Twitter Leak Parola – Cum să fii în siguranță și să te protejezi

După ce un bug software a prins Twitter, gigantul social media a avertizat 330+ milioane de utilizatori pentru a-și schimba parolele. În timp ce cercetările realizate de Twitter nu au evidențiat nicio asistență pentru încălcarea sau folosirea greșită a parolelor nemarcate, platforma de socializare recomandă utilizatorilor să își schimbe parolele nu doar pe site-ul în sine, ci și aplicații terțe precum TweetDeck și Twitterrific.


Twitter Leak Parola - Cum să fii în siguranță și să te protejezi

Twitter Leak Parola – Cum să fii în siguranță și să te protejezi

Twitter anunță că a fost expusă parola utilizatorilor

Twitter a anunțat că eroarea s-a produs din cauza problemelor legate de procesul de apariție. Hashing implică mascarea parolelor prin înlocuirea lor cu șiruri de caractere aleatorii. Cu toate acestea, din cauza unei erori în sistem, parolele au fost stocate în text simplu pe jurnalele interne. Twitter a susținut că a descoperit singur erorile și a eliminat parolele nemascate. Compania lucrează pentru a se asigura că nu se rezolvă din nou același tip de probleme.

Recent am găsit o eroare care stochează parolele demascate într-un jurnal intern. Am remediat erorile și nu avem nicio indicație despre o încălcare sau utilizare greșită de către nimeni. Ca măsură de precauție, luați în considerare schimbarea parolei pentru toate serviciile în care ați utilizat această parolă. https://t.co/RyEDvQOTaZ

– Asistență Twitter (@TwitterSupport) 3 mai 2018

Twitter nu a împărtășit câte parole pot fi fost eventual compromise. Ceea ce este important este faptul că compania a solicitat tuturor utilizatorilor să își schimbe parolele. Acest lucru sugerează că există un număr considerabil de utilizatori afectați.

Twitter a adăugat un avertisment asupra aplicațiilor sale mobile, solicitând utilizatorilor să schimbe parolele:

Menținerea securității contului dvs. Twitter

Când setați o parolă pentru contul dvs. de Twitter, folosim tehnologie care o maschează, astfel încât nimeni din companie să nu o poată vedea. Recent am identificat o eroare care stochează parolele demascate într-un jurnal intern. Am remediat erorile, iar investigațiile noastre nu indică nicio indicație a unei încălcări sau utilizări necorespunzătoare de către nimeni.

Din prudență, vă rugăm să luați în considerare modificarea parolei pentru toate serviciile unde ați utilizat această parolă.

Twitter CTO Parag Agrawal și-a arătat scuzele pentru scurgere după publicarea anunțului. El a dezvăluit că Twitter a distribuit aceste informații „pentru a ajuta oamenii să ia o decizie în cunoștință de cauză” cu privire la securitatea contului lor. În timp ce a spus că „nu a trebuit, dar cred că este ceea ce trebuie să facă”, aceasta a ridicat multe sprâncene.

Această dezvăluire pe Twitter a fost făcută ironic în Ziua Mondială a parolelor! Într-o notă mai serioasă, chiar dacă nu există nicio indicație pentru o încălcare reală, acest bug consolidează nevoia igienei de securitate de bază și servește ca un memento bun pentru aceasta.

În consecință, merită să petrecem câteva momente pentru a lua în considerare modul în care sunt setate parolele tale. Luați în considerare trecerea la un manager de parole și utilizați întotdeauna diferite parole în cadrul serviciilor. În acest fel, atunci când au loc scurgeri, se pot evita cele mai grave daune.

Utilizarea parolelor unice pentru fiecare serviciu este ușoară cu un manager de parole, deoarece acesta din urmă vă ajută să le urmăriți pe toate.

Rămâi în siguranță și fă acești pași

Deși implicațiile pe termen lung și complete ale scurgerii parolei nu sunt clare și nici numărul utilizatorilor nu este afectat direct, nu există niciun rău în acționarea imediată.

