Tot ce trebuie să știți despre Rootkits

Rootkit-urile sunt în creștere ca o cauză majoră de îngrijorare în rândul experților în securitate cibernetică. Deși originile lor sunt foarte inofensive, ele au fost folosite pentru o varietate de scopuri diferite. Practic, Rootkit-urile permit hackerilor să obțină acces la computere și sisteme care permit doar accesul autorizat. Aceste instrumente software au devenit incredibil de populare pe măsură ce companiile au început să devină mai sigure, iar hacking-ul devine din ce în ce mai complicat și dificil. Permiteți-ne să vă spunem ce trebuie să știți despre Rootkits și cum puteți rămâne protejat de ele.


Tot ce trebuie să știți despre Rootkits

Tot ce trebuie să știți despre Rootkits

Ce sunt exact Rootkits?

În principiu, Rootkit-urile nu sunt malware, deoarece pot fi utilizate legal de agențiile de aplicare a legii, întreprinderi și chiar persoane private. Scopul principal al Rootkits este de a permite urmărirea și monitorizarea activităților utilizatorilor în timp ce acestea sunt conectate. Astfel, ele pot fi un instrument important de securitate și supraveghere pentru întreprinderile de poliție și afaceri, dacă sunt utilizate corect. Unii părinți folosesc, de asemenea, Rootkits pentru a urmări acțiunile copiilor lor.

Din păcate, Rootkits a devenit larg popular pentru un scop cu totul diferit. Ei sunt utilizați pe larg de hackeri pentru a obține acces ilegal la computere. De asemenea, Rootkit-urile au fost instalate în principal pe dispozitivele care folosesc malware-ul infami Trojan Horse. Acest lucru a determinat ca acestea să fie considerate ca fiind un malware în mod implicit. Cu toate acestea, este modul în care sunt utilizate Rootkit-urile care le definesc.

Cum instalează Rootkits dispozitivele computerizate?

Cel mai popular, Rootkit-urile sunt folosite ca dispozitive spyware. Sunt foarte cunoscuți în întreaga lume de cibernetici. Cu toate acestea, spre deosebire de malware-ul automat al altor tipuri, acestea nu pot infecta dispozitivele singure. Un criminal cibernetic va trebui să păcălească orice utilizator de internet în instalarea unui rootkit pe dispozitivul lor.

Acest lucru se face cel mai adesea făcând victima să creadă că dispozitivul lor a fost hacked. Ulterior, cibercriminalul îi spune victimei să informeze instalarea rootkit-ului pentru a rezolva infecția.

Un alt motiv major pentru care Rootkits au reapărut ca o sursă populară de hacking este faptul că pot crea botnete.

Acestea sunt, în esență, o serie mare de fișiere care sunt adesea folosite pentru a converti un computer în scopuri miniere. Mai exact, sunt utilizate pentru minerirea criptomonedelor de tipuri specifice. Ele pot fi, de asemenea, utilizate pentru lansarea atacurilor de refuz de serviciu distribuite (DDoS) împreună cu alte tipuri de activitate cibernetică.

În ciuda faptului că Rootkit-urile pot fi foarte sofisticate, punctul lor de intrare cel mai comun este prin eroarea umană. Adică, un utilizator este obligat să instaleze acest software singur. Acest lucru oferă software-ului și creatorilor săi accesul pe dispozitiv, server sau chiar o rețea.

Un mijloc obișnuit pentru a păcăli victimele să descarce Rootkits este prin e-mail sau aplicații de mesagerie instantanee. După ce Rootkit a fost instalat, acesta oferă hackerului din spatele său acces complet la computerul victimei.

Este posibil să detectăm kiturile de root după ce au fost instalate?

Există o mulțime de programe de securitate care vă pot ajuta să detectați viruși și alte malware pe dispozitiv. Totuși, nu se poate spune același lucru pentru Rootkits. Motivul pentru aceasta este varietatea pură de Rootkits care există pe piață. Pur și simplu nu este posibil să le căutați pe toate acestea, deoarece companiile de securitate știu puțin despre ele. Până la detectarea acestor Rootkits, dispozitivul a fost deja infectat considerabil.

O altă problemă în depistarea Rootkit-urilor este aceea că pot sta destul de latente. În mare parte, utilizatorii nici nu știu că dispozitivul lor a fost infectat. Pe lângă o activitate anomală, dispozitivul funcționează bine. Dacă doriți să știți dacă există un Rootkit pe sistemul dvs., atunci puteți rula o scanare a memoriei.

Cu toate acestea, scanările dvs. de memorie vor putea să caute doar anumite tipuri de Rootkits. Ca atare, nu există o modalitate cuprinzătoare de a detecta tot felul de Rootkit-uri.

Cel mai bun și cel mai practic mod de a detecta activitatea Rootkit pe dispozitivul dvs. este să respectați. Ar trebui să fiți atenți la performanțele dispozitivului dvs. în orice perioadă de timp dată. Dacă dispozitivul dvs. a fost infectat de Rootkits, atunci veți vedea probleme în mai multe domenii. Cel mai adesea, veți vedea probleme în accesarea fișierelor de sistem cheie sau va trebui să resetați constant permisiunile pentru firewall. Acestea sunt semne că dispozitivul dvs. a fost infiltrat de un software Rootkit.

În cazul în care aflați că aveți un dispozitiv Rootkit pe dispozitiv, vă recomandăm o purjare completă. Trebuie să ștergeți întregul sistem, deoarece nu există nicio modalitate de a măsura câte fișiere au fost compromise.

Cum pot să-mi protejez dispozitivul de Rootkits?

Deoarece eliminarea Rootkits este un proces foarte obositor, cel mai bine este să le evitați. Software-ul antivirus convențional este în cea mai mare parte insuficient în asigurarea protecției, deoarece funcționează numai după instalarea Rootkits. Deci, nevoia iminentă de apărare împotriva Rootkits este de a nu le permite să intre în sistemul tău.

Dacă nu sunteți dispus să investiți în dispozitive de securitate online, atunci navigarea sigură este cea mai bună modalitate de a evita Rootkits. Fiți la curent cu toate cele mai recente tipuri de escrocherii și tehnicile de hacking existente pe piață. De asemenea, ar trebui să înțelegeți măsura de securitate nativă împotriva oricărei astfel de încercări. Asigurați-vă că sistemul dvs. de bază este actualizat și în conformitate cu cele mai recente dezvoltări tehnologice.

VPN-urile sau rețelele private virtuale sunt una dintre puținele tehnologii care pot bloca eficient Rootkit-urile și alte malware. Cu toate acestea, nu toate tipurile de VPN pot fi de încredere. Încercați să obțineți un VPN care oferă un firewall încorporat și un detector de malware. VPN-urile gratuite nu oferă funcții suplimentare, astfel încât să vă asigurați că obțineți un VPN plătit de încredere.

Evitați VPN-urile oferite de marile companii de telecomunicații. Nu au un istoric bun și nu puteți avea încredere în acestea pentru a vă păstra datele private. Când optați pentru un VPN, toate datele dvs. de navigare sunt ascunse agenților externi. Cu toate acestea, furnizorul dvs. de servicii VPN îl va putea vedea. Acum, depinde de politica de confidențialitate pe care o oferă să determine cât de multă confidențialitate oferă. Deci, ar trebui să citiți declarația de politică și să alegeți VPN-ul potrivit pentru nevoile dvs..   

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map