Reguli de aur pentru postarea online – De ce partajarea online poate fi riscantă

Internetul se referă în mare parte la distribuirea conținutului. De la știri la fotografii, informații și experiențe, postarea online este o modalitate de conectare și construire a relațiilor. S-ar putea să vă împărtășiți fotografiile pe Facebook sau viziunea politică pe Twitter și să credeți că sunt perfect inofensive. Dar poate fi periculos, mai ales când împărtășiți prea mult. Când navigați pe internet, lăsați informații peste tot. Indiferent dacă dați adresa dvs. de e-mail în schimbul lecturii unui articol savant sau ați împărtășit conținutul dvs. pe social media, detaliile dvs. sunt răspândite peste tot. În această epocă a boom-ului social media, trebuie să fim atenți atunci când publicăm informațiile noastre private online.


Reguli de Aur pentru postarea online

Reguli de Aur pentru postarea online

Regulile de aur ale partajării online

Cum vă protejați de a posta prea mult pe internet?

# 1 Nu postează ceea ce nu vrei să vadă alții

Aceasta este o precauție de bază pentru securitatea internetului. Este esențial să vă amintiți că trebuie să fiți în continuare atenți cu privire la ceea ce împărtășiți, chiar dacă îl împărtășiți cu un public limitat. Încercați să nu dezvăluiți detalii personale în starea dvs. Fotografiile dvs. nu ar trebui să dezvăluie o mulțime de informații personale. De asemenea, nu ar trebui să anunțe pe nimeni despre programul dvs. și despre locurile pe care le frecventați.

# 2 Fii alert și conștient

Să mergi pe internet este ușor. Pur și simplu porniți routerul și veți fi conectat. Dar înainte de a intra online, trebuie să știți despre toate pericolele care pot fi pândite sub ape. Indiferent dacă este vorba despre virus, malware sau hackeri care se ascund în spatele unui Wi-Fi public, există mai multe entități rău intenționate pentru datele dvs..

Conștientizarea este doar primul pas, deci nu te confrunți cu o încălcare a securității din cauza lipsei de know-how. Dacă sunteți un utilizator de internet începător, este posibil să nu știți pericolele pe care le poate conține internetul. Cu toate că nu toți cei de pe internet nu vă fac rău, este întotdeauna cel mai bine să fiți în siguranță.

Internetul gratuit poate fi creat de hackeri. Deoarece controlează un anumit Wi-Fi, pot vedea cu ușurință detaliile pe care le trimiteți și primiți pe acesta. Așadar, dacă utilizați Wi-Fi public, asigurați-vă că utilizați un VPN bun pentru a vă feri de hackeri.

# 3 Evitați postarea pe subiecte controversate

Oamenii au opinii puternice pe teme precum politica și religia. Dacă postați pe aceste subiecte, există șanse să pierdeți adepți. S-ar putea chiar să te angajezi în argumente cu alții. În funcție de țara dvs., publicarea anumitor tipuri de comentarii ar putea fi chiar ilegală.

# 4 nu vă împărtășește locația

Poate doriți să faceți check-in în restaurantul scump pe care ați intrat. Cu toate acestea, dacă anunțați publicul că sunteți în afară, potențialii hoți pot ști că nu există nimeni acasă. Deși funcția de check-in pe Facebook este foarte ispititoare, cel mai bine este să vă păstrați locația.

De asemenea, nu anunțați înainte o vacanță. Puteți elibera fotografiile pe Facebook după ce vă întoarceți din călătorie. Nu lăsați pe alții să știe că veți absenta câteva zile.

# 5 Gândiți-vă că îl împărtășiți cu cineva care stă cu voi

Dacă stai singur, s-ar putea să vrei, să redactezi sau să redirecționezi sau să trimiți o anumită postare. Cu toate acestea, imaginați-vă că o persoană stă cu voi. Ei ar putea fi unul dintre adepții tăi sau poate chiar unul dintre membrii familiei tale. Ați împărtăși conținutul cu ei?

Apăsarea butonului de partajare este ușoară când ești singur. Dar s-ar putea să jignească pe cineva – poate pe cineva apropiat. Așadar, imaginați-vă întotdeauna că cineva stă cu voi și că împărtășiți acea postare cu ei. Acest lucru vă va ajuta să înțelegeți dacă o anumită postare ar trebui să fie partajată sau nu.

# 6 Păstrați-vă conturile de social media

Când conturile dvs. vor fi private, chiar dacă împărtășiți ceva ce nu ar trebui, acesta va fi vizualizat doar de un public limitat. Deși este întotdeauna prudent să nu supraîncărcați, lucrul este că, chiar dacă faceți o suprasolicitare din greșeală, nu va ajunge la mulți ochi.

Prin păstrarea conturilor private, vă asigurați că postările dvs. sunt vizibile numai pentru persoanele care vă urmăresc. Dacă aveți un cerc strâns de prieteni pe Facebook și împărtășiți din greșeală datele despre școala copilului dvs., aceste detalii vor fi vizibile doar prietenilor dvs., ceea ce va fi mai sigur decât distribuirea cu publicul larg. Aruncați o privire la setările contului dvs. de social media pe care ar trebui să le dezactivați.

# 7 Nu publicați niciodată informații legate de muncă

Dacă aveți străini ca urmași pe rețelele de socializare, asigurați-vă că nu publicați prea multe detalii specifice în munca sau biroul dumneavoastră. S-ar putea să nu știți, dar pot exista persoane care se ocupă, mai ales dacă consideră conținutul dvs. interesant.

În afară de aceasta, schimbul de informații referitoare la muncă poate fi o încălcare a politicii oficiale de confidențialitate. Dacă trebuie să partajați informații despre birou, acesta nu trebuie să conțină prea multe detalii, astfel încât să nu poată fi identificat în locul exact unde lucrați.

Regulile de aur despre ce trebuie să împărtășești – concluzie

A fi jefuit, arestat, urmărit sau urmărit de toate din cauza acțiunilor online este foarte real. În timp ce credeți că acest lucru nu vi se poate întâmpla, adevărul este foarte diferit. De la autorități la hackeri, amenințarea intruziunilor nedorite, online, este foarte reală. În timp ce multe persoane nu iau în considerare riscul potențial de securitate de a permite accesul altor informații nedorite, amenințarea există. Și trebuie să fii alert cu privire la modul în care te poți salva de amatorii, indiferent dacă acesta include criminali sau chiar guvern.

Confidențialitatea online devine o problemă reală, în special cu răspândirea canalelor de social media. Dacă împărtășiți prea mult, este timpul să începeți procesul pentru a vă face prezența online privată. În caz contrar, rezultatul va fi mai mult decât puteți face față. De la hacking-ul rău intenționat până la viruși, controlul online sau cyberstalking până la amânarea guvernamentală, intruziuni nedorite în confidențialitatea ta pot avea o repercusiune serioasă asupra bunăstării și siguranței tale. Faceți pașii pentru a vă proteja pe dvs. și conturile dvs. de social media online și faceți din spațiul cibernetic un loc mai sigur, fie că faceți cumpărături online, căutați sau pur și simplu conectați-vă cu alții de pe rețelele de socializare.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map