Sensorvault Google: un coșmar de confidențialitate

Îți amintești unde erai acum aproape cinci ani? Ați folosit un an Android sau un iPhone până în acel moment? Ei bine, memoria ta ar putea fi vagă și toate, dar șansele sunt, Google își amintește totul despre al tău locații din trecut. Aparent, gigantul motorului de căutare a fost păstrând file pe coordonatele dvs. și le puteți împărți chiar și agențiilor guvernamentale. Serverele în care Google stochează unde se află exact numele dvs. Sensorvault. Cand vine vorba de intimitate, este o invazie uriașă. Acesta este motivul principal pentru care am creat următorul ghid informativ care aruncă mai multă lumină Sensorvault Google.


Sensorvault Google - Un coșmar de confidențialitate

Invazie de confidențialitate Google – în interiorul Vault

Sensorvault Google - Google MapsGoogle a făcut-o din nou când vine vorba invadarea confidențialității utilizatorilor. Începând cu 2009, Google Sensorvault a colectat date despre utilizatorii utilizând Smartphone-uri Android precum și iPhone și iPads.

Cine folosește Google Maps și alte aplicații Google este supus și colectării de date.

Dar cât timp rămân datele în raport cu Google? Ei bine, potrivit expertizei noastre, Google stochează aceste date la nesfârșit.

Deci, să facem mai ușor cititorii noștri. Baza de date Sensorvault recoltează informații de pe orice dispozitiv bazat pe turnuri de telefoane mobile, în apropiere Dispozitive Wi-Fi, semnale GPS și, desigur, balize Bluetooth.

Apropo, Google nu stochează toate informațiile private fără consimțământ; probabil că ți-ai permis-o. Majoritatea utilizatorilor de internet nu își iau timp pentru a citi politicile de confidențialitate Serviciile online le obligă să acorde acces la Unele aplicații necesită acces la fotografii și videoclipuri, în timp ce altele necesită activați funcția dvs. de locație.

Este posibil ca Google să vă fi solicitat să vă activați istoricul locațiilor, oferindu-i un permis gratuit pentru a stoca un cronologie detaliată a mișcărilor tale. În cele din urmă, va fi disponibil pentru dvs. Cont Google online.

Există ceea ce numim Web & Activitatea aplicației, care este colectat chiar dacă istoricul locațiilor este dezactivat.

Pentru ce este aici riscul și pentru ce se folosește?

Sigla Google SensorvaultBine, este admisibil ca Google să folosească locațiile și informațiile utilizatorilor pentru a le servi mai bine. Indiferent dacă să le dea aproape rezultatele căutării sau recomandări, este ceea ce afirmă compania.

Google susține că nu împărtășește niciuna dintre datele colectate agenți de publicitate terți și companii. Dar puteți garanta că este adevărat? Ei bine, putem spune că poate nu.

Aparent, Google oferă aplicarea legii cu date despre date legate de conturile utilizatorilor specifici. Vedeți, detectivii poliției pot emite acum un mandat către Google, denumit drept „Geofence” sau „locație inversă” cereri.

Aceste mandate cer Google să specifice o zonă din apropierea unei infracțiuni. După aceea, Google aruncă o privire asupra lui Sensorvaults conținut și săpate fiecare dispozitiv care a fost prezent în acest sens Locație în acel moment și o dă poliției.

La început, Google anonimizează numerele de identificare ale dispozitivului întrucât detectivii monitorizează toate locațiile și tiparele de mișcare pentru a verifica dacă ceva pare să fie relevant pentru infracțiune.

De îndată ce oficialii se restrâng la câțiva indivizi, Google oferă toate informațiile necesare pentru a-l încheia, inclusiv nume și adrese de e-mail.

Potrivit Google, tehnica nu a fost creată niciodată pentru a ajuta oamenii de ordine, dar cu siguranță confiscată pe ea în folosul lor. În plus, Google afirmă că numai datele de locație din „Istoricul locațiilor” caracteristică poate fi găsită în interiorul Sensorvault.

Stochează orice alte date de locație colectate într-un baza de date diferită. Cu toate acestea, acest lucru poate fi, de asemenea, utilizat cu un mandat, dar cel puțin este mult mai puțin util decât ceea ce Sensorvault poate oferi.

Un incident?

Cu ceva timp în urmă, a existat un Eden Prairie invazia la domiciliu de către hoți mascați în negru. Au încercat tot posibilul să-și acopere urmele și, conform rapoartelor, nu au lăsat nimic în urmă. Cu toate acestea, adevăratele dovezi nu s-au aflat la locul crimei, dar cu altceva decât Google.

