Este VPN gratuit în siguranță? De ce utilizarea VPN-urilor gratuite poate fi riscantă

Este VPN gratuit în siguranță? De obicei suntem atrași de lucrurile libere. Cadouri gratuite, date gratuite, aplicații gratuite. Puțini oameni aleg să plătească pentru ceva atunci când există o versiune gratuită disponibilă. Lucrurile gratuite nu sunt întotdeauna rele. De ce să nu încercați ceva nou? Atâta timp cât nu te mușcă! Cu toate acestea, există cazuri în care serviciile gratuite pot fi ușoare în buzunar, dar mai târziu te costă greu. Rețeaua privată virtuală gratuită este un astfel de serviciu care are atât opțiuni gratuite, cât și plătite.


Este VPN gratuit în siguranță? De ce utilizarea VPN-urilor gratuite poate fi riscantă

Este VPN gratuit în siguranță? De ce utilizarea VPN-urilor gratuite poate fi riscantă

Ce este VPN?

Un VPN vă protejează comunicațiile digitale prin criptarea conexiunilor dvs. și ascunderea informațiilor dvs. de alte persoane. În era dezvoltării tehnologice, când crimele cibernetice sunt în creștere, siguranța pe internet este extrem de importantă. Un VPN este un instrument fantastic pentru a vă proteja informațiile împotriva criminalilor informatici. Dar este un serviciu care nu este ieftin, ceea ce a determinat multe persoane să apese butonul pentru servicii VPN gratuite.

Serviciile VPN gratuite sunt în siguranță?

Pe scurt, nu. Oamenii presupun că serviciile VPN gratuite și plătite oferă aceeași calitate, dar de fapt nu. Este ca și cum toate filmele sunt la fel? Nu! Este Kill Bill egal cu Transformers? Nu! Este Meet the Parents II egal cu Star Trek Beyond? Nu! OK, obții poza. În plus, există pericole ascunse în serviciile VPN gratuite pe care majoritatea utilizatorilor nu le pot recunoaște. În plus, multe VPN-uri gratuite ar putea fi, de asemenea, false.

Să ne uităm la riscurile principale ale utilizării unei VPN gratuite:

Software ascuns

Este greu să scapi de malware în aceste zile, cum ar fi greu să scapi de taxe mari dacă locuiești în California sau New York – ei, tocmai de aceea, atât de mulți americani adevărați părăsesc acele state, dar acesta este un alt subiect! Acestea sunt peste tot și vin în diferite forme și au un singur scop: să câștige bani din înșelăciunea dvs. sau din hacking în informațiile dvs..

Utilizatorii au încredere într-un VPN pentru a menține securitatea activităților lor online, dar multe servicii gratuite au programe malware ascunse care vă pot fura datele. Acest lucru se poate face prin trimiterea de e-mailuri spam, furtul detaliilor cardului dvs. de credit, a face dispozitivul dvs. inaccesibil sau hacking-ul dvs. în conturile online. Mai multe servicii VPN gratuite au ascuns malware în ele, dar oamenii de multe ori nu știu despre asta.

Urmărirea ascunse

În general, nu se presupune că un VPN înregistrează datele utilizatorului. Dar VPN-urile gratuite nu numai că vă logează datele utilizatorului, dar vă urmăresc și activitățile online. Informațiile dvs. private pot fi vândute către terți de către serviciul VPN. Potrivit unui studiu, peste 75 la sută dintre VPN-urile gratuite colectează datele utilizatorului, promițând în același timp o securitate completă.

VPN-urile gratuite pun în pericol datele dvs., în loc să le protejeze. Nu există nicio modalitate de a ști dacă serviciul este fals sau autentic, deoarece este gratuit. În loc să vă păstrați datele în siguranță, VPN-urile gratuite vă vând.