CEO al TrustedSec, o companie de testare a penetrării, a declarat că este un „lucru rău și Twitter ar trebui să fie pus la foc pentru asta”, dar canalul de socializare face toate „măsurile corecte”, îndemnând oamenii să schimbe parolele și anunțând eroarea. , mai degrabă decât să-l ascunzi.

Luând inițiativa, Twitter a notificat utilizatorii desktop și mobile pentru a-și schimba parolele. Deci, iată ce trebuie să faci.

Cum îmi schimb parola pe Twitter

Accesați Twitter și dați clic pe imaginea de profil situată în colțul din dreapta sus. Faceți clic pe Setări și confidențialitate și accesați fila Parolă. Twitter vă va cere parola existentă și vă va oferi opțiunea de a o schimba cu una nouă.

Asigurați-vă că introduceți o parolă unică și puternică. Un alt lucru de făcut este să folosiți parole diferite pe toate conturile online, aplicațiile și serviciile multiple. Doar pentru a fi precaut, dacă vechea dvs. parolă de Twitter a fost folosită pentru alte conturi, ar trebui să fie schimbată și acolo.

Verificare autentificare & Autentificare cu doi factori

Pentru a fi în siguranță, trebuie să activați autentificarea dvs. cu doi factori. Este disponibil pe Twitter și în alte aplicații Twitter. Verificați ce alte aplicații au acces la contul dvs. Dacă aceste aplicații nu sunt sigure, acestea pot oferi hackerilor o scurtătură în contul dvs., fără a vă crăpa parola.

Autentificarea în doi factori este un proces care îngreunează infractorii cu parole de hacking. Dacă cineva își câștigă numele de utilizator și parola și încearcă să se conecteze la contul dvs., Twitter vă va trimite un cod SMS telefonului dvs. pentru a confirma. Din moment ce probabil nu vor avea acces la telefonul dvs., nu vă vor putea pirata contul.

Puteți chiar alege o aplicație generatoare de cod, cum ar fi Authy sau Google Authenticator. Aceste aplicații generează cod nou după fiecare câteva secunde, ceea ce le face foarte sigure.

Cum să configurați online verificarea de conectare

 • Faceți clic pe pictograma profilului. Apoi, faceți clic pe Setări și confidențialitate.
 • Selectați Cont și urmați acest lucru alegând Configurare verificare autentificare. Pe smartphone-uri, există un pas suplimentar – faceți clic pe secțiunea Securitate din Setări și Confidențialitate.
 • Parcurgeți instrucțiunile de prezentare înainte de a face clic pe Start.
 • Faceți clic pe Verificați după introducerea parolei.
 • Faceți clic pe Trimite cod pentru a adăuga numărul smartphone-ului.
 • Introduceți codul de verificare trimis pe telefonul dvs. mobil, apoi faceți clic pe Trimiteți pentru a activa autentificarea.

Cum să generați coduri folosind aplicații terțe

 • Atingeți sau faceți clic pe pictograma Profil, apoi selectați Setări și Confidențialitate.
 • Selectați fila Cont.
 • Faceți clic pe Revizuirea metodelor de verificare a accesului dvs. situate sub Securitate și chiar lângă verificarea autentificării.
 • Introduceți parola și atingeți Confirmare.
 • Veți găsi Configurare lângă Aplicația de securitate mobilă.
 • Citiți cu atenție instrucțiunile și apoi apăsați Start.
 • Dacă vi se solicită să verificați parola, faceți acest lucru.

Vei vedea apoi un cod QR pe ​​care îl vei folosi apoi pentru a scana și genera codul de conectare Twitter.

După finalizarea procesului, aplicația generează automat un cod format din șase cifre. Rețineți că acest cod se schimbă o dată la 30 de secunde.

Introduceți codul activ în prezent în câmpul pentru Codul de securitate. Faceți clic pe Done.

Concluzie

Deși Twitter ar fi fost nepăsător cu parolele noastre, lucrul bun este că eroarea a fost observată înainte de a se întâmpla o încălcare. În orice caz, este recomandabil să schimbați parola și să aplicați autentificarea cu doi factori pe Twitter și conturile aferente. Urmați pașii dați aici pentru a vă menține în siguranță pe toate conturile de social media.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map