Ca mijloc de a-i prinde pe hoți, anchetatorii au obținut un Judecătorul județului Hennepin a semna un „Locație inversă” mandat de percheziție. Aceștia au solicitat Google să le ofere locațiile exacte ale telefoanelor mobile în apropierea incidentului, inclusiv celor din sediile piețelor alimentare ale victimelor.

Tehnica a devenit foarte populară în diferite orașe, inclusiv Arizona, Carolina de Nord, California, Florida, Minnesota, Maine și Washington. Dar cel mai notabil este Minnesota, ca în jur Au fost raportate 22 de cazuri într-o perioadă scurtă de timp.Reverse Map Map

Cum te afectează asta??

Totul depinde de perspectiva utilizatorului aici. Cu toții respectăm legea și respectăm aceasta. Cu toate acestea, s-ar putea să ajungeți în bucluc pentru ceva ce nu ai făcut sau nici nu știai.

După cum am menționat, Sensorvault va oferi polițiștilor toate detaliile despre dispozitive dintr-o zonă specifică unde a avut loc o anumită crimă. S-ar putea să fiți unul dintre aceste dispozitive.

Da, suntem de acord că această tehnică poate identificarea suspecților în apropierea infracțiunilor și să ajute în anchetă. Cu toate acestea, nu ar trebui să omitem opțiunea că, de asemenea, poate fi un risc măturați participanții nevinovați în procesul.

S-ar putea să fiți prezent acolo fără să faceți nimic, sau doar să faceți o plimbare lângă o scenă a crimei și, dintr-o dată, sunteți suspect într-o crimă activă. Conform Teresa Nelson, director juridic al ACLU din Minnesota:

„Ceea ce este atât de problematic este că poate scoate oameni complet nevinovați care se află într-o zonă din motive legitime și care nu ar trebui tratați ca suspecți.”

Un exemplu în acest caz este cazul în care detectivi într-o suburbie Phenix a arestat un lucrător al depozitului, Jorge Molina, pe măsură ce era investigată o crimă. Au folosit Sensorvault Google pentru a urmări toate dispozitivele care se aflau în jurul zonei la acea vreme.

Jorge a petrecut în jur de săptămână în închisoare dar a fost eliberat după ce anchetatorii au obținut noi informații despre caz. Acesta este un exemplu perfect pentru a demonstra promisiunea și pericolele de utilizare Sensorvault Google în investigații.

Pentru a rezuma, fiecare utilizator de internet ar trebui să fie conștient de cum informatii personale este utilizat în mai multe scopuri; nimeni dintre noi nu s-a așteptat vreodată.

Verdictul: Sernsorvault de la Google ar putea ajuta la rezolvarea infracțiunilor, dar poate și prinde oameni nevinovați.

Congresul răspunde

Pe 23 aprilie, Legiuitorii americani au trimis Sundar Pichai (CEO-ul Google) o scrisoare cerându-i să arunce o lumină pe Sensorvault. Membrii Comitetul pentru Energie și Comerț al Casei SUA dorea ca Google să dezvăluie exact ce colectează despre utilizatorii companiei, ce stochează în baza de date și cine primește acces la informații.

Ancheta oficială a fost trimisă imediat după ce The New York Times a publicat raportul său, precizând că forțele de ordine din SUA folosesc datele utilizatorului Google Sensorvault într-un mod dragnet colectați informații despre locație a sute sau mii de utilizatori simultan pentru a identifica suspecții de crimă.

Motivul pentru aceasta nu a fost doar despre identificarea greșită a suspecților de infracțiune bazată pe datele Google. Nu, erau de asemenea preocupați de faptul că Google a fost urmărirea locației de aproape fiecare Android / iPhone proprietarul de când funcția Istoricul locațiilor a văzut lumina.

Comitetul Camerei a pus o serie de întrebări care sunt disponibile în linkul de mai sus. Cu toate acestea, vom arunca câteva dintre ele, astfel încât să vă puteți face o ușoară idee despre ce include scrisoarea:

Dacă Legiuitorii americani vreau să știu cine a mai avut acces la această bază de date Angajații Google și forțele de ordine din SUA, nu ești un pic curioasă?

Google reacționează

Scrisoarea trimisă de legiuitorii americani urmărește o informare și răspunsuri despre modul în care sunt colectate informațiile pe care Google le colectează folosit și partajat. Ei bine, nu a fost nevoie de mult timp pentru a răspunde Google.

