Hei Alexa, spionezi pe mine?

O, Alexa! Cum ne place să te avem în preajmă! Simpla bucurie de a avea propriii dvs. asistenți activi vocali acasă și potențial oriunde mergeți este dincolo de minunat. Acesta este motivul pentru care acești asistenți au devenit atât de populari și sunt în mod constant unul dintre cele mai achiziționate dispozitive de pe piață astăzi. Cu toate acestea, pe măsură ce popularitatea lor a crescut, trebuie să aveți griji dacă pot fi folosite pentru a spiona consumatorii și pentru a le compromite confidențialitatea. 


Hei Alexa, spionezi pe mine?

Hei Alexa, spionezi pe mine?

Care este îngrijorarea?

Este un fapt binecunoscut că marile companii precum Amazon și Google folosesc datele consumatorilor pentru a furniza anunțuri vizate și, în consecință, îmbunătățesc experiența utilizatorului. De asemenea, este binecunoscut faptul că oricine este preocupat de confidențialitatea online va citi cu atenție EULA înainte de a o accepta. Dar, așa cum este, majoritatea dintre noi nu ne deranjează cu adevărat să parcurgem toate lucrurile legale pentru a ști cât de mult ar trebui să ne așteptăm la un compromis de confidențialitate.

Acum, cu Alexa și alți asistenți personali în casele noastre, îngrijorarea crește și mai mult. S-a ridicat până la punctul în care oamenii se întreabă dacă pot fi folosiți ca dispozitive de ascultare și înregistrează informații vitale. Ce s-ar întâmpla dacă ai vorbi cu soțul tău și le-ai spune PIN-ul pentru bancomat sau numărul cardului tău de credit? Dacă Alexa o ridică (ceea ce ar putea foarte bine, cu excepția cazului în care opriți modul de ascultare pentru totdeauna), atunci nu este posibil să existe un compromis major al securității financiare personale..

Acesta este doar unul dintre numeroasele lucruri de care trebuie să aveți grijă atunci când utilizați Alexa sau orice alt asistent personal activat prin voce. Având în vedere acest lucru, să ne uităm la unele dintre problemele majore care au fost ridicate recent cu privire la Alexa și cum ar trebui să le abordăm.

Care sunt posibilitățile?

Posibilitatea # 1

Știați că Alexa-ul dvs. poate fi acum transformat într-un dispozitiv de spionaj destul de obraznic? Asta e corect! Într-o postare recentă pe blog de o companie notificată de cibersecuritate, ei au detaliat modul în care o simplă atingere fizică a dispozitivului poate transforma literalmente dispozitivul perfect pentru a asculta conversațiile dvs. cele mai private..

Nici măcar nu putem începe să înțelegem ramificările și cât de util ar fi acest lucru pentru orice hacker care încearcă să compromită securitatea unei persoane. Singurul lucru care face această încălcare o posibilitate ceva mai puțin probabilă este faptul că hackerul va trebui să aibă acces fizic la unitate pentru a-l transforma într-un dispozitiv de spionaj. Odată făcut acest lucru, nu există nimic care să împiedice Alexa să înregistreze toate conversațiile personale, să le stocheze și să le transmită unui terț care a instalat eroarea.  

Trebuie menționat totuși că această încălcare exploatabilă este disponibilă doar în modelele din 2015 și 2016. Pentru modelul din 2017, aveți un buton de dezactivare deasupra dispozitivului, care vă va asigura că nu se înregistrează conversații. În timp ce s-ar putea să credeți că lăsarea butonului mut este doar inofensivă, nu uitați că orice conversație înregistrată poate duce la scurgeri mari de securitate. Multe hoteluri de lux oferă acum asistenți personali în camerele lor selectate. Dacă sunteți un călător de afaceri, va fi înțelept să vă asigurați că nimeni nu ascultă conversațiile private prin aceste dispozitive.

Posibilitatea nr. 2

Dacă aveți copii în casa dvs., asigurați-vă că nu vorbește cu asistentul în absența dumneavoastră. Este posibil ca aceștia să efectueze o comandă pentru ceva și obiectul care să vă fie livrat în câteva zile. Deși este posibil să nu fiți nevoit să plătiți pentru acest lucru, este totuși o problemă pe care ar trebui să o evitați.

Când nu utilizați în mod activ Amazon Echo, ar trebui să îl dezactivați pur și simplu. De asemenea, este o idee bună să le spui copiilor tăi să nu se încurce cu dispozitivul. Dacă nu vă ascultă prea bine și sunt oarecum probabil să se strecoare într-o conversație cu Alexa în spatele spatelui, pur și simplu opriți opțiunea de cumpărare vocală. Puteți accesa contul dvs. Amazon și puteți găsi opțiunea „Gestionați dispozitivul meu”, unde cel mai probabil veți putea să dezactivați funcția dorită.

În opțiunea de gestionare a dispozitivului menționată mai sus, veți găsi, de asemenea, o serie de alte opțiuni, cum ar fi posibilitatea de a șterge istoriile de căutare individual sau împreună. Acest lucru vă va ajuta să evitați anunțurile vizate necorespunzătoare, bazate pe istoricul căutării dvs. și să opriți acele oferte neplăcute acum chiar să vă pierdeți timpul.

Posibilitatea nr. 3

Să presupunem că v-ați sincronizat dispozitivele IoT cu Alexa, din motive de operare ușoară. Deși acest lucru poate părea o modalitate excelentă de a gestiona toate dispozitivele dvs. dintr-o singură interfață, este o subminare brută a securității și confidențialității. De exemplu, orice încălcare de securitate a dispozitivelor IoT poate oferi accesului potențial al hackerilor la informațiile vitale stocate în Alexa. Aceasta înseamnă că datele dvs. ar putea fi expuse riscului de a fi furate sau utilizate împotriva dvs. Știm deja cât de rele sunt caracteristicile de securitate ale acestor presupuse dispozitive inteligente IoT. Nu există niciun motiv bun pentru a avea încredere în securitatea și confidențialitatea dvs..

Cel mai bun mod de a evita această problemă este pur și simplu să nu vă conectați dispozitivele și să le păstrați separate unele de altele. Dacă sunteți o persoană care conștientizează confidențialitatea, ar trebui să obțineți un bun furnizor de servicii VPN, dacă nu ați primit încă unul. Acest lucru vă va asigura că toate conexiunile din rețeaua de domiciliu sunt criptate și nu pot fi defalcate de hackeri.

Notă finală

Nu se poate nega faptul că Alexa și Echo sunt un ajutor uriaș în multe privințe. Cu toate acestea, cunoașterea deficiențelor acestora și asigurarea faptului că rămâi acoperit indiferent de nivelul de utilizare al acestor dispozitive este extrem de important.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map