Protocolul VPN vs Desktop Desktop la distanță: Care este diferența?

La fel ca firewall-urile care vă protejează datele computerului, atât VPN (Virtual Private Network) cât și RDP (Remote Desktop Protocol) protejează identitatea computerului online. Puteți asuma identitatea unui computer cu totul diferit, care se află într-o regiune, stat și țară diferită.


Atât VPN-ul cât și PDR vă pot ajuta să vă schimbați adresa IP. Cu toate acestea, ambele sunt utilizate în scopuri diferite și oferă utilizatorilor caracteristici specifice. Dacă nu cunoașteți opțiunea potrivită de a alege, iată tot ce trebuie să știți despre VPN și PDR.

VPN vs RDP

Protocol VPN vs Desktop Desktop la distanță

VPN și PDR

VPN și RDP sunt destul de asemănătoare și totuși complet diferite în același timp. Atât VPN, cât și RDP, într-un fel, vă criptează traficul de internet. Ambele oferă acces privat la un server sau dispozitiv care ar putea fi situat la mii de kilometri distanță.

Dacă ați folosit vreodată Teamviewer sau aplicații similare, știți ce este RDP și cum puteți accesa un computer sau un server de oriunde.

Pe de altă parte, există și diferențe majore. Un VPN vă face să arătați ca un alt server probabil în altă țară. Pe de altă parte, un RDP vă permite să acționați ca serverul respectiv și să folosiți resursele sale ca și cum l-ați folosi direct la nivel local.

Ce este un VPN?

VPN reprezintă rețeaua virtuală privată. Un VPN criptează traficul dvs. de internet și îl rutează printr-un server intermediar. În timp ce criptarea vă asigură securizarea datelor, serverul intermediar ascunde IP-ul dvs. real pe internet, iar site-urile web pe care le accesați pot vedea IP-ul serverului la care sunteți conectat. Pur și simplu, vă ascunde adresa IP, vă permite să accesați conținut restricționat în regiunea dvs. și vă protejează rețeaua.

Securitatea și confidențialitatea sunt cele mai mari avantaje pe care un VPN le are față de PDR. Un VPN are nevoie de criptare robustă pentru a lucra eficient și a ascunde identitatea utilizatorului. Cu toate acestea, PDR nu au nevoie de securitate și confidențialitate de top pentru a funcționa.

Linia de jos, cu un VPN, veți putea accesa conținut restricționat geografic (cum ar fi Netflix sau site-uri web interzise în țara dvs.), dar veți folosi în continuare computerul dvs. și orice resurse limitate are.

Ce este PDR?

RDP reprezintă Protocolul Desktop la distanță, un program care permite utilizatorilor săi să acceseze de la distanță un mediu sau un server de calculator personal în timp ce sunt afișați pe un dispozitiv de utilizator diferit. Stabilește o conexiune virtuală între cele două dispozitive și permite unuia să-l controleze pe celălalt.

RDP permite computerului să-și transmită ecranul către celălalt computer. Ca utilizator, sunteți în totalitate sub controlul dispozitivului gazdă. Puteți utiliza chiar și fișierele locale ale computerului gazdă, software-ul instalat, programele și puterea de calcul.

În timp ce „RDP” este numele unui anumit program dezvoltat de Microsoft Desktop la distanță, există numeroase alte programe de desktop la distanță disponibile. Diferiți dezvoltatori RDP oferă funcții diferite și unice pentru a atrage utilizatori.

Unii permit utilizatorilor să se alăture unei sesiuni de utilizator existente și să controleze de la distanță dispozitivul în timp ce arată sesiunea controlată pe celălalt ecran. Alții chiar oferă funcții pentru a afișa un ecran negru în timpul sesiunii dispozitivului de control.

În timp ce ambele au propriile avantaje, motivul pentru care cineva ar putea utiliza RDP peste VPN este faptul că RDP oferă puterea de a controla un alt dispozitiv, care poate fi la o mie de mile distanță. Puteți controla un supercomputer, cu toată puterea sa de calcul, software special și acces geografic, de la un laptop sau computer normal.

Limitări ale PDR

Există unele limitări ale PDR. Dacă nu utilizați un RDP localizat, aveți nevoie de un internet de mare viteză și un computer decent pentru a controla în mod corespunzător celălalt dispozitiv. Trimiteți și primiți bucăți mari de informații, inclusiv mișcări ale mouse-ului, comenzi pentru aplicații, grafică pe ecran și activități de fundal și toate aceste acțiuni au nevoie de o mulțime de resurse pentru a fi gestionate. În timp ce aceste acțiuni pot fi gestionate cu ușurință la nivel local, gestionarea lor pe internet poate face ca conexiunea să fie lentă și să rămână în urmă.

Nu mai vorbim, computerul gazdă este deschis și potențialelor amenințări online în timpul sesiunii. Asta doar dacă administratorul dispozitivului nu implementează anumite restricții, ceea ce vă va compromite sesiunea. Potențialele amenințări includ deturnarea conexiunii care poate duce la un dispozitiv infiltrat și compromis.

Comparați acest lucru cu un VPN care este sigur și care oferă viteze mari (cel puțin cei mai buni furnizori VPN).

De ce ai nevoie?

În final, totul se reduce la cerințele tale. Deci, să compartimentăm utilizatorul trebuie să vedem ce este cel mai potrivit pentru ce tip de utilizatori. Cea mai bună modalitate de a separa utilizatorii este prin intenția de utilizare, indiferent dacă utilizați serviciul pentru uz comercial sau personal.

Afaceri

Dacă sunteți în căutarea unui acces internet sigur și privat pentru angajații dvs. atunci când lucrează în spații publice sau în străinătate, VPN este cea mai bună alegere.

 • Pentru a oferi angajaților dvs. un server central securizat, care conține și fișiere importante, trebuie să optați pentru un VPN
 • Dacă tu sau angajatul dvs. aveți nevoie de un sistem central pe o locație la distanță (din cauza limitărilor geografice), va trebui să mergeți cu un PDR.
 • Dacă dumneavoastră sau angajații dvs. trebuie să accesați calculatoarele de la distanță pentru asistență tehnică, întreținere sau depanare, utilizați un RDP

Individual

 • Dacă trebuie să accesați o rețea sigură și privată, mergeți cu un VPN
 • Dacă doriți să transmiteți fluxul de conținut preferat, care nu este disponibil în regiunea dvs. sau în timpul călătoriei în străinătate, utilizați un VPN personal
 • Pentru a vă face internetul mai sigur, ascunde IP-ul sau identitatea dvs., utilizați un VPN
 • Pentru a evada orice supraveghere online sau cenzură, alege VPN

Există rareori cazuri când o persoană are nevoie de un RDP pentru a accesa un computer la distanță, dacă nu pentru lovirea acestuia. Aceste situații implică situații de urgență, atunci când un utilizator trebuie să acceseze de la distanță computerul de acasă, computerul unui prieten sau lasă prietenul de încredere să acceseze propriul său.

Dacă sunteți un utilizator individual, cu nevoi generale de zi cu zi, un VPN ar face treaba pentru dvs. Acesta va ascunde identitatea computerului dvs., vă va permite să vă schimbați locația, să evadați supravegherea, să transmiteți conținut blocat din punct de vedere geografic, să securizați internetul și să vă oferi numeroase alte avantaje.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map