Scamuri cu capcane de miere online – Cum să le detectăm?

Internetul a deschis o lume de posibilități și oportunități pentru persoana obișnuită, dar, în același timp, a înlesnit și fraudei să își aleagă țintele. Există diferite escrocherii și alte activități frauduloase care se desfășoară prin internet, ceea ce face ca victimele să nu mai fie nevăzute. În aceste zile, există un nou tip de înșelătorie care se întâmplă pe web – înșelătorii în capcane de miere, cunoscute și sub denumirea de hipoane.


Ce sunt escrocherii capcanei?

Ce sunt escrocii capcanelor de miere?

Ce sunt capcanele de miere?

Pentru un spion, termenul „capcană de miere” ar însemna procesul de a atrage un agent să se împartă cu informații confidențiale cu ajutorul unei femei seducătoare. În lumea obișnuită, implică, în esență, un site de întâlnire cu fraude și propuneri de la persoane necunoscute, dar atractive, care doresc să vă facă cunoștință. Renunțați la aceste capcane și ajungeți să pierdeți toți banii sau să vă infectați grav computerul.

Unele forțe nefaste ca aceasta folosesc chiar Skype pentru a încerca să încurce oamenii. Unele persoane atractive de pe Skype vor încerca să vorbească cu tine și așa mai departe via Skype – trebuie doar să le blochezi pentru a opri această urmărire nefastă. 

Site-urile de întâlniri online au facilitat găsirea unui partener mai ușor. Odată cu creșterea a sute de site-uri de întâlniri, nu a durat până când fraudeții au început să le folosească. De obicei, acești escroci știu că persoanele care se înregistrează pe aceste site-uri sunt disperate să găsească un partener și folosesc această ocazie pentru a-i atrage pentru a se despărți de datele bancare și de alte informații private..

Aceasta nu înseamnă că toate site-urile de întâlniri sunt frauduloase. Când deschideți folderul „spam” sau „junk” al e-mailului, trebuie să fiți văzut e-mailuri care vă invită să „întâlniți o fată drăguță” sau „să învățați cum să vă mulțumiți mai bine bărbatul” sau „să găsiți dragostea vieții voastre”. Aceste e-mailuri conțin un link care NU conduce la un site de întâlnire cu renume. Dacă faceți clic pe linkurile din e-mail, terminați descărcarea unui virus care vă infectează aparatul.

Desigur, dacă te înșeli și începi să corespundă cu expeditorul e-mailului, ai un risc și mai mare – acela de a-ți pierde banii. Există un motiv pentru care aceste e-mailuri se termină în folderul junk.

Tipurile de înșelătorii de capcane de miere

În aceste zile există două tipuri foarte populare de escrocherii capcanelor. Primul este escrocheria „nigeriană”, în care o fată din Africa îndepărtată îi scrie bărbatului neplăcut și împărtășește povestea ei tristă. Bărbatul află în curând că fata are o moștenire de milioane și este ademenită de toți acești bani. I se promite o parte din milioane dacă plătește pentru anumite „servicii juridice” pentru a o scoate pe fată din țara ei. Odată ce bărbatul a plătit mii de dolari, iubitorul de Internet dispare în aer subțire.

Al doilea tip este înșelăciunea „rusă”, în care fetița susține că este săracă și caută ajutor din partea „soțului său”. Acești escroci vizează doar bărbații despre care se crede bogat. De la a cere bani pentru un bilet de avion până la acceptarea cu bucurie a tuturor „cadourilor” pe care bărbatul dorește să le ofere fetei, acești fraudatori scurg încet persoana din banii lor, apoi dispar.

Escrocii scanează mii de profiluri pe diverse site-uri de întâlniri și aleg oameni care să fie vizați. Cu toate acestea, nu există niciun site de întâlnire cu aceste e-mailuri. Dacă ești inteligent, vei ști imediat că este o înșelătorie. Dar, în mod surprinzător, unele persoane cad victime ale acestor activități frauduloase și chiar sunt ademenite în infracțiuni periculoase uneori.

Cum să fii în siguranță

Un pic de discreție și conștientizare vă poate ajuta să rămâneți în siguranță de aceste escrocherii capcanelor. Unele dintre aceste moduri sunt:

 • Nu deschideți e-mailurile care se termină în folderul „spam”. Pentru a vă asigura că e-mailurile importante nu vor merge la gunoi, adresele de e-mail „listă albă” de la care primiți în mod regulat e-mailuri. Ferește-te de orice e-mail cu linii de subiect ciudate, cum ar fi oferta de un milion de dolari sau o invitație pentru a întâlni pe cineva special.
 • Învață să localizezi aceste e-mailuri înșelătorie. De obicei, sunt scrise în engleză foarte săracă sau într-o altă limbă, cum ar fi rusă. Nu deschideți niciodată aceste e-mailuri și, chiar dacă da, nu faceți clic pe niciun link sau răspundeți expeditorului.
 • Nu vizitați site-uri de întâlnire despre care nu ați auzit niciodată, în special cele care apar în e-mailurile spam. Aceasta reprezintă o amenințare pentru computer.
 • Feriți-vă cu oferte generoase care vor să vă ofere milioane de dolari sau șansa de a întâlni pe cineva special.
 • Cel mai important, folosiți întotdeauna un sistem de securitate bun pentru computer, deoarece vă va avertiza automat cu privire la site-uri rău intenționate sau suspecte.

Internetul este ca lumea în sine – plină de diferite tipuri de oameni și nu toată lumea are intenții bune. Educați-vă în legătură cu aceste infracțiuni informatice și păstrați-vă la curent vă pot ajuta cu ușurință să evitați aceste înșelătorii în capcane de miere și să fiți sigur online.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map