Diferite escrochere de achiziție în aplicație din App Store-ul Apple

Apple este ceva obișnuit în aceste zile. Marca, adică. Șapte persoane din zece folosesc un Macbook și chiar mai multe sunt conectate la iPhone-ul lor. Mai mult, există un avantaj evident al unui gadget de ultimă generație. Trebuie să duci lumea cu tine, urmărind Netflix, transmite muzică sau citind cărți (Doctorul lui Taylor Caldwell Dragă și Glorios este grozav, la fel și orice carte a lui James Michener, Lee Child și unii John Grisham) din mers.


Trebuie să citiți și să trimiteți e-mailuri fără să aveți nevoie de computerul dvs. și să descărcați aplicații frumoase care oferă distracție, informații și conectivitate.

Când vine vorba de aplicații, există milioane dintre care să alegeți. Apple App Store are o mulțime de aplicații gratuite și plătite, care sunt utile, dar există, de asemenea, aplicații înșelătorie care vă pot scurge banii, vă pot infecta dispozitivul sau ambele. Adesea este dificil să distingi între aplicațiile reale și cele false. Hackerii folosesc credibilitatea utilizatorilor pentru a-i înșela cu banii, informațiile personale sau securitatea lor.

Diferite escrochere de achiziție în aplicație în App Store-ul Apple

Diferite escrochere de achiziție în aplicație din App Store-ul Apple

Scam-uri de achiziție în aplicație

Ușurătatea tehnologică vine la un preț, iar escrocherii de cumpărare în aplicație doar reflectă această realitate. Există hackeri peste tot în aceste zile, care așteaptă să vă atace în timp ce utilizați hotspot-ul WiFi al cafenelei, transmite muzică sau descărcați aplicații. De cele mai multe ori, victimele nu își dau seama că au fost atacate până nu găsesc banii plecați sau sistemul lor infectat de virus.

Înșelătorii de achiziție în aplicație Apple sunt în creștere, mai multe persoane căzând pradă amenințării în fiecare zi. Acest lucru se întâmplă atunci când cumpărați o aplicație care nu există și sfârșești prin a-ți pierde banii sau când faci achiziții in-app precum reînnoirea abonamentului pentru a realiza că banii tăi au dispărut, dar abonamentul nu este reînnoit.

Înșelătorii de aplicații sunt, de obicei, un atac la distanță, ceea ce înseamnă că informațiile pe care le trimiteți nu vor fi către Apple, ci către hackerul care s-a poziționat între tine și Apple..

În Apple App Store există multe aplicații false. Unele dintre acestea ar putea să vă fure informațiile personale sau să vă infecteze dispozitivul sau să vă scurgă banii. În unele cazuri, aplicația poate să nu existe, așa că banii cu care efectuați achiziția se duc în buzunarul hackerului.

Într-un articol popular, autorul explică modul în care a aflat modul în care escrocii câștigă bani folosind aplicații false. Dacă observați, prețurile aplicațiilor nu sunt exorbitante. În același timp, Apple susține că au plătit mai mult de 70 de miliarde de dolari dezvoltatorilor de aplicații. Unde se duc acești bani?

Este simplu: să creezi dezvoltatorii de aplicații false. Vânzarea aplicației pe platforma iOS necesită doar o comisie de 30% pentru Apple. Așadar, dacă o aplicație falsă care înșală milioane de bani încasează mai mult de 80.000 USD în fiecare lună, nu este surprinzător de ce ajunge să fie 70 de miliarde de dolari pe an.

Hackerii înșelă utilizatorii și înșală și Apple în sine, dăunând reputației și politicii clienților. Cu aplicații false care aglomerează App Store, este timpul ca Apple să facă ceva în acest sens. 

Legate de: Cel mai bun VPN pentru iPhone și iPad dezvăluit

Apple este de vină?

Există milioane de oameni care fac cumpărături pe iTunes în fiecare zi, fie că este vorba de cărți, filme sau aplicații. Hacking-ul folosește de obicei deturnarea DNS pentru a fura informații, poziționându-se între utilizator și Apple. Certificatele de securitate falsificate sunt folosite pentru a conecta conexiunea SSL a Apple pentru a fura informații de la utilizatori. Deși Apple nu poate fi învinovățit dacă cineva folosește un certificat de securitate fals pentru a-și face hack în sistemul său, există o serie de lucruri pentru care sunt responsabili.

Cea mai mare gafă a Apple este simplitatea încasărilor de achiziție din aplicație. Acestea pot fi ușor duplicate pentru a păcăli utilizatorii că au făcut o achiziție autentică. Al doilea mod Apple facilitează hackerii să câștige bani vânzând aplicații false este prin a permite anunțuri de căutare fără un sistem de aprobare adecvat. Anunțurile afișate în magazinul de aplicații sunt manipulate pentru a afișa aplicații false. Folosind această metodă simplă, dezvoltatorii de aplicații false realizează mii de dolari. Cea mai rea parte? Nu există nicio modalitate de a le urmări.

Cum să stai în siguranță?

Din moment ce tehnologia aduce cu sine diverse pericole, utilizatorii trebuie să fie mai precauți și atenți la achizițiile din aplicație. Unele dintre modalitățile de recunoaștere a aplicațiilor false sunt următoarele:

 • Verificați recenziile în App Store. O aplicație reală are de obicei mii de recenzii, în timp ce o aplicație falsă nu are niciuna.
 • Verificați greșelile ortografice sau gramaticale. Engleza slabă, utilizarea ciudată a cuvintelor, majuscularea incorectă și punctuația indică faptul că aplicația este falsă.
 • Verificați data publicării. Aplicațiile reale nu au o dată „publicată”. Au o „actualizare la data”. Dacă aplicația arată data publicată, înseamnă că este o aplicație falsă.
 • Aplicația face promisiuni sau pretenții prea bune pentru a fi adevărate? Atunci probabil sunt. Nu cădea pentru oferte sau promisiuni care sună incredibil. Dezvoltatorii de aplicații false încearcă doar să te înșele.
 • Când descărcați aplicația unui anumit site web, cel mai bine este să accesați site-ul și să urmați linkul „primiți aplicația noastră”. Acest lucru vă va conduce la aplicația corectă.

Scam-uri de achiziție în aplicație în App Store – Concluzie

Aplicațiile oferă distracție, divertisment și informații utile. Fii atent în timp ce faci achiziții în aplicație te va păstra în siguranță, în timp ce îți maximizezi plăcerea.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map