Plafonarea datelor ISP: de ce este făcută și ce poți face despre asta

Capacitate de date – cel mai rău coșmar al fiecărui utilizator de Internet! Multe ISP-uri precum Comcast, AT&T, precum și Verizon, impun acum sau intenționează să impună capete de date pe planurile de internet pe toate platformele. Acest lucru înseamnă că destul de curând, va trebui să faceți față vitezei accelerate, a taxelor suplimentare sau chiar a pierderii directe a conexiunii la internet odată ce atingeți o anumită limită de utilizare a datelor. Ca și cum spionajul ISP nu ar fi fost suficient, există capace pentru a ucide și toată distracția rămasă.


Plafonarea datelor ISP: de ce este făcută și ce poți face despre asta

Plafonarea datelor ISP: de ce este făcută și ce poți face despre asta

Se justifică limitarea datelor?

În prezent, o dezbatere furioasă este în curs pe internet pe această temă. Oamenii își exprimă nemulțumirea cu politicile de plafonare. Este posibil ca ziua să nu fie departe, când datele de captare sunt ridicate pentru oameni, iar oamenii din întreaga lume se pot bucura de acces gratuit și nelimitat la internet.

Cu toate acestea, așa cum rămâne pentru moment, dacă depășiți capacul de date setat la locul dvs. de către furnizorul de servicii de internet, atunci veți veni pe peretele de cărămidă cu viteze mici de internet. Așa fac bani. Ai nevoie de aceeași viteză? Cheltuiește mai mult. Deși acest lucru nu este corect, este o practică comună între ISP-urile care au monopol în regiune și nu puteți face nimic în acest sens. Sau poți?

Cum o justifică

Limitarea datelor este infuretoare. Nu există doar două moduri în acest sens. Dar există un motiv valabil pentru această practică? Majoritatea ISP-urilor și furnizorilor de internet mobil cred că da. Iată ce au de spus:

 • Limitarea datelor ajută la reducerea congestiei experimentate de serverele dedicate.
 • De asemenea, ajută la reglarea utilizării datelor și indirect ajută clienții prin limitarea automată a utilizării acestora.
 • Limitarea datelor este corectă pentru clienții cu utilizare scăzută, deoarece permite ISP-urilor să le ofere serviciul lor la prețuri mai mici.

În timp ce aceste motive pot părea legitime la prima vedere, faceți un pic mai multe cercetări și veți vedea de ce sunt înșelătoare. Iată ce am găsit:

 • Operatorii de telefonie mobilă și chiar operatorii ISP continuă să furnizeze servicii de date chiar și după obținerea plafonului dacă clientul plătește mai mult pentru asta. Deci, în mod clar, nu există nicio problemă de congestie dacă utilizatorul poate plăti pentru asta.
 • Dacă sunteți dispus să plătiți mai mult pentru același serviciu, atunci capacul de date pare să dispară magic. Aceasta pare o modalitate dubioasă de a face oamenii să cheltuiască mai mulți bani pentru a utiliza același serviciu pe care l-au plătit deja.
 • Limitarea datelor nu are niciun impact asupra prețurilor planurilor de date inferioare. De fapt, planurile finale inferioare percep de obicei mai mult pentru un serviciu mai mic.

Din investigațiile noastre, se pare clar că plafonarea datelor este o problemă care face ca oamenii să cheltuiască mai mult pentru a primi mai puțin. Așadar, în loc să ne plângem despre asta, ne-am gândit la câteva modalități prin care puteți gestiona această problemă.

Calea afara

La fel ca în majoritatea lucrurilor tehnice, oamenii caută deja modalități de a ocoli sau pur și simplu adapta capacele de date în rutinele lor zilnice, săptămânale și lunare de utilizare a datelor. Dar aceasta este o lucrare în desfășurare și încă nu există o metodologie clară pentru a face acest lucru, în afară de tehnici dubioase, nedemânate, cum ar fi ștergerea fișierului de date de la furnizorul dvs. ISP.

Nu vom intra în cei de aici. În schimb, vom vorbi despre modul în care puteți utiliza o serie de tehnici pentru a reduce utilizarea datelor dvs. și pentru a vă salva problema de a ajunge la capacele de date aproape de sfârșitul fiecărei săptămâni / luni.

Cum să lucrați cu capacul dvs. de date

În prezent, nu există o modalitate sigură de a scăpa de o placă de date decât să plătească pentru ea. Iată însă câteva lucruri pe care le poți face pentru a-ți oferi anumite rezerve valoroase de date pe care să le folosești la sfârșitul lunii:

Utilizați o VPN care comprima datele

Știm cu toții că VPN-urile sunt minunate pentru a vă proteja online. Dar știați că puteți utiliza anumite VPN-uri pentru a comprima utilizarea datelor dvs.? În timp ce numai unele VPN-uri furnizează această facilitate, altele se prind și este probabil că în curând veți putea utiliza orice VPN pentru a nu comprima datele dvs., ci și pentru a monitoriza utilizarea acestora.

Utilizați opțiunea de compresiune a datelor browserului dvs.

Atât Chrome cât și Opera oferă facilități de compresiune a datelor care pot fi utilizate pentru a reduce utilizarea generală a datelor. Deși acest lucru nu poate ajunge într-o mare diferență, este totuși o opțiune viabilă de luat în considerare împreună cu alte tehnici de compresie a datelor.

Utilizați aplicația pentru economisirea datelor

Odată cu această creștere a cererii de economisire a datelor, există o mulțime de dezvoltatori de aplicații care oferă software pentru a vă ajuta să comprimați și să gestionați utilizarea datelor. Puteți încerca câteva instrumente gratuite și dacă fac diferența, atunci merită să investiți în cele plătite.

Schimbați protocolul de utilizare a datelor browserului dvs.

Reglați-vă utilizarea datelor făcând clic pentru a reda toate pluginurile. În acest fel, trebuie doar să cheltuiți datele dvs. pe lucrurile relevante. Acest lucru este valabil și pentru aplicațiile de social media precum Facebook, Twitter și Youtube. Asigurați-vă că dezactivați „Auto-Play” în setările aplicației Facebook. Faceți același lucru pentru Youtube. Dezactivarea Redării automate pe Youtube împiedică redarea următorului videoclip odată ce cel vizionat se termină.

Plafonarea datelor ISP: de ce este făcută și ce poți face despre asta

Acestea sunt unele dintre cele mai bune opțiuni de economisire a datelor pe care le-am găsit. Dar pe măsură ce piața evoluează, este foarte probabil ca alte opțiuni să apară destul de curând. Pentru moment, puteți utiliza o VPN bună și o puteți combina cu tactica de tehnologie scăzută pe care am menționat-o mai sus. Făcând acest lucru, te vei asigura să obții cât mai bine planul de date și să te salvezi de necazurile conexiunilor accelerate, de plăți suplimentare și de deconectare completă.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map