VPN-urile sunt într-adevăr de neatestat și anonime?

Este o VPN cu adevărat anonimă și de necontestat? Este de la sine înțeles că VPN-urile sau rețelele private virtuale sunt instrumente vitale pentru asigurarea confidențialității online. Cu toate acestea, chiar dacă acest lucru poate fi aplicabil rețelei dvs. de domiciliu sau oficial, utilizarea unei conexiuni Wi-Fi publice nu este aproape sigură fără protecția VPN.


VPN-urile sunt într-adevăr de neatestat?

VPN-urile sunt cu adevărat de necontestat?

Riscurile Wi-Fi-ului Public

Există câteva riscuri mari în deschiderea PayPal, conturi bancare sau chiar e-mail personal prin WiFi public. Când faceți acest lucru printr-o VPN, nimeni nu va ști ce site-uri web accesați. Acest lucru devine esențial pentru ascunderea altor activități online cu caracter personal și confidențial, atât criptarea datelor cât și tranzacțiile sigure au o relație simbiotică care asigură confidențialitatea și securitatea.

VPN-urile sunt urmărite

Faptul, însă, este că toate VPN-urile nu sunt atât de sigure cum credeți. Chiar dacă s-ar putea să înfrâneze o sumedenie de fluiere și clopote de securitate, de fapt nu. Conceptul de anonimat complet se întâmplă să fie un mit. Mai mult, chiar dacă puteți plăti o taxă anuală cu încrederea că anonimatul vă este garantat, de fapt nu este. Nu există nicio siguranță despre cât de sigură este revendicarea furnizorului dvs. VPN „Fără jurnaluri”.

Al doilea punct de remarcat este că anonimatul și confidențialitatea nu sunt același lucru. Anumite VPN-uri folosesc instrumente pentru a vă îmbunătăți confidențialitatea. Chiar dacă aceste instrumente pot accesa datele dvs. confidențiale, acestea nu șterg cu siguranță toate datele utilizate pentru identificarea dvs. Acest lucru se aplică și combinațiilor VPN-Tor cu mesageria criptată, care nu mai garantează anonimitatea totală. Acest lucru se datorează faptului că toate aceste instrumente sunt subvertibile pentru a vă urmări în cazul în care dobândiți statutul de „persoană de interes” unui anumit guvern.

Apoi există și Skype care are dezavantajele sale. Hardware-ul dvs. este criptat și este posibil să depășiți supravegherea în masă. Cu toate acestea, rămâneți deschis la o supraveghere orientată sau specifică. Totuși, acest lucru nu a împiedicat anumite țări, cum ar fi Emiratele Arabe Unite, să blocheze apeluri vocale și video prin Skype.

VPN-urile gratuite sunt și mai rele. În unele cazuri, aceste servicii VPN gratuite vând lățimea de bandă a utilizatorilor lor. În alte cazuri, unele VPN-uri chiar au vândut datele private ale utilizatorilor lor către agenții de publicitate terți.

Anonimatul VPN și Mitul „Fără logare”

VPN-urile fac întotdeauna promisiunea de a nu vă înregistra niciodată vreuna din activitățile dvs. Acesta este un mare punct de vânzare, dar, din păcate, este un mit. Niciun server nu poate fi operat fără jurnale, deoarece dacă jurnalele nu sunt păstrate, niciun furnizor VPN nu ar putea preveni abuzul, grijă de solicitările DNS sau depanare a conexiunilor. În plus, deoarece în numeroase rânduri, VPN-urile au transmis într-adevăr date mai multor autorități de aplicare a legii în sine dovedește că jurnalele sunt păstrate, indiferent de situație.

Politica de Confidențialitate

Informațiile de înregistrare se găsesc în general pe pagina Politică de confidențialitate a unui VPN. Cert este că, de cele mai multe ori, informațiile referitoare la marketing sunt în contrast puternic cu detaliile VPN. Numele dvs. de utilizator, adresa IP, orele de conectare și deconectare, sistemul de operare sunt păstrate în evidență de către sistemul de înregistrare.

Logarea este necesară cu serverele cloud angajate

Aveți VPN-uri care utilizează propriile lor servere sau care se bazează exclusiv pe servere cloud. Cu majoritatea furnizorilor de servicii VPN care optează pentru servere terțe părți, devine aproape imposibil să funcționeze fără sisteme de înregistrare. În timp ce VPN-urile pot să nu creeze singuri jurnalele lor, serverele lor angajate o fac prin intermediul furnizorilor de găzduire.

S-a dovedit din nou că oricine este într-adevăr interesat de urmărirea mișcărilor dvs. online poate face acest lucru prin intermediul unor instrumente precum cookie-urile și adresa dvs. IP este întotdeauna un cadou pentru oricine este în căutarea acesteia. În anumite cazuri, adresa dvs. IP poate să vă dezvăluie poziția latitudinală și longitudinală, inclusiv tipul browserului și ce ISP utilizați.

Prin urmare, este bine să ascundeți adresa dvs. IP printr-o VPN pentru a rămâne online anonim. Acesta din urmă servește ca un tun ascuns care, de asemenea, folosește criptarea pentru securizarea datelor dumneavoastră. Mișcările dvs. online pot deveni complet de urmărit și vă pot face anonimi în mod eficient online. Întrebarea care apare acum este acest anonimat sigur? Răspunsul este din nou NU.

Deci, VPN-urile sunt într-adevăr de neatestat și anonime?

Aceasta este o întrebare bună și este una pe care fiecare trebuie să o solicite serviciului VPN. Într-un cuvânt, acest lucru se datorează faptului că furnizorul dvs. de servicii VPN nu poate face fără logare și poate fi obligat să predea datele dvs. personale sub presiunea legii. Deci nu există VPN-uri fără log-uri, iar undeva în linie, există și o umbră a adresei IP personale, a traficului web, a descărcărilor sau a navigării, ceea ce face din anonimatul total o imposibilitate.

Prin urmare, linia de bază nu este luată în considerare de toate echipamentele de marketing pe care furnizorii de servicii VPN le fac atât de flagrant. Studiază tipăritul, gândește-te tare și apelează la procedura finală de selecție VPN. În caz contrar, rezultatele ar putea fi grave. 

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map