Un purtător de cuvânt Google a furnizat o declarație pentru Grupul mass-media pentru securitatea informațiilor precizând că depinde de utilizatori pentru a activa sau nu funcția. Este oprit în mod implicit. Iată ce a avut de spus:

„Datele în cauză sunt utilizate pentru istoricul locațiilor, care este dezactivat implicit. Dacă un utilizator alege să-l activeze, putem oferi informații utile, cum ar fi date în timp real, care să-i ajute să bată traficul în drum spre casă de la serviciu ”, spune purtătorul de cuvânt. „Își pot șterge datele despre istoricul locațiilor sau pot opri produsul în întregime, oricând.”

Ceea ce este cu adevărat ciudat este că acest purtător de cuvânt a prezentat doar mai multe detalii Sensorvault. Nimic despre întrebările legate de problema „ridicată de The New York Times” cu privire la utilizarea funcției pentru Ajutor forțele de ordine a fost răspuns.

Un cuplu de lucruri pe care le poți face

Până acum, știți ce este Sernsorvault și cum vă poate afecta, direct și indirect. S-ar putea să vă întrebați, ce puteți face despre asta? Există vreo cale în jurul ei?

Ei bine, nu o să te lăsăm spânzurat. Iată câteva lucruri pe care le puteți face protejați-vă confidențialitatea de Sensorvault Google:

Verificați istoricul dvs.

Pentru a rezolva o anumită problemă, trebuie să aflați totul despre ea și să o abordați în consecință. Este posibil ca Google să fi stocat istoricul locației de aproape un deceniu. Dar acum, urmând pașii de mai jos, puteți verificați ce a colecționat:

 1. În primul rând, conectați-vă la dvs. Cont Gmail.
 2. După aceea, îndreptați-vă către Takeout.Google.com.
 3. Continuați derularea în jos până găsiți Istoricul locațiilor.
 4. Puteți verifica orice doriți să descărcați, dar astăzi, obiectivul nostru principal este Istoricul locațiilor.
 5. Debifează orice altceva și păstrează Istoricul locațiilor activat. Vă rugăm să rețineți că datele despre Istoricul locațiilor vor fi introduse cod computer. Dacă nu citiți codul, alegeți „JSON“ format și deschideți fișierul într-o editor de text pentru a vedea cum arată. Pentru a selecta un format, faceți clic pe mai multe formate.Formate multiple
 6. Apoi, alegeți prin ce metodă doriți să primiți informațiile. Puteți folosi aprecierile Email, Drive, OneDrive, Box sau Dropbox.metoda de livrare
 7. Urmați pașii de pe site-ul web și alegeți opțiunile care vi se potrivesc cel mai bine.
 8. În cele din urmă, faceți clic pe Creați Export, iar datele sunt ale tale.Creați exporturi

Dezactivați istoricul locațiilor Google

Lucrul bun este că puteți dezactiva funcția. Cu toate acestea, ceea ce s-a făcut este făcut, ceea ce înseamnă orice date Google are pe tine va rămâne în seif deocamdată.

Asa de, dezactivarea funcției este doar o precauție pentru a preveni stocarea viitoare a datelor. Vom vorbi mai târziu despre scăparea de această istorie, dar, deocamdată, iată cum te descurci dezactivați sau „întrerupeți” funcția Istoricul locațiilor (Am folosit Android ca exemplu):

 1. Pe dispozitivul Android, accesați Setări, derulați în jos și faceți clic pe Google.Setări Android
 2. În pagina următoare, selectați Gestionați-vă contul Google.Gestionați contul
 3. După aceea, sub Date & Personalizare, Selectați Istoricul locațiilor.Istoricul locațiilor Android
 4. Acum, dezactivați funcția Istoricul locațiilor caracteristică făcând clic pe punctul de lângă el. Veți primi o metodă de confirmare, deoarece vă avertizează că întreruperea acestei funcții va limita sau dezactiva experiențele personalizate Google Servicii. Depinde de tine. Dacă doriți să continuați, faceți clic pe Pause.Întrerupeți Istoricul locațiilor
 5. În cele din urmă, când apăsați Pauză, ta Istoricul locațiilor va fi dezactivat până când îl reactivați manual.Dezactivați Setările locației

Trebuie să trecem din nou prin asta pentru a ne asigura că știți ce faceți. Ați dezactivat cu succes funcția, dar alte aplicații Google ar putea urmări locația dvs. chiar dacă este oprită.

