VPN folosește mai multe date decât utilizarea convențională?

Rețelele private virtuale (VPN) sunt cele mai recente furori în rândul utilizatorilor de internet. Dacă amenințările de securitate online cresc în fiecare zi, este firesc ca oamenii să dorească să rămână în siguranță în timp ce folosesc internetul. Un VPN este probabil cea mai populară soluție de securitate online în aceste zile. Există câteva întrebări pe care majoritatea utilizatorilor VPN le pun. De exemplu, conectarea la un server VPN are ca rezultat utilizarea mai multor date decât în ​​mod normal? Sau un VPN vă ajută să vă deplasați asupra capacului de date al furnizorului de servicii Internet? 


VPN folosește mai multe date decât utilizarea convențională?

VPN folosește mai multe date decât utilizarea convențională?

Ce este un VPN?

Pentru a fi foarte simplu, un VPN este o bucată de cod instalată pe computerul dvs. și pe serverul VPN. Aceasta criptează tot traficul care circulă între computer și server. Odată ce criptarea este făcută, serverul VPN este capabil să trimită și să primească date și să le cripteze înainte de a le trimite pe computer. Nici o terță parte nu poate să scutească datele transmise între client și server.

Pro și contra VPN

VPN vă protejează datele, vă păstrează în siguranță în rețelele publice și vă permite, de asemenea, să ocoliți geo-blocurile în unele cazuri. VPN-urile există de multă vreme, dar popularitatea lor a crescut recent.

O plângere obișnuită atunci când utilizați un VPN este că trebuie să alegeți între viteză și securitate. Mai mulți utilizatori se plâng că utilizarea unui VPN afectează viteza și duce la o conexiune lentă. Ce legătură are un VPN cu viteza? Pentru a găsi răspunsul, trebuie să înțelegem cum funcționează un VPN.

Utilizează datele VPN?

Da, da. Chiar dacă traficul curge între computer și serverul VPN, acesta folosește în continuare conexiunea la internet. Prin urmare, primul trafic trece mai întâi prin serverele furnizorului de servicii de internet. ISP-ul dvs. nu vă poate citi datele, dar vă poate calcula utilizarea. Dacă nu utilizați WiFi public, capacul dvs. de date va fi utilizat de VPN.

Utilizează un VPN mai multe date decât în ​​mod normal?

Da, o VPN folosește mai multe date decât în ​​mod normal din cauza criptării. Un VPN criptează tot traficul pentru a le proteja de amenințările online, iar acest lucru crește utilizarea datelor cu aproximativ 10 la sută. Acest lucru se datorează faptului că fișierele criptate ocupă mai mult spațiu față de fișierele necriptate. Aceasta se numește criptare deasupra capului. Din acest motiv, utilizarea datelor dvs. crește atunci când utilizați un VPN.

De obicei, o criptare VPN mai puternică crește automat criptarea deasupra capului. Dacă utilizați un serviciu VPN superior cu o criptare mai puternică, va utiliza mai multe date pentru același fișier decât criptarea mai slabă. Și atunci când un VPN folosește mai multe date decât în ​​mod normal, afectează și viteza. Cu cât criptarea este mai puternică, cu atât mai mult va fi nevoie să încărcați fișiere.

Pot să folosesc VPN pentru a obține capacul de date al ISP-ului meu?

Trebuie menționat aici că o VPN nu poate ocoli capacul de date. Acesta este încă controlat de ISP-ul dvs. Chiar dacă nu vă pot citi datele, acestea pot vedea cantitatea de date pe care le utilizați. Prin urmare, o VPN cu o criptare puternică va folosi întotdeauna mai multe date și va avea o viteză mai mică.

În anumite cazuri, totuși, un VPN poate crește viteza. Acest lucru se întâmplă de obicei atunci când un furnizor de servicii de internet accelerează anumite tipuri de date pentru a îmbunătăți viteza. De exemplu, când utilizați un VPN, unii furnizori de servicii Internet vor încetini videoclipurile HD la calitate sub-HD pentru a îmbunătăți viteza. Deși acest lucru afectează calitatea video, cu siguranță îmbunătățește viteza.

Dezavantajul este că este dificil pentru un ISP să distingă între tipurile de date când utilizați un VPN. Prin urmare, ele nu pot încetini doar anumite tipuri de date fără a încetini toate datele. Diferite protocoale VPN au criptare deasupra capului. În timp ce VPN-urile care utilizează o criptare de 256 biți au o suprapunere de criptare mai mare, cele care folosesc o criptare de 128 de biți au o aerisire mai mică.

Cheie de luat cu cheie

Deși un VPN este un instrument incredibil pentru asigurarea securității online, există anumite lucruri pe care nu le poate face. Să te ocolesti cu capacul de date este unul dintre ele. Cu excepția cazului în care ISP-ul dvs. utilizează reglarea selectivă a datelor, nu este posibil ca datele dvs. să fie încetinite pentru a îmbunătăți viteza.

Cu cât utilizați criptarea mai puternică, cu atât veți utiliza mai multe date. Acesta este unul dintre dezavantajele care vin cu un VPN, dar nu puteți ignora securitatea cu care vă oferă. Beneficiile de streaming și securitatea sunt caracteristici excelente ale unui VPN, care sunt principalele motive pentru care rețelele private virtuale sunt utilizate atât de pe scară largă.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map