca o serie de site-uri web și canale de streaming.

Cel mai bun VPN pentru dispozitive cu rădăcină Android

Utilizatorii Android care și-au înrădăcinat dispozitivele trebuie să fie vigilenți atunci când își aleg furnizorul VPN. Obținerea unui serviciu urât nu vă va proteja de riscurile pe care le-am menționat mai sus. Prin urmare, nu vă abonați VPN-uri gratuite pentru că folosesc criptare slabă și ușor de fisurat. De asemenea, păstrează jurnalele traficului dvs. și îl vând terților.

În schimb, trageți către furnizorii care au obținut recenzii rave de la utilizatori și experți din industrie. Vă recomand ExpressVPN, un serviciu VPN foarte de încredere care oferă cele mai bune caracteristici de securitate. Aceasta include criptarea de grad militar (AES 256 biți), A comutator ucide, și protecție împotriva Scurgeri DNS. De asemenea, nu vă stochează traficul pe internet și nu ține evidența activității dvs. online.

Și puteți oricând să vă anulați abonamentul și să primiți o rambursare completă în primele 30 de zile, deoarece compania oferă un Garanție de returnare de 30 de zile politică.

Unele alternative sunt aproape la fel de bune, dar alegerea mea numărul unu este ExpressVPN.

De ce nu ar trebui să îți înrădănești dispozitivul Android – cuvinte despărțitoare

Deci cred că întrebarea de milioane de dolari este: Credeți că merită să vă rădăcinați dispozitivul Android? Nu l-aș recomanda pentru că miza este prea mare. Ai încredere într-o aplicație necunoscută, cu o procedură foarte complicată, orice mișcare greșită și poți săruta la revedere dispozitivul tău. Chiar dacă totul se va planifica perfect, tot vă puneți telefonul în pericol: Fără antivirus de încredere, fără actualizări periodice, probleme de securitate și nici o garanție. În opinia mea, nu merită.

Dar dacă insistați să parcurgeți dispozitivul Android înrădăcinându-vă, atunci veți obține un serviciu VPN robust ExpressVPN este critic. Va fi al tău numai linie de apărare împotriva malware și hackerilor.

Ați rădăcinat vreodată un dispozitiv Android? Împărtășește-ți experiența cu noi în secțiunea de comentarii.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map