Acces terț

Multe VPN-uri gratuite precizează în mod clar pe site-urile lor că informațiile utilizatorilor sunt partajate cu servicii terțe. Aceștia asigură utilizatorilor că aceste date sunt întotdeauna anonime, dar nu există nicio modalitate de a ști dacă acestea sunt adevărate. Accesul terților la datele dvs. este periculos și vă pune în pericol informațiile private. Pretinzând că colectează datele utilizatorilor pentru conformitate legală, VPN-urile gratuite vând efectiv informațiile dvs. către terți necunoscuți, care sunt liberi să-l folosească, oricum doresc.

Scurgeri de trafic

Scurgeri de trafic se întâmplă atunci când adresa dvs. IP este scursă din tunelul VPN, expunându-vă identitatea și informațiile. Se presupune că VPN face opusul, adică criptați datele dvs. VPN-urile gratuite sunt aproape întotdeauna responsabile de scurgeri de trafic. Când adresa dvs. IP și informațiile private nu sunt sigure, nu are rost să utilizați o VPN.

Din păcate, multe VPN-uri plătite au pierderi de trafic. Acest lucru stabilește faptul că nu sunteți complet sigur online indiferent de VPN-ul pe care îl utilizați.

Furtul de lățime de bandă

O problemă foarte frecventă de utilizare a VPN-urilor gratuite este furtul de lățime de bandă. Multe VPN-uri gratuite fură lățimea de bandă a utilizatorului și apoi le vând terților. Este posibil ca alte persoane care utilizează lățimea de bandă furată prin serviciile terților să nu știe niciodată că ceea ce fac este fraudulos. Între timp, pierzi lățimea de bandă și compromisul pentru securitate.

Deturnarea browserului

Este posibil să fi observat site-uri web nesigure care vă redirecționează către site-uri partenere sau site-uri dăunătoare fără permisiunea dvs. Imaginați-vă un serviciu VPN care vă face acest lucru atunci când a promis să vă protejeze datele. Această activitate frauduloasă se numește deturnarea browserului, când VPN vă redirecționează către un alt site web în loc să vă ducă unde doriți să mergeți. Multe dintre acestea pot fi, de asemenea, rău intenționate și puteți ajunge să descărcați un virus și să vă infectați dispozitivul.

Toate VPN-urile gratuite sunt nesigure?

Nu toate VPN-urile gratuite nu sunt sigure, dar multe dintre ele sunt. Cea mai bună modalitate de a vă proteja comunicațiile online este cu un VPN minunat plătit. VPN-urile plătite care sunt respectate și drepte), și în afaceri pentru o lungă perioadă de timp, oferă un serviciu de calitate și au un suport excelent pentru clienți. Pe de altă parte, VPN-urile gratuite nu pot fi de încredere cu informații private. Deoarece sunt liberi, nu există promisiuni.

Furnizorii de servicii VPN în care puteți avea încredere

Menținerea serverelor VPN în întreaga lume a costat o sumă imensă de bani. La fel și dezvoltarea serviciului de clienți și a aplicațiilor VPN. Nu este de mirare atunci că un abonament VPN vă poate seta până la 10 dolari pe lună. Într-adevăr, este de părere că oricine ar oferi VPN gratuit, fără a dori ceva în schimb. La final, veți obține ceea ce plătiți: confidențialitate suplimentară, securitate și internet fără restricții. Iată furnizorii de servicii VPN care sunt de încredere.

Este VPN gratuit în siguranță? Învelire

Dacă trebuie să utilizați VPN-uri gratuite, cercetați întotdeauna bine de la început. Căutați recenzii online, întrebați pe alții care folosesc VPN-uri gratuite și citiți cu atenție termenii și condițiile. Dacă mai aveți îndoieli, apăsați butonul pentru un VPN plătit, mai ales dacă efectuați de multe ori tranzacții bancare online. VPN-urile gratuite nu sunt pur și simplu un risc demn de luat. Multe servicii VPN de renume oferă o garanție de returnare a banilor, așa că folosiți-o pentru a vedea dacă serviciul vi se potrivește.

Securitatea online este esențială acum (ca întotdeauna!). Asigurați-vă că cel în care aveți încredere pentru a vă păstra în siguranță nu vă va pune în pericol.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map