VPN poate crește viteza de descărcare?

Este visul fiecărui utilizator de Internet – viteză mai rapidă. Indiferent dacă navigați pur și simplu pe web sau descărcați câteva fișiere, viteza lentă este enervantă pentru toată lumea. Acesta este motivul pentru care fiecare utilizator de Internet caută modalități de a accelera conexiunea. Unele metode funcționează, în timp ce altele nu funcționează deloc. Viteza de care vă bucurați depinde în totalitate de furnizorul de servicii Internet. Dacă nu cumpărați un plan mai scump, nu este probabil ca altceva să vă accelereze conexiunea. S-a spus multe despre rețelele private virtuale ca soluție. Unii spun că un VPN vă poate reduce viteza de descărcare în timp ce alții susțin că, de fapt, o poate îmbunătăți. Deci, care este adevărul real?


VPN poate crește viteza de descărcare?

Poate VPN crește viteza de descărcare?

Poate VPN să-și îmbunătățească viteza de descărcare?

Mulți utilizatori au început să creadă că utilizarea unei rețele virtuale private crește viteza Internetului. În condiții normale, acest lucru nu se întâmplă deoarece viteza este în totalitate în mâinile furnizorului de servicii. Cu toate acestea, dacă furnizorul dvs. de servicii vă accelerează lățimea de bandă, un VPN vă poate ajuta la îmbunătățirea vitezei.

Reglarea lățimii de bandă se face de obicei pentru a-l determina pe utilizator să cumpere un plan de abonament mai scump. Dacă acesta este cazul, atunci utilizarea unui VPN vă va îmbunătăți cu siguranță viteza online, fie pentru navigare obișnuită, fie pentru descărcare.

Mai simplu spus, un VPN vă poate îmbunătăți viteza de Internet doar în cazul accelerației lățimii de bandă.

Ce este accelerația lățimii de bandă?

Foarte des, furnizorii de servicii de internet limitează lățimea de bandă în sensul lor, pentru a face utilizatorii să cumpere planurile mai scumpe. Mulți utilizatori nu își dau seama de acest lucru și ajung să cumpere planuri costisitoare în speranța unei viteze mai bune. Desigur, nu fiecare furnizor de servicii face acest lucru, dar se întâmplă destul de des pentru a-i îngrijora pe utilizatori.

Este greu de identificat cazuri de accelerare a lățimii de bandă. Există momente în care lățimea de bandă fluctuează de la sine din cauza puterii rețelei, a condițiilor climatice, etc. Dar există și ocazii în care viteza este restricționată intenționat de către furnizorul de servicii..

Deși nu este ușor să spui lățimea de bandă accelerație, există modalități prin care poți să o identifici. De exemplu, dacă observați o scădere bruscă a vitezei, este cel mai probabil reglarea lățimii de bandă. Dacă scăderea vitezei se întâmplă cu același tip de conținut sau atunci când efectuați același tip de activitate online, atunci cel mai probabil furnizorul de servicii va reține viteza..

De exemplu, dacă orice altceva funcționează la viteza normală, dar încetinește semnificativ atunci când încercați să difuzați ceva online, este probabil o instanță de accelerare a lățimii de bandă. Unii utilizatori Netflix se plâng că furnizorii lor de servicii își accelerează lățimea de bandă și afișează videoclipuri de calitate sub-HD.

Cum ajută un VPN?

Furnizorii de servicii Internet utilizează reglarea selectivă pentru a limita lățimea de bandă. Acest lucru se întâmplă de obicei atunci când încercați să difuzați sau să descărcați ceva de înaltă calitate. Pentru a vă accelera lățimea de bandă, furnizorul de servicii trebuie să fie capabil să vă vadă activitatea online. Atunci când utilizați un VPN, activitatea dvs. rămâne privată și nu există o accelerare a lățimii de bandă.

Un VPN transmite informații între computer și server printr-un tunel securizat. Nimeni din afara acestui tunel nu este capabil să citească datele criptate. Acest lucru împiedică hackerii, furnizorii de servicii Internet și alți infractori online să citească informațiile dvs. sensibile. În consecință, furnizorul dvs. de servicii de internet nu poate vedea ce efectuați online, deoarece traficul dvs. apare sub forma unor informații care nu pot fi citite. Aceasta înseamnă că nu este posibilă accelerarea lățimii de bandă.

Instanțe în care VPN nu ajută la îmbunătățirea vitezei de descărcare

Trebuie menționat aici că, dacă viteza dvs. este lentă, chiar și fără accelerarea lățimii de bandă, un VPN nu va face nimic pentru a îmbunătăți lucrurile. Mai degrabă, dacă utilizați un VPN pe o conexiune deja lentă, veți observa o scădere semnificativă a vitezei atunci când sunteți conectat la un VPN.

Există trei factori principali care pot încetini o VPN:

 • Servere supraîncărcate: Acest lucru se întâmplă de obicei cu VPN-uri gratuite, care au o mulțime de utilizatori, dar nu sunt suficiente servere sau lățime de bandă.
 • Distanța serverelor: Dacă vă aflați în India și încercați să vă conectați la un server din SUA, acesta vă poate afecta viteza din cauza distanței. Acest lucru se întâmplă și atunci când nu există suficiente servere.
 • Criptare aeriană: Cu cât criptarea este mai bună, cu atât viteza conexiunii este mai mică. Acest lucru se întâmplă deoarece fișierele criptate ocupă mai mult spațiu decât fișierele necriptate.

Cel mai bun VPN pentru îmbunătățirea vitezei de descărcare

Dacă sunteți în căutarea unui furnizor de servicii VPN pe care să îl utilizați pentru a evita accelerarea ISP, evitați imediat VPN-urile gratuite. Serverele VPN gratuite sunt aproape întotdeauna supraîncărcate. Aceasta duce la viteze mai mici. O VPN premium oferă utilizatorilor săi acces la sute de servere din rețelele de date de nivel 1. Cu cât vă puteți conecta mai multe servere VPN, cu atât este mai mică șansa ca acestea să fie supraîncărcate. O garanție de returnare de 30 de zile este, de asemenea, esențială. Acest lucru vă va permite să vă recuperați banii doar în cazul în care nu observați nicio îmbunătățire drastică atunci când utilizați VPN. Iată cele mai rapide VPN-uri pe care le puteți utiliza pentru a crește viteza de descărcare:

Poate VPN să-mi îmbunătățească viteza de descărcare? – Rezumat

Punctul de bază de remarcat este faptul că o VPN îmbunătățește viteza atunci când există o accelerare deliberată a lățimii de bandă de către furnizorii de servicii de internet. În cazul în care viteza dvs. de Internet este lentă, în mod normal, fără a se lămpii la bandă, un VPN nu poate face nimic. Aceasta este o problemă pe care trebuie să o abordați cu furnizorul de servicii Internet.

Nu căutați viteza singură. Un VPN este o soluție completă de confidențialitate și securitate, chiar dacă nu aveți nimic de ascuns.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map