Modificați aceste setări implicite pentru Windows 10 pentru a vă revendica confidențialitatea

Mulți utilizatori Microsoft consideră că calculatoarele lor păstrează file pe ele. Deși cu încercările recente, Microsoft a devenit mai transparentă decât înainte, sunt multe de dorit. În primul rând, formularea din politicile sale trebuie simplificată. În al doilea rând, trebuie să fie modificări majore în setările sale legate de confidențialitate.


Reclamă confidențialitatea pe Windows 10

Cum să vă protejați confidențialitatea pe Windows 10

Setările pe care Windows 10 le oferă în mod implicit nu ating semnul protejării vieții private. Mai degrabă, fac opusul, lăsând datele tale personale deschise instrumentelor invazive. Deci, cum vă revendicați confidențialitatea? Aici, vă oferim câteva sfaturi despre cum puteți modifica aceste setări Windows 10 și abordați această problemă.

Modificați aceste setări ale ecranului de blocare

Chiar și străinii pot accesa informațiile dvs. care se află pe ecranul dvs. de blocare. Ecranul de blocare și ecranul de conectare sunt ceea ce vedeți când încercați să deschideți sistemul.

Majoritatea oamenilor au obiceiul de a seta notificările care vor fi afișate pe ecranele de blocare. Dacă cineva poate avea acces la computerul dvs., doar uitându-vă la ecranul de blocare, poate să adune unele dintre datele dvs. private. Prin urmare, urmați acești pași pentru a vă asigura ecranul de blocare:

 1. Mergi la Setari
 2. Faceți clic pe System
 3. Accesați Notificări și acțiuni
 4. Dezactivați pentru a comuta opțiunea Show notificări pe ecranul de blocare.

Dacă faceți acest lucru, veți împiedica afișarea notificărilor atunci când dispozitivul dvs. este blocat.

De asemenea, faceți acest lucru pentru a menține adresa de e-mail ascunsă:

 1. Mergi la Setari
 2. Accesați Conturi
 3. Faceți clic pe Opțiuni de conectare
 4. Dezactivați Opțiunea Afișați detaliile contului pe ecranul de conectare

În mod implicit, adresa dvs. de e-mail apare pe ecranul de conectare. Dar faptul că această funcție este oprită nu are dezavantaj.

În mod similar, urmați același lucru pentru setările referitoare la Cortana. Când dispozitivul este blocat, Cortana nu trebuie să apară. Modificați această caracteristică implicită cu acești pași simpli:

 1. Mergi la Setari
 2. Selectați Cortana
 3. Faceți clic pe Talk to Cortana
 4. Selectați Oprit Toggle for Use Cortana atunci când dispozitivul este blocat

Singurul dezavantaj al opririi acestei funcții este că nu puteți utiliza Cortana atunci când dispozitivul este blocat. Dar acest pas trebuie făcut pentru confidențialitatea ta. Totuși, dacă simțiți nevoia să utilizați Cortana în timp ce computerul dvs. este blocat, încercați să îi limitați sfera de aplicare:

 • Debifează caseta de pe Let Cortana să-mi acceseze e-mailul, mesajele, calendarul, Power BI când dispozitivul este blocat.

Aceasta securizează informațiile dvs. personale și puteți încă să puneți întrebări și să primiți răspunsuri.

Modificați setările contului pe dispozitivele dvs.

Un obicei pe care mulți dintre noi îl avem este să folosim același cont pe mai multe dispozitive. Sincronizăm în mod implicit setările de pe toate aceste dispozitive. Pentru un singur lucru, acest lucru face ușor și convenabil pentru dvs. să vă accesați datele și să le gestionați. Cu toate acestea, există o singură problemă – toate setările dvs., inclusiv parolele de sincronizare pe toate dispozitivele. Oricare dintre aceste dispozitive sincronizate poate cădea în mâinile greșite și ar putea avea consecințe grave. Deci, schimbați setările imediat în acest fel:

 1. Mergi la Setari
 2. Accesați Conturi
 3. Faceți clic pe Sincronizați setările
 4. Dezactivează această caracteristică, care oprește sincronizarea simultană pentru fiecare setare
 5. În locul pasului de mai sus, puteți selecta, de asemenea, fiecare setare de sincronizare individual pentru a o opri.

După aceasta, toate dispozitivele dvs. nu vor fi sincronizate. Deci, pentru a accesa fiecare dispozitiv, trebuie să vă conectați manual și să introduceți parola.

Dacă opriți această opțiune, parolele și alte setări nu vor fi sincronizate pe alte dispozitive. Prin urmare, trebuie să vă conectați cu contul Microsoft și să introduceți parolele manual.