Potrivit lui Ryan Nakashima din Presă asociată:

„Chiar dacă istoricul locațiilor a fost întrerupt, unele aplicații Google stochează automat date de locație marcate cu timp fără să ceară. De exemplu, Google stochează o imagine a locației unde vă aflați când deschideți doar aplicația Hărți. Actualizările meteorologice automate zilnice pe telefoanele Android identifică aproximativ locul în care vă aflați. Și unele căutări care nu au nicio legătură cu locația, cum ar fi „cookie-uri cu ciocolată” sau „kituri de știință pentru copii”, îți identifică latitudinea și longitudinea exactă – exacte până la pătratul pătrat – și o salvează în contul Google. ”

Ștergeți amprentele digitale

Bine, așa că acum știi cum să verifici istoricul locației tale actuale și să interzici înregistrările ulterioare. Acum, să vorbim despre cum poți scăpa de trecut înainte să vină să te bântuie în viitor.

Din fericire, poți ștergeți Istoricul locațiilor. Este o sarcină foarte ușoară de făcut și iată cum o faceți:

 1. Conectați-vă cu dvs. Cont Gmail.
 2. Capul spre Pagina de cronologie Google.
 3. În butonul din dreapta ecranului dvs., veți găsi o Pictograma angrenajului (Setări), faceți clic pe asta.Sensorvault Google - Setări cronologice
 4. În interiorul Secțiunea Setări, apăsați pe Ștergeți tot Istoricul locațiilor.Sensorvault Google - Ștergeți istoricul locațiilor
 5. O fereastră pop-up va apărea acum. Nu trebuie decât să faci bifeaza casuta lângă „Am înțeles și vreau să șterg tot Istoricul locațiilor” și atingeți Ștergeți Istoricul locațiilor.Sensorvault Google - Confirmați Ștergere

Dacă doriți să luați precauții suplimentare, opriți tasta “Web & Activitatea aplicației ” de asemenea. Potrivit Google, această caracteristică vă salvează activitatea în orice Aplicația Google sau site-ul pe care îl utilizați, inclusiv cele asociate locației dvs..Wen și Activitatea aplicației

Nu credem că această caracteristică este atât de mare, ci trebuie să fie în siguranță, dezactivează-l. Este mai bine decât să vă faceți griji cu privire la informațiile dvs. private tot timpul.

Utilizați o rețea privată virtuală

Alături de metodele menționate mai sus, ar trebui să luați în considerare și ascunzându-vă adresa IP deoarece este unul dintre factorii cheie pe care orice serviciu / site-ul web / guvernul îl poate avea determinați-vă locația prin.

Un VPN este cel mai simplu și eficient mod de a face acest lucru. Retele private virtuale criptați-vă datele și preveniți orice amenințare cibernetică care vă poate viza dispozitivul. Ei, de asemenea mențineți adresa dvs. IP și înlocuiți-l cu unul nou temporar, atât timp cât sunteți conectat la un server.

Acest lucru vă crește anonimatul online și interzice orice entitate online urmărirea activităților dvs. de navigare sau identificarea locației dvs.. Iată cum puteți stabiliți o conexiune VPN:

 1. Primul, înregistrați-vă cu un serviciu VPN premium. Cele gratuite vă vor face mai mult rău decât bine, deoarece v-ar putea vinde datele dvs. către terți.
 2. Apoi, descărcați aplicația pe dispozitivul dvs., lansați-o și conectați-vă cu contul dvs..
 3. Alegeți orice server prezentat pe listă și lovit conecta.
 4. Așteptați câteva secunde pentru ca conexiunea să aibă loc.
 5. Verifica acest lucru Verificator IP pentru a vedea dacă aveți noul dvs. IP sau nu.
 6. Acum ești complet anonim.

Orice ai face, stick la furnizorii VPN premium. S-ar putea să vă coste câțiva bănuți, dar, în final, veți obține ceea ce ați plătit din punct de vedere al securității, vitezei și anonimatului.

Dacă nu vă cunoașteți drumul, vom fi a examinat câteva VPN-uri de top pentru a te ajuta.

Sensorvault Google – Gânduri finale

În ciuda faptului că Google a solicitat utilizatorilor să le activeze Istoricul locațiilor când creează anumite servicii, acum pot face ceva în acest sens. Când sunteți online, intimitatea ta este totul.

Nu doriți să fiți târâți la secția de poliție doar pentru că s-a întâmplat să vă aflați în loc greșit la momentul nepotrivit. Acum ai o idee despre ce face Google Sensorvault, cum funcționează, și ce poți face protejează-ți confidențialitatea. Dacă mai aveți întrebări, vă rugăm să le trimiteți în secțiunea de comentarii de mai jos.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map