Supraveghere de cinci ochi – Guvernele sunt la dispoziție pentru a vă obține datele

Este un fapt cunoscut acum că guvernele din întreaga lume doresc să se implice în activitățile dvs. online. Supravegherea online este răspândită, iar autoritățile federale nu le pasă deloc de confidențialitatea utilizatorilor. Fiecare țară are propria agenție sau program care efectuează supravegherea, iar uneori țările pot face echipă pentru a duce activitățile de monitorizare și spionaj la un nivel cu totul nou. Este înfricoșător să crezi că se poate întâmpla ceva de genul acesta și chiar mai înfricoșător să realizezi că acest lucru se întâmplă de fapt. Aici vom discuta despre organizațiile de spionaj din 5 ochi, 9 ochi și 14 ochi. Acestea sunt acorduri reciproce ale guvernelor din diferite țări. Ca utilizator mediu de internet, aceste cunoștințe sunt importante pentru dvs., astfel încât să vă puteți proteja datele de a-și ascunde.


Care este lista țărilor cu cinci ochi?

Care este lista de țări cu cinci ochi?

Ce se întâmplă cu aceste programe?

Diverse guverne din întreaga lume au colaborat pentru a se reuni și pentru a supraveghea cetățenii lor și pentru a împărtăși aceste date cu alte guverne din organizația lor. Acest lucru îi ajută să adune informații unul de la celălalt și, de asemenea, îi ajută să se sustragă legilor anti-spionaj și pro-confidențialitate. Există multe astfel de grupuri de „Ochi”, iar miezul lor se află în cinci țări cunoscute sub numele de Five Oyes.

Sună îngrozitor și mai mult o teorie a conspirației, dar Five Eyes este foarte real. Este o alianță de inteligență și este deschisă cunoștințelor publice.

Lista cu cinci ochi

Aceste cinci țări au creat alianța Five Eyes:

 • Statele Unite ale Americii
 • Regatul Unit
 • Canada
 • Australia
 • Noua Zeelanda

Acordul Five Eyes a fost cunoscut anterior ca acordul UKUSA. Acest acord există de câteva decenii și datează din Războiul Rece. În 2010, textul complet al acordului a fost publicat în public de Marea Britanie și SUA. A fost o mișcare istorică și a fost denumit cel mai important document al Războiului Rece.

Deși acordul este într-adevăr vechi, acesta este totuși practicat și accentul supravegherii a trecut de la fizic la digital. Toate activitățile dvs. online sunt monitorizate de guvern. Puteți găsi textul acordului aici.

Nouă țări cu ochi

Acest acord include țările Five Eyes și acestea:

 • Danemarca
 • Norvegia
 • Franţa
 • Olanda

Acestea sunt județele care s-au alăturat acordului UKUSA ca terți. În timp ce țările Five Eyes sunt vizate pentru informații, acestea obțin beneficii în schimb. Cu ajutorul țărilor Five Eyes, ei adună informații despre propriii lor cetățeni.

Țările de paisprezece ochi

Acestea sunt țările din acordul Nine Eyes, plus:

 • Germania
 • Spania
 • Suedia
 • Italia
 • Belgia

Aceste 14 țări colaborează pentru a asigura supravegherea comună a propriilor cetățeni. De asemenea, spionează țările vizate. Acordul ajută guvernele să sustragă legile privind confidențialitatea propriilor țări.

De exemplu, dacă guvernul SUA nu poate să-și spioneze oamenii din cauza problemelor legale, va lăsa o altă țară să-și spioneze oamenii și apoi să strângă date de la ei. Deci, din punct de vedere tehnic, nu încalcă nicio lege.

Aceasta este într-adevăr o situație înfricoșătoare. Chiar dacă guvernul dvs. spune că nu vă spionează, este posibil să vă strângă datele prin operațiunile de spionaj ale altei țări.

Cum poți rămâne protejat?

Știind că guvernele din întreaga lume sunt pe cale să vă obțină datele poate fi un pic neobservant. Lucrul bun este că există modalități de a vă proteja datele împotriva căderii în mâinile greșite.

O modalitate simplă de a o face este folosirea unui VPN. Un VPN vă va cripta datele astfel încât guvernul să nu poată citi. Când utilizați un VPN, datele dvs. sunt tunelate printr-un canal securizat. În plus, VPN-urile sunt foarte simple de utilizat.

Această tehnică vă ajută să navigați în jurul ISP și supraveghere guvernamentală, iar datele dvs. sunt protejate. Pe lângă utilizarea VPN-urilor, există câteva alte opțiuni pentru a vă păstra datele în siguranță. Iată cele mai populare opțiuni.

Criptați comunicarea

Pentru a evita monitorizarea, trebuie să vă asigurați că toate comunicările dvs. sunt criptate, inclusiv aplicațiile de chat. Există o mulțime de aplicații de mesagerie sigure pe care le puteți utiliza în acest scop. De exemplu, puteți utiliza Semnal pentru a vă trimite mesaje prietenilor. Este o aplicație gratuită care vă permite să trimiteți și să primiți mesaje criptate care pot fi citite doar de dvs. și de prietenul dvs..

O altă aplicație foarte populară, Whatsapp, este criptată, dar păstrează unele metadate. De exemplu, informațiile despre persoana la care trimiteți mesaje sunt păstrate și stocate de Facebook.

Acoperiți camera web

Există mai multe instrumente de hacking care vă pot urmări folosind camera de pe dispozitivele mobile sau laptopurile. De asemenea, pot pirata microfonul de pe dispozitivul dvs. pentru a vă asculta conversațiile. O metodă simplă pentru a vă proteja informațiile este de a dezactiva microfonul și a pune o casetă pe camera web a laptopului.

Actualizați-vă software-ul

Asigurați-vă că dispozitivele dvs. sunt actualizate la cele mai recente versiuni ale acestora. Acesta este un mod de a sustrage încercările de hacking. Dispozitivele mobile cu software depășit sunt mai susceptibile să fie compromise. Companii precum Google și Apple continuă să lanseze actualizări periodice pentru a se asigura că toate erorile recente sunt înlăturate și găurile sunt plasate.

Dacă telefonul nu este actualizat, acesta va avea încă vulnerabilitățile vechi. În afară de menținerea dispozitivului actualizat, ar trebui să îl țineți încuiat și să utilizați o parolă puternică care nu poate fi intuită cu ușurință.

Nu primiți un televizor inteligent (sau asigurați-l)

Televizoarele inteligente care au control vocal pot fi ușor monitorizate sau chiar hackate. De fapt, au existat cazuri când televizorul a ascultat conversațiile chiar și după ce a fost oprit. Pentru a vă asigura că televizorul dvs. inteligent nu vă spionează, dezactivați funcțiile de ascultare. De asemenea, atunci când nu îl urmăriți, asigurați-vă că este complet deconectat. Cu toate acestea, cel mai bun mod de a evita supravegherea de la un televizor inteligent este să nu îl cumpărați deloc.

Supraveghere cu cinci ochi – concluzie

În timp ce guvernele pot colabora pentru a vă spiona conexiunea, aveți încă mult control asupra datelor dvs. Luând unele măsuri de precauție și folosind un VPN, puteți fi în siguranță. Doar asigurați-vă că nu navigați prea mult pe internet neprotejat. Orice detaliu pe care îl trimiteți pe internet vă poate fi identificat, cu excepția cazului în care utilizați un VPN.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map