VPN-urile vând datele dvs. către terți?

Vânzările de date terțe de către VPN-uri sunt reale! Oamenii din întreaga lume utilizează rețele private virtuale pentru confidențialitate și pentru a naviga pe internet în mod anonim. La fel ca toți furnizorii de servicii, VPN-urile au și nuanțele bune și rele. Cei răi nu iau în serios securitatea datelor tale. O investigație recentă a arătat aproape 26 dintre cele 117 cele mai populare VPN-uri care salvau datele utilizatorilor. Cu noile legi GDPR în vigoare, furnizorii de servicii VPN sunt, de asemenea, examinați îndeaproape pentru modul în care utilizează băncile de date ale clienților. Partea interesantă este că colectarea datelor nu este ilegală, deoarece furnizorii de servicii menționează acești termeni în politica lor de confidențialitate. În calitate de utilizatori, cu toate acestea, sărim peste citirea acelei părți și facem clic pe „Sunt de acord”.


VPN-urile vând datele dvs. către terți?

VPN-urile vând datele dvs. către terți?

Cum VPN-urile ajung să vândă datele dumneavoastră

Mulți dintre furnizorii de servicii VPN nu au clar despre cum câștigă bani din utilizarea serviciului lor. Există servicii VPN gratuite, precum și servicii plătite, unele sunt renumite, populare și foarte utilizate pe scară largă, în timp ce unele pot fi puțin umbrite. Nu este chiar atât de ușor să identifici ce serviciu ar putea folosi în mod eronat datele tale și care le va păstra în siguranță.

Rămasul complet anonim în timpul utilizării unui VPN nu este complet posibil. Furnizorii de servicii VPN dispun de o serie mare de date despre utilizatori, care sunt de neprețuit pentru tehnologia bazată pe date și gigantii digitali. Plătesc sume de bani atroce pentru aceste informații pe care companiile VPN le acceptă de bunăvoie.

Cum companiile VPN vând datele clienților către terți:

Există numeroase modalități prin care un furnizor de servicii VPN vă poate folosi datele personale pentru a face câteva erori suplimentare. Cele mai multe metode includ vânzarea informațiilor pe care le furnizați VPN agențiilor de publicitate.

 • Adresa dvs. de e-mail este distribuită partenerilor lor de marketing. Aceasta oferă informații neprețuite pentru companiile care necesită baze de date mari de e-mail pentru marketing digital, marketing prin email și alte astfel de proiecte.
 • Multe companii VPN au propriile lor arme de afaceri care pot folosi bine analizele de date pentru care necesită cantități mari de date despre clienți. Nu este dificil să deducem unde vin toate aceste informații.
 • Unele companii VPN gratuite folosesc rețeaua dvs. pentru a direcționa alți utilizatori, astfel încât să aibă acces la rețeaua dvs. locală și la adresa IP. Această practică poate fi deosebit de periculoasă, deoarece orice persoană implicată în infracțiuni informatice vă poate folosi rețeaua și nu va putea convinge autoritățile că nu ați fost.
 • Companiile VPN își obțin veniturile din reclame care sunt difuzate și în rețeaua dvs. Acești agenți de publicitate au voie să vă înregistreze și să urmărească datele dvs. Afișați anunțuri în aplicațiile pe care le utilizați, anunțuri sponsorizate, videoclipuri și multe alte tipuri diferite de reclame pe VPN vă pot accesa cu ușurință datele dvs..
 • Cel mai adesea veți primi notificări care vă avertizează despre adăugarea cookie-urilor în browser și vă permiteți să se întâmple. În cunoștință de cauză sau în cunoștință de cauză, datele dvs. sunt urmărite și vândute de companiile VPN celor care doresc să achite prețul.
 • VPN-urile setează un plafon de 500Mb / zi sau similar pentru a vă face să faceți upgrade la un plan plătit. După ce faceți acest lucru, datele dvs. de plată și informațiile bancare, datele PayPal etc. pot fi înregistrate.
 • Informațiile dispozitivului dvs., datele locației dvs., informațiile despre dispozitivul hardware, precum și informațiile furnizorului dvs. de servicii pot fi vândute companiilor de minerit de date.
 • Unele VPN-uri pot avea, de asemenea, control complet asupra smartphone-ului dvs., acestea pot accesa istoricul dispozitivului și al aplicației la starea și identitatea telefonului. Este un gând înspăimântător, dar unele rețele nesecurizate pot modifica și șterge suportul pentru telefon.

De ce VPN-urile vând datele dvs.?

După cum spune această afirmație „dacă nu vi se vinde un produs, cel mai probabil sunteți produsul”. Orice cu promisiunea de a fi gratuit vine cu o agendă ascunsă. Cum credeți că orice serviciu „gratuit” își menține funcția și se susține (nimic nu este gratuit, știm totul despre asta după ce Obamacare ne-a lovit în față!)? Trebuie să existe o sursă de venit. VPN-urile care ajung să vândă datele utilizatorului fac acest lucru din mai multe motive, inclusiv următoarele:

 • Costul menținerii unui server: În timp ce utilizați VPN, traficul dvs. trebuie să fie dirijat prin serverele lor, acesta are un cost atașat la acesta. Totul depinde de puterea bazei de utilizatori a VPN-ului gratuit. Cu cât puterea este mai mică, taxele de server pot fi în mii de dolari, iar pentru VPN-urile cu rețele mai mari de clienți, încărcătoarele de server pot intra în milioane.
 • Pentru a stimula veniturile: Fără a avea o generare de venituri fixe a produselor și susținerea creșterii monetare poate fi o provocare. În ultimele timp, reclamele afișate au început să plătească mai puțin. Furnizorii de servicii VPN profită de acest lucru și împărtășesc informațiile utilizatorilor sau le vând companiilor care trebuie să creeze anunțuri vizate pe baza unor date valoroase.
 • Să faci pur și simplu milioane: Să ai acces la datele a milioane de utilizatori este ca și cum ai sta pe o mină de aur. De asemenea, ar fi dificil să rezistați îndemnului de a nu-l utiliza într-un fel și de a câștiga milioane de dolari. Cu excepția cazului în care o companie are politici stricte pe care le respectă, aceste informații ale utilizatorilor pot fi ușor vândute sau eliminate în schimbul unor sume importante de bani bonus.

Nu fiți naivi: VPN-urile gratuite vă vând datele!

În concluzie, este sigur să spunem că nu poate exista o asigurare a securității datelor complete de la un furnizor de servicii VPN, cu excepția cazului în care acesta prevede în mod explicit în politica sa de confidențialitate a datelor.

Puteți, totuși, să luați măsuri pentru a vă asigura că faceți tot posibilul pentru a asigura informații personale, private și confidențiale și pentru a utiliza servicii ale unor companii VPN de încredere și de renume care oferă servicii plătite și premium. 

Protejeaza-te!

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map