O altă modificare legată de cont pe care ar trebui să o faceți este să utilizați conturi locale. După ce dezactivați setările de sincronizare, nu aveți nevoie de contul Microsoft de fiecare dată când vă conectați la computer. În schimb, puteți crea un cont local nou cu un nou nume de utilizator și parolă, în special pentru computer. Urmați acești pași pentru a modifica această setare:

 1. Mergi la Setari
 2. Accesați Conturi
 3. Selectați informațiile dvs.
 4. Faceți clic pe Conectați-vă cu contul local
 5. Urmați instrucțiunile și creați numele de utilizator și parola
 6. Creați un indiciu pentru parolă, pentru un plus de protecție și în cazul în care uitați de noua parolă

Dacă faceți acest lucru, Microsoft va împiedica colectarea informațiilor despre dvs. Dar, pentru a sincroniza fișierele, utilizați servicii precum OneDrive, Office 365 sau OneNote și pentru a cumpăra din Windows Store, trebuie să vă conectați cu contul Microsoft.

Modificați setările care dezvăluie locația și activitățile

Menținem setarea locației pentru dispozitivele noastre mobile în diverse scopuri, cum ar fi atunci când utilizăm aplicația Maps. Chiar dacă această caracteristică este pentru confortul nostru, lăsând-o tot timpul poate însemna oricine vă poate urmări. Aplicațiile terțe și agenții de publicitate vă pot accesa locația. După ce porniți locația, Windows 10 îl va stoca până în următoarele 24 de ore. Orice aplicație cu permisiunea de locație pe care o utilizați în acest interval de timp pune stăpânire pe aceste date. Dezactivați locația cu acești pași:

 1. Mergi la Setari
 2. Accesați Confidențialitatea
 3. Faceți clic pe Locație
 4. Schimbați butonul de comutare sub Locație în Dezactivat

Puteți limita accesul aplicațiilor individuale sau chiar setați o locație implicită. În cele din urmă, accesați tabloul de bord al confidențialității contului Microsoft și vedeți ce informații sunt stocate în cloud. Puteți găsi datele locației dvs., activitățile de navigare în Microsoft Edge și istoricul căutărilor.

Fiecărui cont Microsoft i se atribuie un cod de publicitate unic. Cu aceasta, compania colectează informațiile dvs. și oferă anunțuri personalizate pe mai multe platforme. După ce vă conectați cu contul Microsoft pe Windows 10, aceste anunțuri vă urmăresc în computer. De asemenea, le puteți vedea în meniul Start. Iată cum puteți limita accesul lor:

 1. Mergi la Setari
 2. Accesați Confidențialitatea
 3. Faceți clic pe General
 4. Schimbați butonul de comutare în Dezactivat

Acest lucru nu va opri afișarea anunțurilor, dar nu veți fi bombardat cu anunțuri personalizate. Vă puteți păstra preferințele ascunse de agenții de publicitate încrezători. Pentru a opta complet, vizitați renunțare la publicitate pagina de pe site-ul oficial al Microsoft.

Ascundeți-vă adresa IP a PC-ului Windows 10

Există avantaje, multe dintre ele, le puteți culege ascunzând IP-ul dvs. pe Windows 10; o procedură ca atare poate fi realizată prin intermediul unui VPN. Dacă Windows 10 preia sistemul de operare Microsoft, ar fi înțelept să instalezi un VPN pe acesta. Prin ascunderea adresei IP publice, veți obține criptarea întregului trafic de pe Internet. Asta înseamnă că nimeni nu poate să spioneze ce faci online. Iată cum s-a procedat:

 1. Înscrieți-vă cu un furnizor de servicii VPN.
 2. Descărcați și instalați VPN-ul pe computer.
 3. Lansați aplicația și conectați-vă.
 4. Selectați unul dintre serverele VPN și conectați-vă la acesta.
 5. Verificați adresa dvs. IP printr-un site web cum ar fi WhatIsMyIP.network pentru a vă asigura că a fost făcută o modificare.
 6. Ți-ai ascuns cu succes adresa IP.

Dacă nu doriți ISP-ul dvs., hackerii sau site-urile web care privesc activitățile de pe Internet, atunci VPN vă oferă protecția de care aveți nevoie. Nu doar orice VPN vă poate proteja de atacuri rău intenționate și de spionaj rampant, ci ExpressVPN poate sa. În ceea ce privește cele mai bune VPN-uri pentru Windows 10, aruncați o privire la lista de mai jos.

bottomline

Siguranța dvs. este responsabilitatea dvs. și trebuie să aveți grijă să vă protejați informațiile private. În această zi și vârstă, în care confidențialitatea persoanelor fizice nu înseamnă nimic pentru companiile și agenții de publicitate orientate spre profit, trebuie să ne uităm pe spatele nostru. Prin urmare, folosiți aceste sfaturi și opriți funcțiile de mai sus pentru a vă revendica confidențialitatea.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map